Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przed świetami zostałam poproszona o dom tymczasowy dla yorka miniaturki, który miał całkowicie uszkodzone kolano.
Własciel hodowli nie chciał pieska, po co mu kaleka.Jeden z najlepszych wetów w Krakowie powiedział że nie ma dla niego szansy.Jednak dr. Przybylski podjał sie zabiegu. Gucio , bo tak go nazwałam jest dwa tygodnie po operacji, ma gips. Doskonale radzi sobie na trzech łapkach ale druga tylna tez do zabiegu, jest zerwane jedno sciegno.
W ciągu najblizszych dni gips zostanie sciagniety i zobaczymy jak kolanko maleństwa.Czeka go jeszcze długa rehabilitacja , no i potem zabieg na drugą łapke. Gucio gdy przyszedł do mnie to wygladał fatalnie, potwornie cuchnął, nie tylko skóra ale i z pyszczka. Nie wiem co one tam jadły. Nie pił wody, niejadł suchej karmy.Płyny uzupełniałam z mokrym jedzeniem. Nie wiedział co to trawa.
Po trzech tygodniach to fantastyczny maluch, szybko sie uczy.
wazy około 1.5 kg i w czerwcu będzie miał rok.
Prosimy dla Gucia o nawet najmniejsze kwoty na pokrycie kosztów zabiegu

Posted

Gucio już w domku.Na przywitanie ugryzł mnie w brodę . nie wiem czy z radosci , ze jestem, czy ze złosci że go oddałam.Na razie to jest 50 % sukcesu. Czeka mnie ciężka z nim praca- rehabilitacja

Posted

rehabilitacja nie będzie łatwa.Gucio bardzo boi sie wody, więc muszę go najpierw z nia oswoic. Co do masazy to tez ostrożnie bo bardzo go boli i gryzie.Boję się że straci do mnie zaufanie. do wczoraj przybiegał jak tylko usiadłam a dzisiaj już nie

Posted

piękności;) dziewczyny tak informacyjnie-mam potencjalny domek dla yorczka, jeszcze się muszę dopytać o szczegóły, to znaczy nie chodzi na pewno o Gucia, bo domek dobry ale nie ma czasu na rehabilitację i zabiegi to wiem na pewno. Po prostu znajoma nie chce kupować, woli adoptować, tyle wiem, jeśli miałybyście jakiegoś malucha, bardzo proszę na pw, domek sprawdzony w Warszawie. Tyle, że niestety nie wchodzi w grę chorowitka do leczenia niestety;(
podnoszę Gucia i porozsyłam bazarek;)
buziaki;)

• 2 weeks later...