Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[CENTER][B]SEMINARIUM AGILITY[/B][/CENTER]

[CENTER]Związek Kynologiczny w Polsce Oddział w Płocku
[CENTER]Zaprasza na seminarium agility
z [B]Tóthem Árpádem [/B]– sędzią międzynarodowym
z Węgier, które odbędzie się
w dniach [B]8-10 grudnia 2006 roku[/B].[/CENTER]

[/CENTER]

Seminarium przeznaczone jest dla przyszłych sędziów agility, którzy chcą poszerzyć swoją wiedzę i umiejętności dotyczące tej dyscypliny sportu.
Zrealizowany program seminarium umożliwi Państwu zapoznanie się z problematyką kompozycji toru z przeszkodami, sposobem sędziowania oraz pozwoli w przyszłości na poszerzenie uprawnień o specjalność 26 – praca psów na torze z przeszkodami, po spełnieniu wszystkich pozostałych wymagań regulaminu sędziów kynologicznych FCI.

[B]Seminarium jest przeznaczone przede wszystkim dla osób posiadających już uprawnienia sędziowskie, a w szczególnosci dla obecnych sędziów prób pracy, asystenckie oraz dla osób startujących w oficjalnych zawodach agility z kategoriami min A2 i A3. [/B]

W przypadku osób poszerzających swe uprawnienia sędziowskie, nie posiadających psów wyszkolonych na torze z przeszkodami, udostępnimy Państwu nasze, wyszkolone już psy, by mogli Państwo aktywnie uczestniczyć w zajęciach praktycznych na parkurze.

Seminarium agility będzie się odbywało w hali sportowej w Łącku.

Na seminarium przedstawione zostaną następujące zagadnienia:

[B]1. Nauka i ćwiczenia agility[/B]
[B]2. Analiza parkurów[/B]
[B]3. Zabawy agility[/B]
[B]4. Planowanie (projektowanie) parkuru agility[/B]
[B]5. Etyka i filozofia dla sędziów agility[/B]
[B]6. Historia agility[/B]
[B]7. Sędziowanie agility[/B]
[B]8. Zasady agility[/B]

Początek seminarium w piątek 8 grudnia o godzinie 17.
Sobota: 8-21 z przerwą na obiad.
Zajęcia zakończą się w niedzielę 10 grudnia ok. godziny 15.
Cena za udział w seminarium niezależnie od tego, czy uczestnik posiada psa czy nie – 250 PLN od osoby. Opłaty prosimy kierować po potwierdzeniu otrzymania zgłoszenia na podane poniżej konto bankowe.

Informacje: Biuro Oddziału – kontakt podany poniżej.
Dodatkowe informacje techniczne pod tel. 0504-819-647 – Dorota Znajkiewicz.
Zgłoszenia prosimy przesyłać na adres: [EMAIL="[email protected]"][SIZE=3][COLOR=blue][email protected][/COLOR][/SIZE][/EMAIL] lub
[COLOR=black][FONT=Verdana][EMAIL="[email protected]"][SIZE=3][email protected][/SIZE][/EMAIL][/FONT][/COLOR] do dnia 15 listopada 2006.

[RIGHT]Wszystkich bardzo serdecznie zapraszamy !
Zarząd Oddziału ZKwP O/Płock[/RIGHT]

[COLOR=black][FONT=Verdana]Związek Kynologiczny w Polsce Oddział w Płocku. 09-407 PŁOCK ul. Jesienna 10 skr. 56, tel/fax (0 24) 263 68 38, NIP: 7742537816, PKO BP S.A. O/Płock 49 1020 3974 0000 5002 0002 3960, Biuro czynne: wtorek i czwartek 17:30 - 19:30 e-mail: [/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana][EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/FONT][/COLOR]

• 3 weeks later...
Posted

[COLOR=red][FONT=Courier New][B][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=blue]Seminarium odbędzie się![/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/FONT][/COLOR]
[COLOR=red][FONT=Courier New][B][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=blue]Zajęcia będą w krytej ujeżdżalni Stada Ogierów.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/FONT][/COLOR]
[COLOR=red][FONT=Courier New][B][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=blue]Hala sportowa z wykładziną niestety odpadła z wielu powodów.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/FONT][/COLOR]
[COLOR=red][FONT=Courier New][B][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=blue]Zajęcia rozpoczna się w piątek o godzinie 17.00.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/FONT][/COLOR]
[COLOR=red][FONT=Courier New][B][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=blue]Ujeżdżalnia znajduje się po drugiej stronie drogi, naprzeciwko Hipodromu.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/FONT][/COLOR]

[COLOR=red][FONT=Courier New][B][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=blue]Podaję nocelgi, w których można rezerwować pokoje.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/FONT][/COLOR]

[COLOR=red][FONT=Courier New]o [/FONT][/COLOR][COLOR=red][FONT=Verdana]Koszelówka - [B]Eksploris[/B] - 024 262 76 04[/FONT][/COLOR]
[COLOR=red][FONT=Verdana][COLOR=red][FONT=Courier New]o[SIZE=2] [FONT=Arial]Koszelówka -[B] [COLOR=blue]Zacisze BIS 024 277 10 81[/COLOR][/B][/FONT][/SIZE][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]
[COLOR=red][FONT=Courier New]o [/FONT][/COLOR][COLOR=red][FONT=Verdana]Łąck - [B]"Pod dębami"[/B] - Nowe Rumunki 43 [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Courier New]o [/FONT][/COLOR][COLOR=red][FONT=Verdana]Łąck -[/FONT][/COLOR][B][COLOR=red][FONT=Verdana]Stanica Wędkarska[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Verdana]- Nowe Rumunki, tel. (024) 266-00-27 [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Symbol]- [/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana]Koszelówka - [B]Restauracja "Oaza" [/B]- Koszelówka 13 [/FONT][/COLOR]
- [COLOR=black][FONT=Verdana]Zdwórz - Centrum Wypoczynku i Rekreacji "Relax" - tel. (024) 261-[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana]40-88, e-mail: [/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana][EMAIL="[email protected]"][COLOR=#0000ff][email protected][/COLOR][/EMAIL][/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana] , [/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana][URL="http://www.relax.mdi.pl/"][COLOR=#0000ff]http://www.relax.mdi.pl[/COLOR][/URL][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Symbol]- [/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana]Koszelówka - [B]Stanica Wędkarska "Julia" [/B]- tel. (024) 277-14-40 [I](sezonowa)[/I] [/FONT][/COLOR]
- [COLOR=black][FONT=Verdana]Koszelówka - [B]Usługi hotelarskie Olewniczak Paweł[/B], tel. (024) 277-14-40 [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Symbol]- [/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana]Łąck - [B]"Biały Dworek" - [/B]tel. (024) 384-19-44 [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Symbol]- [/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana]Łąck - [B]Centrum Konferencyjne "Dębowa Góra" ***[/B] - Nowe Rumunki 40/1, tel. [/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana](024) 384-21-00, fax 384-22-00, e-mail: [/FONT][/COLOR][COLOR=blue][FONT=Verdana][EMAIL="[email protected]"][COLOR=black][email protected][/COLOR][/EMAIL][/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana] , [/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana][URL="http://www.debowagora.plock.com/"][COLOR=#0000ff]http://www.debowagora.plock.com[/COLOR][/URL][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Symbol]- [/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana]Łąck - [B]Noclegi w Łącku, Ewa Leśniewska - tel. (024) 261-45-43[/B] [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Symbol]- [/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana]Łąck - [B]Restauracja "Rusałka" *** [/B]- ul. Płocka 14, tel. (024) 261-47-22 [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Symbol]- [/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana]Łąck - [B]Hotel "Rusałka" *** [/B]- ul. Płocka 14, tel. [/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana](024) 384-18-00, 261-47-22, fax. 384-18-03, e-mail: [/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana][EMAIL="[email protected]"][COLOR=#0000ff][email protected][/COLOR][/EMAIL][/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana] , [/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana][URL="http://www.rusalka.plock.com/"][COLOR=#0000ff]http://www.rusalka.plock.com/[/COLOR][/URL][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Symbol]- [/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana]Łąck - [B]Restauracja "Na rozdrożu"** - [/B]ul. Warszawska 2, tel. (024) 267-71-70, 384-10-67 [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Courier New]- [/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana]Łąck - [B]Hotel "Na rozdrożu"** - [/B]ul. Warszawska 2, tel. (024) 267-71-70, 384-10-67 [/FONT][/COLOR]

[COLOR=red][B]POLECAM ZACISZE BIS - CENA 20 PLN OD OSOBY + 2 PLN OD PIESKA ZA DOBĘ.[/B][/COLOR]

Pozdrawiam wszystkich serdecznie

Posted

:multi:

I mam małe pytanko- jak zimno jest na ujeżdżalni? bo nie wiem, jak ciepłe ubranko brać dla Draga... czołgista jest, ale delikatny na temperaturę...:oops:

Posted

[quote name='Sajko']:multi:

I mam małe pytanko- jak zimno jest na ujeżdżalni? bo nie wiem, jak ciepłe ubranko brać dla Draga... czołgista jest, ale delikatny na temperaturę...:oops:[/quote]

[COLOR=blue]JAK TO W UJEŻDŻALNI, WEŹCIE CIEPŁE SKARPETKI I UBUWIE I NAPEWNO CIEPŁĄ KURTKĘ. [/COLOR]
[COLOR=blue][/COLOR]
[COLOR=blue]Będzie czajnik i gorące napoje![/COLOR]

[COLOR=blue][B]CZY KTOŚ JESZCZE CHCIAŁBY SIĘ ZGŁOSIĆ???? SĄ JESZCZE MIEJSCA WOLNE!!! Warunek - minimum A2.[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='belgunia'] [COLOR=blue][B]CZY KTOŚ JESZCZE CHCIAŁBY SIĘ ZGŁOSIĆ???? SĄ JESZCZE MIEJSCA WOLNE!!! Warunek - minimum A2.[/B][/COLOR][/quote]
[SIZE=1]Ano właśnie, to nie dla nas. :oops: [/SIZE]

• 3 weeks later...
Posted

Ja jestem bardzo zadowolona. Nie wiem, jak inni, bardziej doświadczeni, ale ja czuję się bogatsza o nową wiedzę i chyba było mi potrzebne takie seminarium, aby ktoś mógł mi uświadomć kilka oczywistych prawd, o których dotąd jako zawodnik nie myślałam ;) .
Nie wiem, czy kiedykolwiek zostanę sędzią, czy się będę nadawała, czy będę w stanie przedrzeć się przez cały gąszcz warunków, jakie trzeba spełnić, czy mi życia na to wystarczy ;) . Ale czasu spędzonego na tym spotkaniu nie uważam za stracony i takie wykłady i rozmowy pozwalają na wyrobienie sobie troszkę innego spojrzenia na agility.

A poza tym - ujeżdżalnia zarąbista :multi: . Mój sucz oszalał na jej punkcie i nie mogłam go utrzymać na starcie :crazyeye: . Są fantastyczne warunki na zorganizowanie zawodów halowych, a może nawet latem byłoby tam przyjemniej niż na rozpalonym stadionie? Nie jest to może najlepsze miejsce na zawody w trzaskający mróz, bo chyba nie jest ogrzewana, ale na jesienne lub wiosenne chyba się nada. Bardzo fajnie się tam biegało.

No i znów dusza zawodnika wzięła górę nad ewentualnym przyszłym sędzią :oops: .

Posted

[quote name='OlaAB']no dobra a jakieś szczegóły?:cool3:[/quote]

Powiem tak - do tej pory ustawiałam tory na treningach dla psów iprzewodników, a teraz okazało się, że palisada i kładka niekoniecznie mogą być po obu stronach toru pokonywane blisko siebie, bo sędziując fizyczn ie nie zdązysz i nie zobaczysz ew błędów.
Dla mnie seminarium baardzo pouczające - zmienia światopogląd ;)
Teraz na tor patrzysz nie tylko jak zawodnik, ale też jak sędzia.

Dodatkowo wiesz +/- jak sędzia musi się ustawić przy pokonywaniu toru przez psa, jak tory układać do danej klasy - jak przestawić odrobinkę przeszkody, by było łatwiej/trudniej.

Mokka czekamy na fotki ( ja liczę na fotę Kropa w sali :) )

Posted

[quote name='PARSONRK']
Mokka czekamy na fotki ( ja liczę na fotę Kropa w sali :) )[/quote]
No to się rozczarujesz, bo ja nawet aparatu nie miałam :evil_lol: .

Posted

Tu sajko tu sajko... jest problemo... tylko TZ może konwertować z nef na jpg a jest tak jakby nieobecny umysłem (wydłużony sezon wigilijny:cool3: )... ale zmuszę go... bez odbioru...

Posted

[quote name='Mokka']To ja mam małą prośbę... Jeśli nawet masz zdjęcie, jak się wykopyrtnęłam uciekając przed bullterierem, to go nie publikuj :roll: .[/quote]

Chaciał Cię zagryźć:crazyeye: :evil_lol: .

Posted

[quote name='Mokka']To ja mam małą prośbę... Jeśli nawet masz zdjęcie, jak się wykopyrtnęłam uciekając przed bullterierem, to go nie publikuj :roll: .[/QUOTE]
Wierzysz w ludzka zyczliwosc? :evil_lol:

Posted

[quote name='Ludek']Chaciał Cię zagryźć:crazyeye: :evil_lol: .[/quote]

Pobić kijem :angryy: . Miał taaaakiego gnata i gonił mnie :smhair2: . To było straszne :placz: .

Posted

[quote name='PATIszon']A potm obudzilas sie zlana potem.....:evil_lol:[/quote]
Gooopia jesteś :angryy: .
Potem leżałam w błocie, bo mnię przewrócił. Tym kijem, no. Nie widziałaś? :crazyeye: