Neczka Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 W pierwszym poście przedstawiam Bombaja, w drugim jego kolegę - Funfla ;) ____________________________________________ Dla miłośników bokserów to nic nowego, że rasa ta ma w sobie 99% szczeniaka i resztki powagi. Miłośnicy bokserów wiedzą, że to psy czarujące, mądre, wiecznie szczęśliwe. I kurczę wbrew rozumowi nasz Bombaj cieszy się... chociaż mieszka w schronisku. Nie wierzę, że komuś uciekł. Został wyrzucony najprawdopodobniej dlatego, że jak spora część tej rasy... jest uczuleniowcem. Choć to takie moje domniemania. Jutro pobieramy z niego zeskrobinę. Bombaj ma około 1,5 roku, kocha wszystko co się rusza. Człowieka nie odstępuje na krok. Ciężko było odepchnąć go na metr od siebie, by zrobić zdjęcia do ogłoszeń. Uwielbia bawić się wszystkim, z każdym. Przytulać, przytulać... kochać to stworzenie. Chłopak łaknie towarzystwa innych psów, jest nastawiony poddańczo. Zamiast korzystać z wybiegu - Bombaj woli pilnować człowieka. Może ten mu nie ucieknie... może zostanie z nim. Bombaj przebywa w schronisku w Orzechowcach pod Przemyślem. Szuka wspaniałego domu z ogrodem, mieszkania, kamienicy... poprostu - schronienia. W razie problemów z transportem psiaka do nowego domu - pomożemy. Kontakt w sprawie adopcji: Anka, tel. 694 789 169 mail: [email protected] Smaczek w postaci filmiku pt. "Chcę podgryzać Twoje nogi... nogi nogi... lalala" :D [video=youtube;VHU3am5Y5hk]http://www.youtube.com/watch?v=VHU3am5Y5hk&feature=player_embedded[/video] Klik by powiększyć miniaturkę ;) Quote
Neczka Posted June 2, 2011 Author Posted June 2, 2011 Funfel to około 8-letni przeuroczy bokser w naszym orzechowskim schronisku. Ma niecięte uszy i ogon. Został znaleziony bardzo zaniedbany, wychudzony z ciałem pełnym brodawek. Trzymany był najprawdopodobniej na łańcuchu wnioskując po obecności przymocowanego do obroży kółka obrotowego, jakie stosuje się do przymocowania łańcucha. Mimo to Funfel jest psem bardzo pogodnym, spokojnym, akceptuje inne psy. Uwielbia się bawić. Potrafi ładnie chodzić na smyczy a i bez niej nie oddala się od człowieka. Szukamy dla Funfla wspaniałego domu z kochającym go człowiekiem, a najlepiej całą rodziną człowieków ;) W razie problemów z transportem psiaka do nowego domu - pomożemy. Kontakt w sprawie adopcji: Anka, tel. 694 789 169 mail: [email protected] Quote
Wadercia Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 słodziak :) mojego Tz psiak jest tak przyzwyczajony niestety do podgryzania lydek i otulania ich swoimi lapami ze nie raz o maly wlos a obilabym sobie brode :) no to hopaj do gory po domek :) Quote
Neczka Posted June 2, 2011 Author Posted June 2, 2011 Tzn. on nie łapie broń boże ludzi za nogi ;) Ale nogi manekina, które "uciekając" wydają takie fajne dźwięki, do tego odbijają się od ziemi i brak im korpusu - i owszem :D Quote
Alicja Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Wiedzą już o Bombajku w Sosbokserom ?? albo w BwP?? Quote
Wadercia Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 ah te nasze psiaki i ich smieszne reakcje na rozne dzwieki i zapachy :) Quote
dii Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Witam , dzięki Neczka za zaproszenie na wątek choć nie wiem jak mogłabym pomóc :hmmmm: Widać , że psiak ma boksiowy chrakter :cool2:, trzymam :kciuki:, żeby jakiś fajny domek wypatrzył boksia . Quote
Alicja Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Mam nadzieję , ze znajdzie się dobry domek ...ale trzeba MASY ogłoszeń Quote
Neczka Posted June 3, 2011 Author Posted June 3, 2011 [quote name='dii']Witam , dzięki Neczka za zaproszenie na wątek choć nie wiem jak mogłabym pomóc :hmmmm: Widać , że psiak ma boksiowy chrakter :cool2:, trzymam :kciuki:, żeby jakiś fajny domek wypatrzył boksia . Witam serdecznie :) Wychodzę z założenia, że nawet z pozoru zwykłe i nie raz nudne podnoszenie wątku może zdziałać cuda, także jakbyś znalazła chwilkę, to zapraszam ;) A może akuratm miałabyś kogoś znajomego, kto chciałby Bombka...:siara: (tak, wiem, głupio piszę - wszyscy nasi znajomi zapsieni :stupid: ... ale warto próbować :D). Alu na tym weekendzie postaram się znaleźć chwilkę na ogłaszanie chłopaka. Potrzeba mi będzie jednak MNÓSTWO zaciśniętych kciuków, bo ostatnimi czasy nastał słynny "wielki zastój" :nonono2: Czekam jeszcze na wyniki tych zeskrobin... a okazało się, że niestety dopiero w czwartek w schronisku pojawi się wet, który będzie mógł się za to zabrać. Ja do tego czasu nie dam rady pojawić się u psiaków i wziąć zeskrobiny, zbadać po swojemu... Quote
Neczka Posted June 4, 2011 Author Posted June 4, 2011 Do Bombaja jutro czy w poniedziałek dołączy kolega Funfel (drugi boksio, który trafił do nas wczoraj). Zrobimy wątek wspólny. Chłopak z charakteru zupełnie jak Bombaj, tylko troszkę bardziej dominujący, ale ma prawo - starszy jest ;) Jest rudy, ma nie cięty ogon i uszy. Pełno brodawek, bardzo zaniedbany, brudny, wychudzony... Quote
Neczka Posted June 5, 2011 Author Posted June 5, 2011 Tylko jak tu kurczę dwa psy pomieścić... :hmmmm: Wrzucić w drugi post zamiast zdjęć Bombaja, upychać w pierwszym poście czy jednak założyć nowy wątek ? :splat: Quote
Alicja Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Neczka napisał(a):Tylko jak tu kurczę dwa psy pomieścić... :hmmmm: Wrzucić w drugi post zamiast zdjęć Bombaja, upychać w pierwszym poście czy jednak założyć nowy wątek ? :splat: wpisz oba w tytuł i w pierwszym poście napisz o 2 boxiu też , a dalej już normalnie ;) Quote
Neczka Posted June 5, 2011 Author Posted June 5, 2011 Hm... no to zrobimy tak. Wywalam foty z drugiego postu i... kurczę, sami zobaczycie :eviltong: Quote
Neczka Posted June 5, 2011 Author Posted June 5, 2011 ...i tak oto w poście numer 2 zawitał Funfel TADAAAM :D Quote
Neczka Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 Na razie tylko Bombek, dodam jutro bo dziś jestem na komputerze tylko z doskoku... Quote
Neczka Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 Jutro odbędzie się test psio - koci 8-) Mamy jednego takiego kocura w schronisku, który bardzo lubi psy i chodzi za nimi krok w krok, może nawet się zaprzyjaźnią :D Quote
Alicja Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Neczka napisał(a):Jutro odbędzie się test psio - koci 8-) Mamy jednego takiego kocura w schronisku, który bardzo lubi psy i chodzi za nimi krok w krok, może nawet się zaprzyjaźnią :D no to :kciuki: za pozytywny test ,kociolubne boxie jakoś tak szybciej znajdują domy Quote
Recommended Posts