Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nami-takie nadałam jej imię, pojawiła się w schronisku koło Lublina.
Na razie nie wiemy o niej wiele, jest miła i łagodna, nie ma nic przeciwko kontaktowi z człowiekiem.
Sunia ma BDT- jedynie za ewentualne koszty weterynarza i karmy.
Dziś została przewieziona do kliniki na Stefczyka, gdzie zostanie wsyterylizowana-jutro teresz10 :loveu: przewiezie ją do domku tymczasowego pod Janowcem-gdzie będzie mogła czekać na znalezienie domu stałego.

Oto zdjęcia suni jeszcze ze schroniska:

I jeszcze jedno zdjęcie:
http://i892.photobucket.com/albums/ac129/mike18pl/bernardyny/269438_158391030896984_122870101115744_352772_5053815_n.jpg

Posted

Ooo teraz każda informacja o niej będzie bardzo ważna, bo im więcej o niej wiemy tym lepszy tekst można o niej będzie zrobić i ogłaszać.
I dopytaj w jakim wieku Ona jest, bo niestety na niektóre strony muszę tą informację wrzucać.

Dziękujeeee:Rose:

Posted

Nami dzisiaj nocuje jeszcze w hoteliku a to dlatego ze małpa nie chciała wleźć do mojego auta i jutro jedzie transportem ze schroniska ...za to za darmo , bedzie trzeba zapłacic za dobe hotelową - ale kto wiedział ?
zachowywała sie dookoła samochodu ok - po podniesieniu klapy ...obrała kierunek przeciwny tak ze ledwo ją utrzymałam... w formie jest dziewczynka... trzeba wiezc w klatce - a ja mam klatkę na jamnika ...góra foksteriera...

Posted

NAMI zdjęcie już w DT, zdjęcia z dzisiaj - datownik mam przestawiony...

-ma szczepienia na wściekliznę i wirusówki,
-ma chip-a
-jest po sterylce ...

podróż zniosła tak sobie - to oznacza ze nie zwymiotowała w podróży, ale tez nie siedziała spokojnie w klatce, a w aucie luzem byłoby niemożliwe....ale przy wkładaniu do auta, i w ogóle żadnej agresji...

Posted

oj tak się cieszę, że wszystko OK, bo nie mogłam się do Ciebie teresz dodzwonić i się martwiłam jak tam poszła "akcja"

Dziś tez odezwała się do mnie rodzinka chętna na Nami.
Dom z ogrodem, buda. Państwo mieli dwa psy jeden mieszaniec, drugi mix bernardyna- ten im odszedł i szukają towarzysza do ich psa no i dla siebie. Bardzo brakuje im drugiego psa. Tylko, że są spod Torunia aż :(

Posted

[quote name='Paulina_mickey']oj tak się cieszę, że wszystko OK, bo nie mogłam się do Ciebie teresz dodzwonić i się martwiłam jak tam poszła "akcja"

Dziś tez odezwała się do mnie rodzinka chętna na Nami.
Dom z ogrodem, buda. Państwo mieli dwa psy jeden mieszaniec, drugi mix bernardyna- ten im odszedł i szukają towarzysza do ich psa no i dla siebie. Bardzo brakuje im drugiego psa. Tylko, że są spod Torunia aż :([/QUOTE]

Lublin-Toruń-Lublin = 800km x 40zł/100km = 300zł. Zapytaj ile dołożą do drogi za przywiezienie pod dom młodej, spokojnej zaszczepionej i wysterylizowanej suki ?
Pytanie jest zupełnie poważnie ... szykuje mi sie droga do Konstancina...

Posted

Wszystko z dziewczyną w porządku. Tylko diablica wybredna jest, mam nadzieje, że ta karma którą dostała jej posmakuje, bo jak nie to trzeba będzie kombinować coś innego :(:(:(

Ale ogólnie jest OK, jest milutka , przyjazna do ludzi, nawet zaczyna już stróżować- Państwo będą ją uczyć m. in chodzić na smyczy.

Posted

Dziś rozmawiałam z Panią- sunia jest kochana itd, ale bardzo szybko przywiązała się do jej tymczasowej właścicielki i boi się zamkniętych pomieszczeń- nie bardzo podoba jej się siedzenie w kojcu.

A jedzonko to grymasi nadal, mam nadzieje że się przekona do tej zamówionej karmy i nie trzeba będzie kombinować nic innego.
Widać, że była karmiona po domowemu, bo lubi chleb z jakimiś dodatkami, ale przecież DT nie będzie jej gotował skoro kilka worów karmy jest tylko dla niej.