Jump to content
Dogomania

Loverboy-stary, nieotrzebny nikomu pies/Olsztyn. Uratujmy go przed zima! Jest moj!

Recommended Posts

• Replies 273
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tak, jest:)

wczoraj byl u weterynarza i jest ok

dzis jak wrocilismy, to zauwazylismy torbe z sucha karma na podlodze w kuchni-LOverboy dostal sie do szafki i wyzarl polowe jej zawartosci:evil_lol: a potem pil i pil; ciekawe co moj drugi zwierz na to, jak zareagowal, czy mu pomogl i sie dolaczyl czy zglupial i go po prostu zostawil w spokoju:evil_lol:

Posted

tak, Przemek-miales probke tego, co ja ma co rano przed wyjsciem z nim na spacer(o 7:-o):evil_lol:, co raz czesciej zaczyna sie z nami tak porozumiewac, jak zacznie szczekac to go uspokic nie mozna:evil_lol:

Posted

spokojnie, wszystko wporzadku;) nie pisalam, bo czekalam na odpowiedni moment, aby przekazac nowiny-wlasciwie chcialam poczekac, az podpisze umowe i wtedy sie odezwac z czyms konkretnym

otoz-mialam jechac do schroniska jutro, aby wyprowadzic psy na spacer, a przede wszystkim podpisac umowe adopcyjna, ale znowu nie moge (musze napisac prace przed przyjazdem gosci, zreszta ciagle jakies musze pisac:roll:), wiec zrobie to w nastepny wtorek

mam tez jeszcze jedna sprawe tam do zalatwienia -jestem cos winna;)

wlasnie w sobote ta kobieta z hotelu, gdzie Loverboy mial zostac zostala poinformowana o naszych planach bukietem kwiatow dostarczonym jej jako niespodzianke z jednej z kwiaciarni z listem od Loverboya:lol: musze jeszcze do niej zadzwonic, aby osobiscie jej te nowiny przekazac

a Loverboy ciagle halasuje, coraz bardziej, trzeba bedzie go tego oduczyc, bo chodzi do pzredpokoju, gapi sie w swoje odbicie w lustrze w szafcei szczeka:lol:, albo szczeka na mojego drugiego zwierza

tak poza tym, to ok, ale widac, chyba wzrok traci (stad moze to gapienie sie na swoje odbicie w lusztrze), musze sie weterynarza zapytac czy przypadkiem nie ma katarakty

aha! i nauczyl sie machac ogonem:lol:

Posted

tak, ja caly czas chcialam zaadoptowac jakiegos starego psa,i molestowalam mojego drugiego domownika zeby sie zgodzil, i nicnie pomagalo, dopiero przywiezienie go do domu 'tak na jedna noc':lol:,no i z tej jednej nocy, zrobilo sie 10001 nocy-jak w bajce:lol:

po podpisaniu umowy zmieniam tytul watku i przekierowuje go na 'w nowym domu'

Posted

Nawet nie wiesz jak się cieszę. :BIG: :BIG: :laola: :laola: :cunao: :cunao: :cunao:
Zobaczysz ( choć pewnie już zdążyłaś się przekonać) ile radości może dać człowiekowi taki starszy pies. Dopiero teraz przekonasz się jak mocno potrafi kochać pies.
A co do strategii „ tylko na jedną noc” wprowadzania nowych psik domowników z doświadczenia wiem, że jest nie zawodna. Dzięki nie w moim domu zamieszkali Punia, Toffi i Mini.:evil_lol:

Posted

no, ja tez wiem:evil_lol: to juz drugi z kolei tak wprowadzony :evil_lol:

moj drugi domownik przed Loverboyem usilnie chcial zaadoptowac szczeniaka-suczke ze Starachowic, ktora byla u na na tymczasie, ale mu to z glowy wybilam-mlode szybko dom znajduja (z wielkim zalem,bo byla wspaniala) i molestowalam o starego psa ,bo takie z reguly to juz szans zadnych nie maja i nie pomagalo, az tu w koncu...:evil_lol:

Posted

Heh. Ja niewiem, ale wiem tylko jedno, że LoverBoy z dnia na dzień coraz bardziej tyje :) W końcu będzie taki jak Baryłka (Shannon). Prawie już niewidać kości. Coraz więcej tłuszczyku :laola:

Posted

tak, i fika na spacerach jak szczeniak pomagajac sobie ogonem, ktorym macha jak antenka-smiesznie to wyglada:evil_lol:

dzis po raz drugi spuscilam go ze smyczy na spacerze-zaczal biegac i tak smiesznie machac ogonem(zaraz po spuszczeniu go ze smyczy dokonuje sie w nim niebywala transformacja-jak jest na smyczy, to chodzi jak dziadek, ajak nie-to fika jak szczeniak)

podczas tekiego fikania,co chwile oglada sie i patrzy na nas sprawdzajac czy jestesmy w poblizu:lol: dzis nawet wrocil sie i przyjal poze jak do zabawy i zaraz szybko uciekl:evil_lol::evil_lol::evil_lol: wyglada to naprawde komicznie

widzac jaki jest energiczny, moj facet powiedzial: Czy jestes pewna, ze to jest stary pies???:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Znajomy,ktory teraz u nas byl nabijal sie, ze Loverboy (lub Nahapkin-tak go nazwal:lol::lol::lol::lol:) pewnie nas tylko wkonia robi i ze to mlody pies i bierze nas na te siwa brode, ten starczy chod i brak zebow:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: