Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no,no...to mi się podoba:multi:
teraz porobimy ogłoszenia i szukamy domu dla bidulca.A jeśli chcesz kilka rad odnośnie podejścia do wycofanego psiaka to podaję ci swój numer telefonu,bo to trzeba przedyskutować,a nie pisać 515-509-389,dzwoń śmiało;)

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cała zasługa po stronie Pani Grażyny, która wzięła Bąbla do siebie. Ona ma serce na dłoni.

Dzwonię ws wychowania. Dziękuję.

Odezwę się w przyszłym tygodniu i dam znać jak sobie mały radzi.

Posted

dzwoniła do mnie pani Grażyna i dałam jej parę wskazówek,mamy być w kontakcie.Powiedziałam jej,że jak tylko będzie potrzebowała to niech dzwoni.No i dowiedziałam się,że Bąbel zostaje już u pani Grażynki na stałe:multi:

Posted

Hej, hej witajcie ponownie.

Borówka, Madzik, Marycha - dziękuję za pomoc, a już przestałam wierzyć w szczęśliwe zakończenie.

No to teraz czas się zabrać za pomoc innym biedakom.

Nie pozwolimy ugotować innego psiaczka. Niech tylko ktoś spróbuje:mad:

Jutro napisze co u Bąbla, bo jeszcze go nie widziałam po powrocie z wyjazdu.

Posted

No, nie jest tak dobrze jak się wydawało. Niestety maluch potrzebuje czasu na socjalizację, a mąż Pani Grażyny dał czas do 20 czerwca żeby pies zaczął chodzić na smyczy i został zaszczepiony :( Bąbel jest tydzień u Pani Grażyny, podchodzi powąchać jej rękę, ale za nic nie daje się dotknąć, a co dopiero złapać. Nie wiem co będzie. Podpowiadajcie jak zaradzić.

Posted

O cholera, nie jest dobrze! Trzeba go delikatnie, acz zdecydowanie i konsekwentnie przekonywać do siebie i smyczy. Zero bicia, system nagródek. Jak podejdzie nagródka, coś dobrego, małego do jedzonka, karmy suchej trochę i wygłaskać, powtórzyć. Psy są żarłokami i mądralami, załapie myk myk:) Gorzej jak był bity, ma złe wspomnienia, trzeba trochę więcej czasu, ale zasada ta sama:)
Nie można tego robić długo. Raczej parę powtórzeń, ale codziennie!

Posted

madzik770 napisał(a):
Bąbel śpi na łóżku,jest normalnie głaskany,nie ucieka.Jest super!

Strasznie się cieszę, że udało się tak szybko zadziałać.

Madzik - tak jak mówiłam- jesteś wielka!!! Ania oczywiście też :)

Ciekawa jestem jak pierwszy spacer.

Daj znać jeśli można jakoś pomóc.

Szkoda, że tak wyszło - już wszyscy sądziliśmy, że zostanie u P. Grażyny.

Pewnie tak miało być. Grażyna nie dałaby rady go oswoić. Działajcie i opowiadajcie jak idzie.

Posted

Spacer to będzie duże wyzwanie,bo on nie umie chodzić na smyczy i nie lubi mieć na sobie czegokolwiek.na razie pewnie będą ze dwa dni bez spacerów.
Będę pisała co i jak:)

Posted

Cholera, szkoda, że taki przerzucany jest. Oby wreszcie gdzieś osiadł sobie! DT szkolące się przyda.
Na wszelaki zaś uwaga:

OSTRZEŻENIE z FB.
"Ostrzeżenie ze schroniska w Gaju, że jeździ po schroniskach facet z zamiarem adopcji szczeniąt. Psy podobno jadą do Niemiec jako przynęta dla amstafów szkolonych do walk !!! Ten facet to Lukasz
C. lub zona Ewa z Krzywinia kolo Gostynia. Może kontaktować się ze schroniskami w całej Polsce.... uprzedź znajome schroniska !"

Posted

spoko,Bąbel coraz śmielszy.Na spacery jeszcze nie wychodzi ale jak potrzebuje się załatwić to wychodzi do przedpokoju.Podchodzi do nich jak mają coś do jedzenia w ręku.Jeszcze nie pewnie czuje się w towarzystwie kotów ale to też kwestia czasu:)

Posted

dziewczyny,ratunku!!!
jutro muszę zabrać Bąbla,bo u Ani rozegrała się krwawa masakra.Bąbla zaatakował Ani kot,chyba wyczuł,że Bąbel się go boi.Mama Ani jest cała pocięta i pogryziona,bo rozdzielała tego kocura, więc wszystko skupiło się na niej.Nie chcę nawet pisać jak kobita wygląda.Potrzebujemy DT pilnie!!!