moro Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Witam, dzisiaj około godziny 18 w Balicach znalazłem suczkę rasy Wyżeł tzn, Ona znalazła mnie.Mocno przestraszona i ledwo trzymająca się na nogach wbiegła na moją posesję. Suczka kiedy tylko dostała kocyk od razu zasnęła. Jest dosyć agresywna przy pokarmie ma tatuaż oraz mocne problemy z nogami (wstawanie chodzenie itp) bardzo proszę o pomoc w poszukiwaniu właściciela. Jutro wstawię jakieś fotki. pozdrawiam Quote
Felka z Bagien Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 A nie ma śladów po potrąceniu autem,lub uderzeniu? Biedna psinka,czekamy na foto! Quote
Ati Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 wyzel niemiecki, wegierski czy waimar? suczka waimarka jest poszukiwana, bo zaginela Quote
olcia80 Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 kopiuję ogłoszenie z zaginionepsy.pl: 3.05.2011 w lesie w Naramie/okolice Krakowa zaginęły dwa wyżły. Jeden pies wyżeł niemiecki szorstkowłosy,brązowy dropiaty, drugi suka wyżeł weimarski, szary. Oba psy miały na sobie obrożę z identyfikatorem. Kontakt z włascicielem lub znalazcą: Barbara tel. 0 694 464 926 [email protected] http://zaginionepsy.pl/obiekt,10077,Zaginiony,Narama,Kaktus_i_Fenka.html Quote
moro Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 Suczka odnalazła już swój domek, właścicielka dzisiaj zgłosiła w schronisku zaginięcie suczki. Wszystko dobrze się skończyło. Dzięki za pomoc ;) Quote
abero Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Na kwarantannie jest wyżeł weimarski ale samiec. Jakbyście trafili na ogłoszenia o zaginięciu, to kierujcie do azylu. Tak na marginesie, wątkowa sunia okazała się pointerem :-) Quote
olcia80 Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 moro napisał(a):Suczka odnalazła już swój domek, właścicielka dzisiaj zgłosiła w schronisku zaginięcie suczki. Wszystko dobrze się skończyło. Dzięki za pomoc ;) abero napisał(a): Tak na marginesie, wątkowa sunia okazała się pointerem :-) czyli to nie była ta suczka z Naramy? Quote
abero Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Nie, ta jest pointerem i zginęła 6.05 w Balicach. Quote
Ati Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 najwazniejsze , ze dla tego psa wszystko sie dobrze skonczylo Quote
olcia80 Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 [quote name='abero']Na kwarantannie jest wyżeł weimarski ale samiec. Jakbyście trafili na ogłoszenia o zaginięciu, to kierujcie do azylu. abero, czy to nie ten?: http://tablica.pl/oferta/zaginal-pies-wyzel-ID1Vuw.html Quote
Ati Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 to jest ten a schronie w Krakowie http://a125.fsi.pl/Kwarantanna/36367-SMIRNOFF.html Quote
olcia80 Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 podobny, bardzo wychudzony, ale tamten zaginął w okolicach Warszawy 10 marca, więc bardzo prawdopodobne, że to ten! zadzwonię do właściciela, niech sam oceni Quote
Ati Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 wyslalam juz im maila ze zdjeciem to ze pies zaginal w okolicach Warszawy , nie znaczy , ze to nie ten, juz zaginione psy znad morza znajdowaly sie w gorach zwlaszcza w okresie wakacyjnym Quote
olcia80 Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 tamten w Warszawie zaginął 10 marca, ale 2010 roku!!! ale kto wie... rozmawiałam z właścicielką, mówi, że jej pies ma 2 charakterystyczne cechy: - przepuklinę pępkową (wystający pępek) i - bliznę na łapie (prawdopodobnie lewej, ale właścicielka dokładnie nie pamięta) jeśli ktoś może w schronisku sprawdzić tego wyżła, zwróćcie proszę uwagę na te cechy. Quote
olcia80 Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Ati, widzę, że "siedzisz w wyżłach":) dorzucę więc jeszcze jedno ogłoszenie o znalezionej suczce, może coś skojarzysz: http://www.dogomania.pl/ogloszenia/id/1150/ Quote
abero Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Będę jutro, najdalej w sobotę w azylu, to sprawdzę te dwie cechy. na razie mogę powiedzieć, że pies wydaje się bardzo przyjazny, spokojny. Quote
olcia80 Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 abero napisał(a):Będę jutro, najdalej w sobotę w azylu, to sprawdzę te dwie cechy. na razie mogę powiedzieć, że pies wydaje się bardzo przyjazny, spokojny. super, czekamy na jakieś wieści, oby to był on:)!!! Quote
abero Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Niestety, nasz wyżeł nie ma ani przepukliny ani blizny. Oglądała go dyżurna, nie miałam do niego dostępu, bo z katarem jest w izolatce. Quote
olcia80 Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 abero napisał(a):Niestety, nasz wyżeł nie ma ani przepukliny ani blizny. Oglądała go dyżurna, nie miałam do niego dostępu, bo z katarem jest w izolatce. qrcze:(( szkoda... byłaby jedna bidulka mniej... Quote
Recommended Posts