giselle4 Posted May 5, 2011 Author Posted May 5, 2011 wiesz ,tak mysle ludzie ogłaszaja miedzy soba wysylaja fotki pisza na Fb to moze i ktos pokocha Quote
giselle4 Posted May 5, 2011 Author Posted May 5, 2011 ..on jak sie cieszy to skacze jak konik...... i ciągnie do przodu Quote
giselle4 Posted May 5, 2011 Author Posted May 5, 2011 ciotki briardowe wspomagaj maluszka:) a dzisiaj panicz zjadl witaminke w pasztecie ale z tranem to był cyrk zjadl pasztet ale tran wypluł i tak 4 razy ja nadziewalam pasztet a on zjadał ..ale sam pasztet tran lądowal na ziemi i w koncu kiedy ja juz odpusciłam On zjadł ten tran z ziemi ale na dwa razy kapułke rozgryzl i wypuscil z pyszczka a pozniej pochylił sie i zjadł samą kapsułke...brawo i tak trzymac maluszku:) tak wyglada mokry nos Quote
Diuna B. Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Bo tranu z pasztetem się nie jada:evil_lol: Osobno - jak najbardziej :razz: Quote
giselle4 Posted May 5, 2011 Author Posted May 5, 2011 [quote name='Diuna B.']Bo tranu z pasztetem się nie jada:evil_lol: Osobno - jak najbardziej :razz:[/QUOTE] ani z pasztetem ani sam fuuuu:( Quote
Diuna B. Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='giselle4']..on jak sie cieszy to skacze jak konik...... i ciągnie do przodu Oj znam ja ten ból :roll: - moim jak szelki założę,to nie raz na drzewie się zatrzymuję:evil_lol:,a uczyłam chodzić na smyczy od urodzenia... Quote
bea100 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Giselle4- ja już kiedyś cioteczkom pisałam ale napiszę raz jeszcze. Mam psy co nawet śladzik leku wyniuchają/wyczują (ogary). Robi się tak: pies powinien być głodny lek (jesli to antybiotyk to rozgniatam na proszek a jeśli tran itd to daję tabletkę) obtacza się w maśle i robi się kulkę z masła z proszkiem/lekiem w środku. Potem tą kulkę zawija się (obtacza) w paszteciku z kury w tych małych pojemnikach (jest dość żadki by obtoczyć a pachnie dla psa upojnie). Potem tą kulkę z lekiem podaję psu jedną ręką a w drugiej naraz trzymam mu przed nosem trochę większą kulkę samego pasztetu pięknie pachnącą. Pies się będzie spieszył widząc drugi wspaniały kęs i szybko połknie to o co nam chodzi nie wybrzydzając. Czasem jak wielki lek- dzielę na parę porcji i robię parę tych kulek z lekiem w maśle. Ale zawsze daję na dwie ręce- to działa bez pudła. Nawet najgorszy lek=- przechodzi! Piszę na zaś, może się Wam cioteczki mój sposób przyda. Quote
giselle4 Posted May 5, 2011 Author Posted May 5, 2011 dziękuje dobra kobieto.....zapamietam...mialam tych pasztecikow pare i wkładalam...wkładałam az zjadł sam tran:) Quote
bea100 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Moje łogary lubią smak i zapach tranu, spijają go same z łyżeczki. Myślę, że Tao zasmakował w tranie, w każdym razie warto następnym razem spróbować dać samą tabletkę a nuż? ;) Quote
Olga7 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='mamanabank']Ale mi tu całkiem dobrze :-) Tak naprawdę to się zajmuję głównie psami z Łowicza, czyli przeróżnych typów ;-) A o tym to dobrze pamiętam cioteczko ,gdyż na Twoją prosbę mialam okazję odbyć wizytę przeadopcyjną u b.milej rodziny ,gdzie trafila piekna jużaczka Wiera . Do bardzo dobrego domu i pięknego rezydenta WTR Roniona trafila Wiera.Odwiedzam czasem ich wątek nadal a przy okazji odwiedzę i dom Wiery może.Bardzo mila rodzina adoptowala tę jużaczkę.Oby jak najwięcej takich adopcji bylo. Oby i Tao trafil tak dobrze do dobrego,nowego domu . Quote
Olga7 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='giselle4']dziękuje dobra kobieto.....zapamietam...mialam tych pasztecikow pare i wkładalam...wkładałam az zjadł sam tran:)[/QUOTE] A ja podpowiem jeszcze,że b.czesto można przemycić leki rozkruszone czy plynne w kawalku rozdrobnionej wątróbki drobiowej .Po wymieszaniu z lekiem uformowac taki kawalek wątrobki w calość jakby . Moze nawet calą tabl.wtedy polknąc nieraz,gdyz wątrobka ma ten intensywny ,nęcący zapach .Lepiej jednak ,pewniej dawac rozkruszoną tabl. Dziala to lepiej nieraz niż podawanie w pasztetowej czy pasztecie,bo smal i zapach ma mocniejszy chyba. Pewnie to na równi dobry sposob ,jak podawanie w masle i pasztecie . Ale te podane tez przy okazji wyprobuję . Quote
giselle4 Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 [quote name='olga7']A ja podpowiem jeszcze,że b.czesto można przemycić leki rozkruszone czy plynne w kawalku rozdrobnionej wątróbki drobiowej .Po wymieszaniu z lekiem uformowac taki kawalek wątrobki w calość jakby . Moze nawet calą tabl.wtedy polknąc nieraz,gdyz wątrobka ma ten intensywny ,nęcący zapach .Lepiej jednak ,pewniej dawac rozkruszoną tabl. Dziala to lepiej nieraz niż podawanie w pasztetowej czy pasztecie,bo smal i zapach ma mocniejszy chyba. Pewnie to na równi dobry sposob ,jak podawanie w masle i pasztecie . Ale te podane tez przy okazji wyprobuję .[/QUOTE] dzisiaj proba sam tran ...i zobaczymy jak nie to wedle rad.... witaminki zjada baz problemow Quote
Olga7 Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='giselle4']dzisiaj proba sam tran ...i zobaczymy jak nie to wedle rad.... witaminki zjada baz problemow[/QUOTE] A może spróbuj mu cioteczko dawać plynny tran na dloni albo z miseczki? Jesli ten w kaspulkach polyka z ostrożnością i po kilku podejsciach? Nasz poprzedni pies zlizywal tak np.glicerynę apteczną z dloni i bardzo mu smakowala.Może i Tao tak tran zje,choć ma silniejszy zapach? Chyba ta kapsulka go b.dziwi,bo nie zna tego smaku,kształtu,zapachu,no i samego tranu też. Tao to wielki,piekny i b.mądry pies.Jak to briard. Quote
iwstar58 Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Kiedy skończą się parówki, pasztety, pasztetowa i inne bajery do ukrywania tabletek kiedy najnormalniej skończy się cierpliwość a pies wypluwa wciąż to, co ma połknąć należy otworzyć dzioba, tabletkę włożyć najgłębiej jak się da, zamknąć pysio i chwilkę przytrzymać. Można lekko podnieść do góry głowę. A po połknięciu pochwały, głaski, buziaki.. i ja to zawsze smakołyka. Moja sunia była strasznie przekupna więc działało Tego sposobu nauczył mnie wet. Quote
Olga7 Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 My o tym sposobie też wiemy cioteczko ,ale nie jest to mily dla psa ,czy kota podawania im leków ,a szczegolnie calych tabl. Choc weci nie bawią się na pewno w takie bajery i radzą sobie z tym. Takie opakowane w smaczne kulki prędzej pies polknie i bez tego stresu jednak. Każdy sposob jest dobry ,by tylko nie bolalo psa i polknąl leki.:razz: Quote
Diuna B. Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Ja od początku stosowałam metodę iwstar58.Otworzyć dzioba...wrzucić to co trzeba... zamknąć ..i zaraz potem wątróbka gotowana ,którą uwielbiają.Teraz już na widok pudełka z lekami i hasła,,bierzemy" kolejka mi stoi.Z przyjemnością rozdziawiają pyski,bo to smakołykiem pachnie :razz: Quote
giselle4 Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 [quote name='Diuna B.']Ja od początku stosowałam metodę iwstar58.Otworzyć dzioba...wrzucić to co trzeba... zamknąć ..i zaraz potem wątróbka gotowana ,którą uwielbiają.Teraz już na widok pudełka z lekami Tak robi pani kierownik i zawsze z dobrym efektem ja jeszcze tego nie umiem Quote
giselle4 Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 i mecie chyba racje z tym aby podawac jemu płynny tran kupiłam w kapsułkach...ale jeszcze moge kupic i w płynie ...jezeli to dla nich smakołyk:P) Quote
giselle4 Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 jeszcze jak zapomni szczeka na wszystkich..... i nagle cos zatrybi i łasi sie przez kraty..... jest fajniejszy kazdego dnia...:) Quote
giselle4 Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 zamowilam chłopcu pakiet ogłoszen na bazarku 1. www.adopcjepsow.org 2. www.e-zwierzak.pl 3. www.przygarnijzwierzaka.pl 4. www.cafeanimal.pl 5. www.alegratka.pl 6. www.morusek.pl 7. www.cwirek.pl (oczywiście ze wskazaniem na miasto najbliższe przebywaniu psa) 8. www. gumtree.pl (jw.) 9. www.adopcjapsa.pl 10. www.petsy.pl 11. www.petworld.pl 12. www.kupiepsa.pl 13. www.kupsprzedaj.pl 14. www.eoferty.com.pl 15. www.ojej.pl 16. www.gieldaogloszen.pl 17. www.psy.pl 18. www.neeon.pl 19. www.nasipupile.pl 20.www.polskastrefa.eu 21. www.cret.pl 22. www.pineska.pl 23. www.ogloszenia.wroc.pl 24. adopcje.org 25. www.sloniu.pl 26. www.kokosy.pl 27. www.pajeczyna.pl 28. www.tablica.pl 29. www.wroclawiak.pl 30. www.owi.pl 31. www.przygarnij.pl 32. www.zwierzaki.org 33. www.zwierzeta.low.pl 34. www.zoonet.pl 35. www.animalia.pl 36. www.rozglos.net 37. www.najpewniej.pl 38. www.olx.pl (jak w przypadku gumtree i cwirka) 39. www.sprzedasz.pl 40. www.krakusik.pl Quote
Ewcia38 Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Hej dziewczyny jak sytuacja?? Dzwonił może ktoś?? Pytał??Na Allegro nadal 2 osoby obserwują. A co do podawania tabsów ,to będę brutalna:shake: Otwieram pysk ..wsadzam tabsa z boku języka ,ale głęboko w gardle i masuję po przełyku i po sprawie:diabloti: Tego mnie nauczył mój wet .DZIAŁA:eviltong: Wcześniej psy się bardziej najadały bonusowo ,a tabs nadal w moim ręku. Rachu ciachu i po strachu;) Quote
Ewcia38 Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Wrzuciłam go jeszcze tu. http://www.24opole.pl/227107,Oddam-Briard,ogloszenie.html Quote
giselle4 Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 dziękuje,jeszcze nikt nie telefonowal...... moze jak ogłoszenia poleca w Polske.... i tez w ogłoszeniach ,,nie na łancuch,, on juz sie wysiedzial:( Quote
Recommended Posts