Teddy Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 [quote name='Danuta']w [url]http://i151.photobucket.com/albums/s157/Dagmara_2007/e899de56.jpg[/url] itam Was i ja-faktycznie Berta sie wyrabia-gratulacje,a to moje brudasy,które wczoraj kapały sie w Wisle[/quote] Bardzo eleganckie brudasy. Wielkie, piękne futro, kośc gruba..które to z Twojego stadka? [B][COLOR="Red"] Nie kopiujemy zdjęć tylko wstawiamy linki.[/COLOR][/B] pkt 10 regulaminu: [url]http://www.dogomania.pl/forum/announcement.php?f=36[/url]
Danuta Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Czesc Jacek To jest Rosa Zielona cieszynianka I Odyn-młody norweg
Teddy Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 [quote name='Danuta']Czesc Jacek To jest Rosa Zielona cieszynianka I Odyn-młody norweg[/quote] Super obydwoje, piekna para..Jakieś matrymonium planowane?:loveu:
Teddy Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 [quote name='Danuta']Czesc Jacek To jest Rosa Zielona cieszynianka I Odyn-młody norweg[/quote] Super para, piekni obydwoje. Matrymonium planujecie z Wikingiem?
Teddy Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 [quote name='Danuta'];)to jeszcze dzieciuch...........[/quote] Ale za zgodą rodziców lub opiekunów prawnych chyba moża tego..:evil_lol:
daga10011 Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 :lol: Jacek dobrze sugeruje :lol:.a tak na serio-pani wie..piekna para .obydwoje..pies z moich ukochanych linii :loveu: Julka piekna i taka mocna jak moja kajunia i na dodatek ma futro:loveu:.I zapomniala pani dodac ze Jula,czyli Rosa badana na HD -skoro forum sie rusza to tu tez nalezy propagowac badania na HD a mlody jest z hodowli w ktorej wyniki HD/A to norma dzienna wrecz:cool3:,wiec to nie tylko piekna para ale zdrowa:multi:.
Teddy Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 [quote name='daga10011']:lol: Jacek dobrze sugeruje :lol:.a tak na serio-pani wie..piekna para .obydwoje..pies z moich ukochanych linii :loveu: Julka piekna i taka mocna jak moja kajunia i na dodatek ma futro:loveu:.I zapomniala pani dodac ze Jula,czyli Rosa badana na HD -skoro forum sie rusza to tu tez nalezy propagowac badania na HD a mlody jest z hodowli w ktorej wyniki HD/A to norma dzienna wrecz:cool3:,wiec to nie tylko piekna para ale zdrowa:multi:.[/quote] Ale nie zapominajmy Daga też o "zdrowiu psychicznym" leonów. Bo o ile badania na dysplazję stają się powoli w Polsce normą chociaż nie są obowiązkowe to na charakter i temperament a, zwłaszcza na skłonność do agresji mało kto zwraca uwagę a zaryzykowałbym stwierdznie, że nikt na to nie zwraca uwagi. A jest to problem nie mniej ważny niż zdrowie somatyczne.
daga10011 Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 tak,charakter tez jest bardzo wazny -zdrowie psychiczne i fizyczne dla mnie jest na pierwszym miejscu-po co komu leonberger ktory ma charakter kaukaza na przyklad???????:roll:
Teddy Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Daga, jak słowo daję..masz siłę o 3 w nocy jeszcze coś pisać? :p
Teddy Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 [quote name='DAgmara1974']Bo to silna kobieta jest, Jacku.[/quote] To niech jeszcze powie uprzejmie skad bierze tę siłe bo ja o 3 w nocy to chrapię na trzecim boku. Daga, a Twoje leony też nie śpią o 3 w nocy?
daga10011 Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 czasem spia a czasem spacerujemy o tej porze:lol:.Poniewaz wiekszosc ludzi spi o tej porze to my mozemy cala banda pospacerowac bez smyczy:evil_lol:
Teddy Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 :lol:[quote name='daga10011']czasem spia a czasem spacerujemy o tej porze:lol:.Poniewaz wiekszosc ludzi spi o tej porze to my mozemy cala banda pospacerowac bez smyczy:evil_lol:[/quote] A nie drą japy w nocy na całą wieś? Bo moje wystarczy z domy wypuścic i juz cała wieś nie spi. Na jednym końcu wsi szceka pies a moje wszystkie 3 mu odpowiadają. I tak sobie potrafią kilka godzin rozmawiać w nocy...:lol:
daga10011 Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 nie:D.moje generalnie dra jape tylko jak ktos stanie pod brama nasza,lub po ulicy idzie pies obok naszej posesji:evil_lol:
Teddy Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 [quote name='daga10011']nie:D.moje generalnie dra jape tylko jak ktos stanie pod brama nasza,lub po ulicy idzie pies obok naszej posesji:evil_lol:[/quote] No to Twoje są dobrze wychowane. Moja lubią sobie pogadać przez długość wsi kiedy tylko jest okazja. Pora doby generalnie jest im dość obojetna :lol: A Kajcia jak się miewa? To kiedy to ma być?
daga10011 Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 w okolicach 15 kwietnia,jeszcze dokladnie nie liczylam :oops:.Na razie Kaja ,ktora poza ciaza jest zarta dziewczyna -w ciazy ma swoje smaki (100% kobieta:lol:) i suche jej nie smakuje (w poprzedniej ciazy bylo to samo) i pancia sie bawi w kucharza:roll:.Sama jem zupki z paczki bo nie mam juz sily gotowac ale Kajcia ma menu-raz dzienie ryz brazowy naturalny z miesem(cielecina lub indyk-na zmiane):roll: i z warzywkami,raz dziennie ten sam ryz z rybka morska i warzywkami i ziolkami z wlasnego ogrodka (suszone ale nasze),plus nabial i witaminki,a wieczorkiem namaczam suche w galarecie z lapek i mieszam z sardynkami z puszki-jakos jej to wchodzi:roll:-moj maz powiedzial ze sucz je lepiej od nas:diabloti:
daga10011 Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 a to ze nie dra jadaczki to nie kwestia wychowania:lol:.Dali drze jadaczke ale on po 22 z domu nie wychodzi bo cala dzielnica by byla na nogach ,reszta szczekania nie ma we krwi-Kaja czasem podrze sie dla zasady ale te z belgii nigdy nie dra mordek po proznicy-na szczescie :lol:.Zreszta byles,widziales-darly sie bo staneliscie pod plotem z obca suka ale jak siedzielismy juz w domu to te co byly w ogrodzie cicho siedzialy:evil_lol:
Teddy Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 [quote name='daga10011']a to ze nie dra jadaczki to nie kwestia wychowania:lol:.Dali drze jadaczke ale on po 22 z domu nie wychodzi bo cala dzielnica by byla na nogach ,reszta szczekania nie ma we krwi-Kaja czasem podrze sie dla zasady ale te z belgii nigdy nie dra mordek po proznicy-na szczescie :lol:.Zreszta byles,widziales-darly sie bo staneliscie pod plotem z obca suka ale jak siedzielismy juz w domu to te co byly w ogrodzie cicho siedzialy:evil_lol:[/quote] To prawda, Twoje są grzeczne. A moja maupa znowu jeść nie chce. Wykończy mnie zaraza jedna z tym jedzeniem.
Teddy Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 [quote name='daga10011']to jej ugotuj jak ja swojej:lol:[/quote] Widzę najwyraźniej, że będę musiał. Berta ja się zaprze to zagłodzi się a nie weźmie do dzioba tego co jej nie smakuje. A z gotowanego uznaje tylko mięso. Jak jest ryż o otrzepuje kawałek mięsa z ryżu o podłogę i dopiero zjada. Z warzywami to samo. A najgorsza jest marchewka , tfuj...:lol:
daga10011 Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 to jak Gala moja-ona je tylko szyje z indyka,gicze cielece i jogurty:roll:.Inne rzeczy sa fuj,ryzem pluje:lol:.Kaja na szczescie w odmiennym stanie wybredna tylko na suche a kazda inna rzecz zje w kazdej ilosci:evil_lol:
Teddy Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 [quote name='daga10011']to jak Gala moja-ona je tylko szyje z indyka,gicze cielece i jogurty:roll:.Inne rzeczy sa fuj,ryzem pluje:lol:.Kaja na szczescie w odmiennym stanie wybredna tylko na suche a kazda inna rzecz zje w kazdej ilosci:evil_lol:[/quote] Z tymi suchymi karmami to rzeczywiście urwanie głowy jest. Gotowane idzie zdecydowanie lepiej. I najlepiej żeby było lekko ciepłe. Moje nie lubią zimnego.
Recommended Posts