LittleMy Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 zawsze wydawalo mi sie,ze nie powinno sie takich stosowac, bo przeciez skoro pies gubi siersc to znaczy,ze tak ma byc i nie powinno sie ingerowac w nature. Ale coraz czesciej widze reklamy takich preparatow, co wy sadzicie? ktos uzywa? jakie polecacie? Quote
Delay Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 A co masz na myśli konkretnie? jakie preparaty? Ja tam znam i używam od czasu do czasu tylko te "wspomagające włos i skórę" np. w trakcie wymiany włosa. Teraz właśnie skończyłam stosować taki - Gammolen (czyste kwasy Omega 3 i 6 - olej z ogórecznika) a teraz podaję niewielkie ilości Kerabolu (biotyna i cynk).Podaję je okresowo dla wspomagania wymiany włosa. Nie nazwałabym ich jednak preparatami "przeciwko" wypadaniu sierści - a takimi które wedle swego zastosowania wspomagają ponowne porastanie. Pies wylinieje tak czy siak, nie da się powstrzymać wypadania, chyba że się jest magikiem...:p Można tylko złagodzić proces linienia i nieco przyspieszyć porastanie. Czy o to ci chodzi? czy o jakieś cuda o których nic nie słyszałam? (bo pierwsze słyszę, żeby istniały preparaty zatrzymujące linienie...to chyba nie na tej planecie;)) Quote
cuciola Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 czy ktos z was uzywal drozczy piwnych dla psiaka? Quote
ruda zmora Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 Jest taki fajny preparat Cirrus.Przebadany i działa.Pozatym polecam Omegan oraz tani i dobry Biotidex.Wszystko zależy jaka ma być postać tego suplementu.Cirrus jest w formie smakołyków,Omegan to płyn, a Biotidex-proszek. Nie polecan natomiast stosowania dodatku żółtka do jedzenia bo surowe zawiera awidyne-czyli antywitaminę H co działa niekorzystnie na sierść, Quote
cuciola Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 a na pewno mowisz o zotlku a nie o bialku z jajka? ja zawsze myslalam ze bialka surowego nie mozna dodawac a zoltko tak! Quote
Recommended Posts