Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

BEZDOMNE KOTY Z KAMIENNEJ GÓRY BŁAGAJĄ O POMOC!

W Kamiennej Górze woj. Dolnośląskie "pewne osoby" czytać urzędnicy uważaja że nie ma problemu z Bezdomnymi kotami. Ale jest inaczej...Kotów jest od zatrzęsienia-rozmnażają się. Dzwonią do mnie karmicielki i proszą o pomoc...Jakąkolwiek pomoc -są to babcie na emeryturze -wspaniałe kobiety , które dokarmiają koty-ale czesto donosze im karme.

Najwięcej kotów jest na działkach:(...

Zbieram pieniązki na sterylkę , karmę dla kotów i nową klatkę łapkę.
Osoby , które chciałby wysłać karmę dla kotów-podam adres na pw.

BŁAGAM WAS O POMOC.

Moje Zaprzyjaźnione Stowarzyszenie użyczyło mi konta do zbierania wpłat:

Stowarzyszenie Help Animals
nr konta na które proszę wpłacać pieniążki:

85 9589 0003 0007 2023 2000 0010

Adres:
ul. Sienkiewicza 10A
55-320 Malczyce

z dopiskiem:NA KOTY Z KAMIENNEJ GÓRY

Rozmawiałam z UM i obiecali pomoc ale dopiero we wrześniu. Ale do września jest jeszcze kilka miesięcy .

Posted

to wiedze ze ten problem jest wszedzie
na dziełce jest 15 kotow
ale to tylko na mojej [bo je karmie]ogołem na wszystkich jest bardzo duzo i miasto tez nie widzi problemu
obawiam sie ze to juz blisko paru setek
co bedzie za rok ...dwa?:(

Posted

giselle4 napisał(a):
to wiedze ze ten problem jest wszedzie
na dziełce jest 15 kotow
ale to tylko na mojej [bo je karmie]ogołem na wszystkich jest bardzo duzo i miasto tez nie widzi problemu
obawiam sie ze to juz blisko paru setek
co bedzie za rok ...dwa?:(

Zgadzam się z Toba....za rok za dwa będzie ich tysiące. Miasto nie widzi problemu....Ale ludzie widza i chca pomagać.

Posted

Też jestem. U mnie w Malborku odkąd pojawiło się Stowarzyszenie Przyjaciół Zwierząt REKS problem sukcesywnie zanika. REKS wystąpił do urzędu po pomoc w sterylizowaniu, bo kotów było na potęgę. Większość wolnobytujących z okolic centrum miasta i blokowisk jest wysterylizowana, na działkach - pełno kociąt... W samym tamtym roku zostało wysterylizowanych około 200 samic. Rozumiem z jakim problemem się borykacie, ponieważ u nas sytuacja była nie najlepsza, ale na szczęście co raz bardziej się poprawia. Myślę, że głównym czynnikiem decydującym w pomocy REKS-owi była chęć zrobienia z Malborka miasta na skalę europejską i stada kociąt zaburzyłyby wszystkie starania.
Będę zaglądać na wątek,
Paulina

Posted

plina napisał(a):
Też jestem. U mnie w Malborku odkąd pojawiło się Stowarzyszenie Przyjaciół Zwierząt REKS problem sukcesywnie zanika. REKS wystąpił do urzędu po pomoc w sterylizowaniu, bo kotów było na potęgę. Większość wolnobytujących z okolic centrum miasta i blokowisk jest wysterylizowana, na działkach - pełno kociąt... W samym tamtym roku zostało wysterylizowanych około 200 samic. Rozumiem z jakim problemem się borykacie, ponieważ u nas sytuacja była nie najlepsza, ale na szczęście co raz bardziej się poprawia. Myślę, że głównym czynnikiem decydującym w pomocy REKS-owi była chęć zrobienia z Malborka miasta na skalę europejską i stada kociąt zaburzyłyby wszystkie starania.
Będę zaglądać na wątek,
Paulina

Cioteczki rozmawiałam dzisiaj z kobietą z Um i coś mi pomarudziła do ucha .....Słuchajcie mam napisac jakiś projekt ....Oni musza się uchwała zając....i powiedziała mi ze to trwa 3 miesiace....Eh...

Posted

Zakładałaś wątek z prośbą o pomoc na miau? Trzey miesiące to kupa czasu, do września urodzi się pełno kociąt. Z kim działasz? Masz zaprzyjaźnioną lecznicę, gdzie koty mogłyby być przetrzymywane na okres rekonwalescencji, czy jakiś dt? Łapakiście już wczesniej koty na sterylki?

Posted

plina napisał(a):
Zakładałaś wątek z prośbą o pomoc na miau? Trzey miesiące to kupa czasu, do września urodzi się pełno kociąt. Z kim działasz? Masz zaprzyjaźnioną lecznicę, gdzie koty mogłyby być przetrzymywane na okres rekonwalescencji, czy jakiś dt? Łapakiście już wczesniej koty na sterylki?

Nie zakładalam watku na miau. Na terenie Kamiennej działam sama. Mam zaprzyjaźnioną lecznice i wszystko jest ok:) łapaliśmy tzn karmicielki przynosiły....Wiesz kochana najwiekszym problemem jest kasa....Nie ma kasy nic nie zrobimy. A jak jest kasa to sterylizujemy:)

Posted

Ladymoniada, trzeba informowac o wątku gdzie tylko sie da. Ludzie mają pełno deklaracji i teraz z kasa najgorzej, ale gdyby kazdy dorzucil piataka?...