Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Flaire, ja z reklamacją. Napisałam jeszcze, że piesek był miły :wink:
Mokka, no to popraw! Możesz też dopisać, że Flaire to mod do d. - obiecuję ten jeden raz się nie przyczepić :wink: .
  • Replies 10.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ech, gdyby to ode mnie tylko zależało to robota już dawno byłaby skończona a ja już bym się pakowała o wyjazdu na obóz - ale niestety to inni się opóźniają a ja siedzę i czekam...

Posted

Słuchajcie, wczoraj Mokka i ja od 4 do 6 kosiłyśmy teren. O 5 dołączyła do nas Elka i pomogła grabić. Z tego doświadczenia wynikły dwie sprawy.

Po pierwsze, z tymi przedłużaczami, które mamy, kosiarka nie dosięga do końca boiska. W tej chwili, ostatnie może 10 metrów jest nie skoszone - jakoś musimy to poprawić, bo obowiązuje nas koszenie całego terenu. W związku z tym, pytanie: czy ktoś ma dostęp do i mógłby pożyczyć dla nas następujący sprzęt

1. przedłużacz do użytku na zenątrz

2. kosiarkę spalinową

3. kosę na żyłkę, albo spalinową, albo elektryczną razem z przedłużaczem

Każda z tych opcji pomogłaby nam rozwiązać obecny problem, któym jest nie do końca skoszony teren.

Druga sprawa, to sprawa ponownego koszenia. Powinniśmy to robić częściej, niż dotychczas, bo wczoraj było trudno właśnie przez to, że trawa nie była koszona od bardzo dawna i była długa. Tak więc będzie trzeba, żeby każdy z Was, od czasu do czasu, zgodził się przyjść wcześniej i pomóc z koszeniem. Liczę na entuzjastyczne uczestnictwo!

Posted

Robie wszystko co w mojej mocy, zeby nie nawalic... Baaaaardzo sie staram! Jeszcze dzis bede do Ciebie dzwonila (moge?) :D

ALE MAMY PIEKNY TERAN DO TRENINGOW!

Wkrotce w Cavano bedziemy miec kolejnych gosci (ale tylko gosci, bo agility ja chyba nie interesuje :D ). Jest to Ewa, ktora ma owczarka belgijskiego Etne. Poznalam ja na wyjezdzie. Swietna osoba i rewelacyjny pies. Generalnie caly wyjazd byl bardzo zwierzecy, bo nie dosc, ze codziennie jazda konna, to w lozeczku spalam razem z psem Ewy - Etna! Zostalam mianowana jej matka chrzestna. Oj dzialo sie u mnie dzialo! :D

Posted

Mokka: Moglabys mi jakis kontakcik blizszy na priva przeslac. Slyszalam, ze ostatnio zaopatrzylas sie w klateczke, a ja nie mam zielonego pojecia gdzie mozna takie klateczki kupi i to po dosc niskich cenach :D

Flaire: Czekam na liscik e-meilem... Zeby tylko udalo mi sie wyjechac!

Posted

Cavanowicze :-)

Juz teraz zycze Wam udanego obozu agility :-) Bawcie sie cudnie i wspaniale wypoczywajcie ze swoimi psiakami. Mam nadzieje, ze zdacie nam tutaj relacje ze swojego pobytu i poczynionych postepow.

Moje zawodowo-towarzyskie plany nie pozwlaja na regularne uczestnictwo w treningach, wiec nie ma sensu przychodzic na dwa - trzy treningi w miesiacu 8) Za rok bede miala wiecej czasu, ale bedzie to czas zmian mieszkaniowych i lokalizacyjnych, wiec kontakt z Wami bede miala tylko wirtualny :(

Nie mniej postaram sie czytac ten topik dosc regularnie i mocno Wam kibicowac :-)

Elka dzieki za wprowadzenie w tajniki agility :-) Pozostalym dziekuje za mile towarzystwo :-)

pozdrawiam serdecznie wraz ze swoim suczydlem :-)

Posted

Wind, poczekaj chwilkę, bo nie rozumiem.... TY REZYGNUJESZ Z CAVANO???? To co Majka będzie w weekendy robiła??? Jej pytałaś o zdanie? I kto będzie biegać w barwach Cavano w klasie Small??? Nie, ja się na to zdecydowanie nie zgadzam! :evil:

Posted

Wkrotce w Cavano bedziemy miec kolejnych gosci. Jest to Ewa Kiziukiewicz, ktora ma owczarka belgijskiego Etne. Poznalam ja na wyjezdzie. Swietna osoba i rewelacyjny pies.

Znamy Etnę, Leon nawet raz się z nią bawił i sucz przeżyła. :D

Krzysztofa też mogłaś od Leonka pozdrowić. :wink:

Moje zawodowo-towarzyskie plany nie pozwlaja na regularne uczestnictwo w treningach, wiec nie ma sensu przychodzic na dwa - trzy treningi w miesiacu

Hmmm, nie rozumiem. Lepiej wcale niż 2-3 razy w miesiącu? I to teraz, kiedy Majka dojrzała, uspokoiła się i robi postępy pomimo, że rzadko przychodzi? Chybz zbyt łatwo rezygnujesz z nas :cry:

To co Majka będzie w weekendy robiła???

Leżała na kanapie, obowiązkowo w papilotach :wink:

Wind, uważam, że powinnaś jeszcze przemyśleć tę decyzję, głównie ze względu na Majeczkę.

Posted

Mokka, Flaire,

Albo cos robic dobrze, albo wcale tego nie robic ... Obecnie nawet nie wiem jak bedzie wygladalo moje zycie od pazdziernika ... Jesli wszystko pojdzie po mojej mysli, to od poniedzialku do piatku bede miec zajecia, a w weekendy sesje i plenery na zlecenie szkoly i magazynow. Aby bylo smieszniej, to sesje w studio sa np. od 16.00 do np. 2 w nocy (tak mam np. w ten weekend). I to nie dlatego, ze tak bardzo lubimy wloczyc sie po nocach, tylko dlatego ze studio jest tak oblegane, iz zapisy obejmuja 24 godziny na dobe ;)

Kolejna sprawa to ten cholerny kregoslup. Dzisiejsza seje skonczylam tylko dlatego, ze od switu jade na pigulkach przeciwzapalnych i przeciwbolowych, oraz tubach roznych zeli i masci :( Nawet nie zdawalam sobie sprawy jakie to moze byc uciazliwe ...

Co do Majeczki to jakos sprobujemy jej brak skokow wynagrodzic dlugasnymi spacerami. Poki co spodziewamy sie cieczki, bo jakos nasza sunia strasznie humorzasta i ckliwa sie zrobila ;)

pozdrawiam,

Posted

Ja tylko na chwile, bo dziecko + modem+ stary komputer=brak szans na Dogomanie.

Wiec

Jutro wpadam z kosiarka spalinowa, moge tez wziac przedluzacz, ale skoro zostalo tylko 10m do skoszenia to chyba nie ma sensu.

Bede miala tylko 3 godziny (przerwa miedzy karmieniami, bo moje zlosliwe dziecie nie chce z butelki i juz).

Kto bedzie?

Posted
Ja tylko na chwile, bo dziecko + modem+ stary komputer=brak szans na Dogomanie.

Wiec

Jutro wpadam z kosiarka spalinowa, moge tez wziac przedluzacz, ale skoro zostalo tylko 10m do skoszenia to chyba nie ma sensu.

Bede miala tylko 3 godziny (przerwa miedzy karmieniami, bo moje zlosliwe dziecie nie chce z butelki i juz).

Kto bedzie?

Pati, ale te 10m. jest na samym końcu, bo nam właśnie przedłużaczy zabrakło!

Posted
Pati, ale te 10m. jest na samym końcu, bo nam właśnie przedłużaczy zabrakło!
Mokka, ale kosiarka spalinowa to załatwi w trymiga bez przedłużacza.

Niemniej, PATI, przywieź ten przedłużacz również, na wszelki wypadek...

Ale PATI, piszesz, że wpadasz jutro, a jutro to czwartek... Czy wpadasz tylko na koszenie i szukasz kogoś do pomocy, czy Ci się dni pokręciły?

Posted

Ale PATI, piszesz, że wpadasz jutro, a jutro to czwartek... Czy wpadasz tylko na koszenie i szukasz kogoś do pomocy, czy Ci się dni pokręciły?

Wpadne tylko na koszenie. Flaire zadzwonie to sie dogadamy, oki?

Posted

Wpadne tylko na koszenie. Flaire zadzwonie to sie dogadamy, oki?

Znowu, znowu, ja nie mogę :shock:

Mokka nic takiego nie napisał. Wy macie za dużo guziczków!

Flaire, czy teraz mogę napisać, że PATIszon, to mod do d...

Zgódź się, pięknie proszę :wink:

Posted
Znowu, znowu, ja nie mogę :shock:

Mokka nic takiego nie napisał. Wy macie za dużo guziczków!

Flaire, czy teraz mogę napisać, że PATIszon, to mod do d...

Zgódź się, pięknie proszę :wink:

Napisać możesz :wink: . ale...

W tym przypadku to nie guziczki zawiniły, bo PATI w tym topiku ma dokładnie tyle guziczków, co Ty. Zwróć uwagę na to, że - w przeciweiństwie od Flaire, która jest modem do D. - PATI żadnego postu Ci nie zmieniła, tylko pokręciła w swoim poscie z cytatami. A do tego nie trzeba być modem... Ty też to możesz zrobić..., Kiedyś przy okazji pokażę Ci, jak, to będziesz sobie mogła każdemu dorabiać cytaty po uważaniu.

A pomieszany cytat PATIszona zaraz poprawię, jeśli ona sama tym modemem już tego nie zrobiła.

Posted

to ja się wtrącę- na obóz zjeżdżamy w piątek kończący obóz wieczorkiem (jakbym gdzieś krążyła po okolicy, to będę dzwonić :wink: ) w składzie Bari, Drago i ja. Czy ktoś nas przyjmie pod dach? :modla: obiecamy nie chrapać, nie podsikiwać po kątach i nie nagabywać pań :oops:

Posted
to ja się wtrącę- na obóz zjeżdżamy w piątek kończący obóz wieczorkiem (jakbym gdzieś krążyła po okolicy, to będę dzwonić :wink: ) w składzie Bari, Drago i ja. Czy ktoś nas przyjmie pod dach? :modla: obiecamy nie chrapać, nie podsikiwać po kątach i nie nagabywać pań :oops:

To nie będzie łatwe, ale chcem to zobaczyć, koniecznie! :wink:

Posted

Słuchajcie, dzięki kochanemu PATIszonkowi, już CAŁY teren jest pięknie wykoszony.

A dziś mamy trening grupy zaawansowanej ok. 18 - no może 18:15 :wink: .

Kto będzie?