Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kurcze byłoby super :) ( nie dlatego że pies będzie miał ciachane jaja) ale dlatego że przynajmniej nie będzie ryzyka że trafi do pseudo ....

CZY NAPRAWDĘ NIE MA NIKOGO KTO MÓGŁBY GO WZIĄĆ NA TYMCZAS DO SIEBIE ?

• Replies 74
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak jak na wątku Mozarta. Pies zostal dodany na stronę dopiero 22.05.2011 r. To pewne, ze nie zgłosi sie wlaściciel i że pies zostal wyrzucony z samochodu? Na na stronie schroniska jest napisane "... najprawdopodobniej wyrzucony z samochodu" - skąd takie domniemanie ?

Posted

bo może jego tymczasowi właściciel widzieli jak został wyrzucany - ważne że pies jest w schronisku, wybacz ale nie będziemy czekać czy jego Pan się odezwie zwłaszcza że został oddany przez ludzi u których był tymczasowo.

Posted

[quote name='roma_121']bo może jego tymczasowi właściciel widzieli jak został wyrzucany - ważne że pies jest w schronisku, wybacz ale nie będziemy czekać czy jego Pan się odezwie zwłaszcza że został oddany przez ludzi u których był tymczasowo.

bo może to dalej nie daje pewnosci.

.a to cytat ze strony schroniska..nowo przyjęte zamieszkują w boksach kwarantanny, gdzie przez najbliższe 14 dni oczekują na swoich poprzednich właścicieli."

Ale więcej nie będę się wtrącać.

Posted

jeżeli pies został oddany bezpośrednio przez swoich tymczasowych właścicieli którym się kropki znudziły to po co czekać 14 dni...

a może na stronkę dawane są psy już po okresie kwarantanny ;)

Myslę że Neczka odpowie na twoje pytania :D

Posted

roma_121 napisał(a):
jeżeli pies został oddany bezpośrednio przez swoich tymczasowych właścicieli którym się kropki znudziły to po co czekać 14 dni...

No wlasnie - przez tymczasowych.

Posted

no "tymczasowych" bo jak można nazwać ludzi którzy przygarniaja psa z ulicy trzymają go kilka dni a potem oddają psa - bo chyba stałymi właścicielami nie można ich nazwać.

Zresztą krążysz w około tych 14 dni ? i tak na prawdę niewiem do czego bijesz ? to co mamy siedzieć z założonymi rękami czekać te 14 dni w złudnej nadziei że ktoś przyjdzie po psa a dopiero po tym okresie ogłaszać go na forum i szukać mu domu. Wybacz ale jeżeli jego prawdziwemu właścicielowi zależało by na znalezieniu psa to na pewno szukał by po schroniskach, dawał ogłoszenia itp, rzeczy w okresie w którym pies przebywał u swoich tymczasowych właścicieli jak widać nikt o psa nie pytał w schronisku wiec na co tutaj czekać. Bo ja niewiem.

Posted

Jestem tu na wyraźne, pisemne zaproszenie zalożycielki wątku. Zadalam proste pytanie, na które spodziewalam się uzyskać
odpowiedź. Nie rozumiem dlaczego to Cię zdenerwowalo, podobnie jak przestrzeganie procedur. Gdyby to moje zwierzę zaginęlo/ zostalo ukradzione tez bym tego oczekiwala. A tak na marginesie pies może być z drugiego końca Polski i dlatego nikt nie szuka go akurat w Orzechowcach.
To tyle na tym wątku z mojej strony.

Posted

Mnie nic nie zdenerwowało. Ja po prostu nie lubię szukania dziury w całym nie mając dostatecznie informacji. Jak już pisałam Neczka jak tylko będzie miała możliwość na pewno napisze Ci ile pies przebywa już w schronisku i wtedy możesz wysuwać swoje domniemania o błędach, nie dostosowaniu się do procedur. Wiesz codziennie przeglądam strony ogłoszeniowe dalmatyńczyków i akurat nie spotkałam się z żadnym takim ogłoszeniem, a chyba tak właściciel który nie porzucił zwierzęcia by się zachował.

Posted

roma_121 napisał(a):
Mnie nic nie zdenerwowało. Ja po prostu nie lubię szukania dziury w całym nie mając dostatecznie informacji. Jak już pisałam Neczka jak tylko będzie miała możliwość na pewno napisze Ci ile pies przebywa już w schronisku i wtedy możesz wysuwać swoje domniemania o błędach, nie dostosowaniu się do procedur. Wiesz codziennie przeglądam strony ogłoszeniowe dalmatyńczyków i akurat nie spotkałam się z żadnym takim ogłoszeniem, a chyba tak właściciel który nie porzucił zwierzęcia by się zachował.

Zadalam tylko pytanie i nie doszukalam sie w swoich wypowiedziach jakichś domniemań o błędach shake:
I naprawdę jestem po raz ostatni na tym watku.

Posted

PROSZĘ O SPOKÓJ... :modla:
Jeśli nie zgadzamy się ze zdaniem drugiej osoby lub poprostu nie możemy się porozumieć, czasami lepiej nie mówić nic. ;) Sama doświadczyłam tego na tym forum.

Roma, właśnie o to mi chodziło z ciachaniem :eviltong: Tzn. żeby nie było problemów z pseudo.

[quote name='barb']To pewne, ze nie zgłosi sie wlaściciel i że pies zostal wyrzucony z samochodu? Na na stronie schroniska jest napisane "... najprawdopodobniej wyrzucony z samochodu" - skąd takie domniemanie ?

.a to cytat ze strony schroniska..nowo przyjęte zamieszkują w boksach kwarantanny, gdzie przez najbliższe 14 dni oczekują na swoich poprzednich właścicieli."

Ludzie, którzy znaleźli błąkającego się po okolicy psa ponoć widzieli jak ktoś wyrzucił go z auta. Stąd nie piszemy "na pewno", bo pewności 100% brak.

Barb, jego poprzednimi "właścicielami tymczasowymi" a jednak właścicielami byli przez parę tygodni ludzie, którzy już go nie chcą. Poprzedni miał conajmniej dwa tygodnie na odszukanie swojego psa.
W przypadku Jean'a jeśli bierzemy pod uwagę kwarantannę może chodzić jedynie o ryzyko pojawienia się chorób, ewentualnych niekorzystnych zmian w zachowaniu. Ale to na szczęście wątpliwe.

A tak czy siak - jeśli pies czy kot jest na kwarantannie, podczas tych 14 dni możemy szukać dla niego domu. I jeśli właściciel się nie znajdzie, już dnia 15-tego psiak/kociak może pojechać do nowego domu.

Ważne, żeby psinka cała i zdrowa doczekała się wspaniałego domu i dziękuję wszystkim, którzy pomagają ;)

Posted

Szukam- pisze, piszę- szukam.... i nic :( pisałam do wszystkich domów tymczasowych bezpłatnych ale wszystkie są zajęte... tylko hotele lub płatny dom tymczasowy..

Neczka a kiedy będziesz wiedziała czy pies zostanie wykastrowany czy nie ?

Posted

Witam dalmatynka i jego przyjaciół.
U mnie niestety nadal cisza... zero chętnych.

Jadę za chwilę do schroniska, postaram się zrobić chłopakowi jeszcze parę zdjęć.

Posted

Jestem w schronisku, nie dam rady podłączyć tu aparatu bo mi coś nie kontaktuje... Wracam do domu jutro późnym wieczorem, ale zdjęcia są i jutro też porobimy ;)

Posted

Jean bawił się dziś na wybiegu ze swoim nowym kumplem bokserem Bombajem. Chłopak lubi dominować, ale wystarczy powiedzieć stanowczo cokolwiek by się odczepił i mamy spokój ;)
No i mam jeszcze jedną wiadomość. Jest osoba z okolic, która interesuje się adopcją psa, ale pewności w 100% brak.
Zdjęcia później.