Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 10.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie wiem czy dzisiaj dam radę przybyć, bo moja motywacja do wyczłapania się z domu jest zerowa :smokin: a jutro wieczorkiem mogę Cię najechać na 5min i zabrać płyteczkę :cool2: a fotki powstawiałam gdzie tylko mogłami gdzie tylko nas znają :bigcool:

Posted

Sajko,

Nie ma sprawy! Jak chcesz przyjedz jutro. Plytka na Ciebie czeka :-)

aga_ostaszewska,

Zgadnij co sie ma ku koncowi na sztaludze mojego TZ? :lol:

pozdrawiam,

Posted

GRATU;UJE WYSTĘPU WSZYSTKIM CAVNOWICZOM BEZ WYJATKU! KOLEJNE ZAWODY I PO RAZ KOLEJNY CAVANO NA TOPIE! :D

Okropnie zaluje, ze sie nie pijawilam razem z Czika, ale tak jak pisalam:

1) Czika latala za kotami po dzialeczce

i...

2) Znajomi zrobili mi niespodziewajke i zorganizowali dla mnie 2 dniowa imprezke urodzinowa!

Dzis troszke glowka mnie boli :(

Wind: Musze Was odwiedzic i podziwiac dzielo Marka! Poza tym w zeszlym tygodniu bylam u mojego cudnego stylisty i mam ciemniejsze wloski i chyba powolutku zmierzam do fryzurki o ktorej mowilysmy :D

Posted

Tamer, ponieważ Elka nie bywa na forum, to radzę się jej osobiście zapytać przy następnym spotkaniu. Zresztą jak masz pytania o kontuzję starą Brutusa, to też pytaj najlepiej osobiście właścicielkę.

Happy jest malutka, leciutka i bardzo żywa, więc według mnie nie. Z pewnością dla niej jest to bezpieczniejsze niż dla szczeniaków dużych ras.

Aga, czy Ciebie zawsze głowa boli 8) ???

Posted

Nie, nie mam żadnych pytań o starą kontuzję Brutusa, nawet nie mam pojęcia o co chodzi. Po prostu byłam ciekawa czy dla takiego malucha to nie jest zbyt duże obciążnie... Ale widzę że to jakiś drażliwy temat, więc dalej nie drążę ;-) Poza tym raczej ni czytam Waszego topicu i nie wiem czy Ela tu bywa czy nie. Wydaje mi się że odebrałaś moje pytanie jako jakąś napaść. A to było zwykłe pytanie... ;-)

Posted

Tamer, dla mnie drazliwy nie jest, bo mnie nie dotyczy. Ja na razie nie startuję ze swoim jaszczurem, bo nie uważam, żeby jego umiejętności na to pozwalały. Ja wierzę, że jak ma być dobry, to będzie nawet jak później zaczniemy, więc nasz przebieg poza konkurencją był mniej więcej 4 pobytem Drago na torze :lol: A Elka, jak już napisałam, zdecydowała się startować, więc warto jej zapytać, a że ona nie bywa na forum (niestety :( ), to pewnie w Laskach będzie okazja o to pytać.

Co do Brutusa, usłyszałam w Maszewie krzywdzącą i nieprawdziwą opinię co do jego kontuzji i to od osoby, którą bardzo lubię i cenię, co mnie dodatkowo zasmuciło, (ale mam nadzieję, że przynajmniej kojarzysz Brutusa z poprzednich zawodów :wink: ), dlatego z pytaniami radzę zgłaszać się do zainteresowanego.

Jak już jesteś, od ilu z Draką trenujesz (btw, świetne imię dla teriera :wink: )? I wystawiasz ją?

Posted

Sajko: Glowa mnie boli tyklo i wylacznie w Warszawie... Klimat tego miasta chyba mi nie sprzyja :D

tamer: Moze ja tez o czyms nie wiem, ale to chyba nie jest drazliwy temat :D Jak milo Cie widziec u nas w Cavano! A jesli chodzi o malutka Happy, to z tego co wiem (a mowila nam to Kaska z klubu Rus na seminarium), to nie ma przeszkod do tego, zeby Happy uczyla sie tego i owego. Nie moze pokonywac np.: kladki i zbyt wysoko skakac hopek, ale rzeczywiscie o szczegoly trzeba pytac Elke, bo moje odpowiedzi sa laickie :D

Posted

Sajko, Brutusa znam właściwie tylko ze zdjęć, bo na żadnych zawodach wcześniej nie bywałam. Maszewo było naszym debiutem ;-) Trenujemy od marca tego roku, z 3-miesięczną przerwą na wakacje :P Idzie nam raz lepiej, raz gorzej, ale generalnie nie jest lekko bo Draka ma dość dziwny charakter jak na teriera, a mianowicie jest strasznie nieśmiała (żeby nie powiedzieć tchórzliwa ;-)) i miewa problemy z koncentracją. Wczoraj np. zwiała mi z placu żeby pogonić jakiegoś psa z Alternatywy... Zdarza jej się też 'polować' na naszą Gwiazdeczkę-Tajgę. Ale pracujemy nad tym :P

Troszkę tego mojego sierściucha wystawiam, ale z racji tego, że Draka boi się ludzi (!!!), nie daje się dotknąć sędziemu, co z kolei baaardzo źle wpływa na nasze oceny ;-)

Posted

To jak na tyle treningu to Wam świetnie idzie :lol: co do zwiewania, prawie każdy to przećwiczył, albo zwiewanie za psami albo do rodziców/chłopaków/itp, więc wiele osób już się za to na zawodach wstydziło, ze mną włącznie w naszym debiucie :oops: ale fotogeniczna panna jest bardzo 8)

Posted

A dziękuję, dziękuję, komplementy mile widziane 8)

Zwiewanie do rodziców też już przećwiczyłyśmy-na naszych pierwszych pokazach 2 tygodnie temu. Ludzie byli wniebowzięci :P A ja już wiem że na pokazy/treningi/zawody muszę jeździć bez rodziny i znajomych :D

Sajko, zafascynował mnie Twój jaszczur... Serio... Uważam że jest prześliczny, tylko kurczę blade chyba będzie skakał w naszej klasie... :lol: Konkurencja... :P

Posted

Jaszczur to dopiero od przyszłego roku będzie startował :lol: i tak sobie myślę, że z tym jego charakterem, albo bedzie śmigał jak mały expres, albo będzie absolutnie demolował tor 8) na razie po wczorajszym i dziejszej wyprawie nad jeziorko nie wie jak się nazywa i nie wychodzi ze swojej budki :lol:

Posted

A co do klasy, to będzie niskim zawodnikiem klasy M, zresztą podobnie jak na 90% Happy (chyba że niedorośnie i zostanie w S). Czyli od przyszłego roku konkurencja w M w końcu będzie większa :lol: ale za to pewnie skończę biegać z Barim :( smutno mi na samą myśl....

Posted

hejka Cavano

gratuluje sukcesow w Maszewie

a co do plytki z Pecic to jest ona autorstwa Alternatywy i jak najbardziej mozna zdjecia umieszczac na stronach (milo by bylo z adnotacja o autorze :wink: )

pzdr

Ola i psiaki

Alternatywa

Posted
Ola, Słoneczko moje, właśnie o to pytam, kogo mam wpisać jako autora?

i strasznie dziękujemy za płytkę, zdjątka są śliczne:)))

Kcem je zobaczyć, już, natychmiast!!! :evil:

Posted

czy o czyms/kims zapomnialam?

Nie myśl, że się chwalę, ale... dodatkowe przebiegi jumping były 2 (a nie jeden, jak zapodałaś), no i ten drugi też wygrałyśmy ( :oops: ), poza tym w klasyfikacji łącznej agility i jumping zwyciężyła - Monia, a jesli dobrze sprawdzisz w wynikach, które fotografowałaś, to i Aksa będzie tam na jednym z czołowych miejsc (sorki, nie pamiętam druga albo trzecia). Ale ja się wcale nie chwalę, nic a nic :wink:

Posted

Sajko

właśnie piszę autor - Alternatywa (i tyle)

a przy okazji nie cyknęły się wam przez przypadek moje chłopaki?

szelciak merle i czarno-białe kudłate :wink:

Posted

Mokka,

No wlasnie! Dobrze, ze o tych dodatkowych przebiegach mowisz.

Fotki wynikow cyknelam, ale dziwnym trafem nie mam tego drugiego JUMPING. Mam jeden, bo jedne wtedy musial wisiec ... :-?

A w lacznych wynikach to rzeczywiscie jest jak mowiesz.

Lacznie:

L: IV miejsce - Pati i Kenia

M: I miejsce - Mokka i Monia

IV(?) lub III miejsce - Ania i Axa (dziwne ale III jest poprawione na IV ... :-? )

pozdrawiam,

Posted

Widze, ze wszystkim sie u nas podobalo :D

Mokka - Monia to super sunia, smigala po przeszkodach, ze az milo bylo patrzec :D

Sajko - sesja zdjeciowa Twojego jaszczura robi furrore :D , a jedna fotka jest na prawde rewelacyjna. Jak chcesz to wyslij mi na priva adresik, to Ci wysle. Super prosiaczek :lol: