Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

brak słów na ludzką głupotę :crazyeye:
- To już ostatni piesek. W ciągu dwóch tygodni poszło sześć. Rodzice kupują je dla dziewczynek, a jeden nabywca zażyczył sobie wisiorek na szyję dla psa z wygrawerowanym napisem "Od Chrzestnego. Na pamiątkę I Komunii Św." - mówi Magda z podwarszawskich Babic, która wystawia pieski na Allegro.

[url]http://www.emetro.pl/emetro/1,85651,9631011.html[/url]

same przekleństwa cisną mi się na usta, jak to czytam

• 2 months later...
Posted

Matko. Nie rozumiem takich ludzi. Przecież dziecko w II klasie nie poradzi sobie z psem i zawsze spada obowiązek na rodzica. A z łańcuszkiem to w ogóle przegięcie. Pies to nie zabawka, żeby od tak ją podarować. A kucyk? No ciekawe, ciekawe.Kiedyś nie było takich prezentów na komunię. A teraz? Rowery to już przeszłość. Teraz moda na quady i inne takie zabaweczki. Ehh.

Posted

Szkoda słów aby wypowiedzieć się na ten temat. Ja na swoją komunię dostałam rower górski, zegarek i biżuterię ze złota i byłąm przeszczęśliwa. A teraz dzieci dostają laptopy, quady, skutery ... przegięcie! Zwierzę to nie jest zabawka czy jakiś tam prezent, którym dziecko się chwilę pocieszy, a potem piesek skończy porzucony w lesie czy poza miastem przy drodze. Powinny powrócić dawne prezenty komunijne!

Posted

Z dziećmi trzeba rodzić tak jak moi zrobili ze mną. Jak zaczęłam ich męczyć, że chcę psa dali na wstrzymanie i kupili mi go dopiero po 10 latach. Dzięki temu wiem jak się nim opiekować i się nim opiekuję. Nic nie zwalam na rodzinę. :)