Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam.
Mam 3,5 miesięczną sunię mieszankę yorka z shitsu, zachorowała na zapalenie pęcherza, miała krew w moczu, dostała zastrzki bo tabletki nie pomogły. Niestety jest wielki problem, jak wracam z sunią od weta po zastrzyku psina skamle, tak głośno, nie reaguje na zawołania, jest apatyczna, i bardzo delikatna na dotyk. Nawet jak leży i nikt jej nie rusza nagle zrywa się ze skamleniem, ma bardzo przyspieszony oddech, i jest jakby zmęczona, bo zamyka oczka lub siedzi tak jakby chwiejnie.:((( Widać ,że cos ją musi boleć, chyba,że to wyniku stresu, bo bardzo boji sie i skamle przy zastrzyku. Dzisiaj wydawało sie, że bedzie dobrze ale po około 3 godzinach po zastrzyku objawy wróciły i ten oddech mnie martwi:placz:. Ona jest taka krucha i cierpiaca.:placz:
Bardzo proszę o pomoc w wyjaśnieniu tej zagadki, jutro ide na następny zastrzyk i na pewno powiem o tych objawach dokładniej, bo dzisiaj mi kazali podawać jej nospe, że to z zapalenia a przed dzisiajeszym zastrzykiem zachowaywała sie normalnie, była wesoła i miała apetyt, a teraz wszystko wróciło:( jak tylko wróciłam z lecznicy:(.
czy ktoś miał taki problem chociaż podobny, proszę o wszelkie informacje. Dziekuje.

Posted

Witam.
Jak widzę, nie ma odpowiedzi, na moje pytania.:((
Byłam dzisiaj z sunia u weta, nie dostała już tego antybiotyku, bo powiedziałam o objawach, dzisiejsza noc była dla niej bardzo ciężka, nie ruszała się, skamlała, krótko i szybko oddychała, serce biło bardzo szybko. Ale rano z godziny na godzinę, jej stan się poprawił. Z wetem ustaliliśmy, że dostanie ten lek w tabletkach(synolux) bo nie miała reakcji alergicznej na niego. Teraz Mika broi i powoli zaczęła jeść :))).
Nawet skarpetki z łazienki ukradła:D. Mam ją obserwować. W razie pogorszenia stanu jechać do lecznicy.
Moim zdaniem to za silny antybiotyk w zastrzyku dostała jak na nią (buslepan). Napisze jutro jak minie dzisiejszy dzień i najbliższa noc. Może komuś się przydadzą te informacje. Pozdrawiam

Posted

[quote name='Trini80']Witam.
Jak widzę, nie ma odpowiedzi, na moje pytania.:((
Byłam dzisiaj z sunia u weta, nie dostała już tego antybiotyku, bo powiedziałam o objawach, dzisiejsza noc była dla niej bardzo ciężka, nie ruszała się, skamlała, krótko i szybko oddychała, serce biło bardzo szybko. Ale rano z godziny na godzinę, jej stan się poprawił. Z wetem ustaliliśmy, że dostanie ten lek w tabletkach(synolux) bo nie miała reakcji alergicznej na niego. Teraz Mika broi i powoli zaczęła jeść :))).
Nawet skarpetki z łazienki ukradła:D. Mam ją obserwować. W razie pogorszenia stanu jechać do lecznicy.
Moim zdaniem to za silny antybiotyk w zastrzyku dostała jak na nią (buslepan). Napisze jutro jak minie dzisiejszy dzień i najbliższa noc. Może komuś się przydadzą te informacje. Pozdrawiam[/QUOTE]

tez mi sie wydaje ze zle dobrany byl lek po reakcja byla po,wiadomo pies sie boi ale ze jeszcze w domu zle sie czul to napewno reakcja po lekach

Posted

jak na razie moja Mikunia zjada i chce się bawić, jest jeszcze troszkę spokojniejsza niż zazwyczaj ale od wizyty u weta minęło już kilka godzin ( więcej niż3) i mała zjada a nawet delikatnie łobuzuje:). Też mam wrażenie, że to zły antybiotyk, no ale czekam i obserwuję :).

Posted

jak bęziesz u weta poproś o recepte na pylrginę w czopkach/niestety bez recepty nie kupisz/w razie bolesnego zachowania możesz podac powinno pomagać.Mizianki dla kruszynki

Posted

To niesamowite, moja Mikunia wariuje jak zawsze:D, Biega gryzie zabawki i przybiega do mnie i pilnuje w kuchni:)
Sądzę, że będzie wszystko dobrze:). No ale tak na 100% pokażą najbliższe dni, no i mam nadzieje,ze infekcja z pęcherza się też zakończy:(. Dziękuje za radę i ciepłe słowa. Na pewno poproszę weta o ten lek, aby niunia nie cierpiała.Pozdrawiam.

Posted

NO i mam już pewność, to była reakcja na antybiotyk w zastrzyku. Aż tak nagłe pogorszenie stanu zdrowia z godziny na godzinę, nie mógł być związany ze stresem.
Mika zachowuje się już jak normalny szczeniak:D, Jest na antybiotyku w tabletkach i na razie wszystko dobrze:)))))) Jutro jadę z nią na kontrolę do weta, aby ją przebadał.
Pozdrawiam.