Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Naklejka']Ten 550d znajoma też polecała, ale obiektyw.. hymm... Nie wiem jaki :lol: przydałby się dwa co najmniej, szkoda, ze to tyle kosztuje :P
Mi lampa też się długo ładuje- to normalne.

Ładne te szeleczki![/QUOTE]

To co się zastanawiasz, bierz 550D :diabloti:
Wszystko co fajne kosztuje xD
Dzięki ;)

[quote name='kalyna']Tak, jestem Alina :)
mi się marzyła D90, ale po pierwsze aż takiego nie potrzebuję, bo ja 100% amator i tak zostanie :) a po drugi był zbyt drogi, jakby nie było to tysiąc więcej kosztował... no i najważniejsze sa obiektywy a nie samo pudło... a mi się marzy jakiś dłuższy obiektyw, ale z tym musze poczekać....

no to Lasti gotowy do ciągnięcie sań, ino słyszałam, że śniegu ma nie być tej zimy :( :( :([/QUOTE]

O, to mogę zaprosic do znajomych bez obaw :lol:
Jesli Ci wystarczy tańszy sprzęt to racja, po co przepłacac ;)
Obiektywy to moja zmora :P
Też słyszałam, że śniegu ma nie byc :shake: Ja chcę, chociaż trochę na święta.
A Lasti tak czy tak będzie ciągnął, brak śniegu nie przeszkadza :)

[quote name='Naklejka']Jak to bez śniegu? Jetsan tego nie przeżyje, a saneczki też miał ciągnąc.... :D[/QUOTE]

Lasti też nie przeżyje :P

[quote name='kalyna']mama mnie wystraszyła :([/QUOTE]

Wszędzie mówią, że albo śniegu nie będzie a jeśli będzie to późno... :(

Posted

[quote name='deer_1987']Stalke mam od roku i to moj ukochany obiektyw :loveu: ale lubie tez moje tele sigmy albo canona lepsze jak akurat Tz nie uzywa :loveu:[/QUOTE]

Jakbym miała kupowac obiektywy to właśnie wybierałabym między sigmą a canonem :)

Posted

[quote name='Talucha']Dziękujemy za głosik :loveu: Ale już i tak nie dostanę nagrody, którą chciałam :shake: :P Liczyłam po cichu, że może uda się upolowac obrożę i smycz activdoga ale niestety... Wygrywa ją ten kto ma najwięcej 'lubię to' i dzisiaj zostało dodane zdjęcie, które już na wstępie ma 71 'lubię to' a my mamy zaledwie dwadzieścia pare :shake: ale jeszcze jest szansa na frisbee ;)[/QUOTE]

O raany, faktycznie. Ktoś chyba ma kody :evil_lol:

A w szeleczkach pięknie wygląda. Będzie ciągnął sanki, czy może bike joring? :)

Posted

[quote name='deer_1987']Roznica cenowa jest ale mi sie na przyklad duzo lepiej z "gorsza" sigma pracuje. pracowalam z tele tamrona wczesniej poki nie padl po 3 latach i tez calkiem calkiem![/QUOTE]

Kiedyś też myślałam o tamronach ale później słyszałam, że lubią nawalac i średnio pracują z canonami, więc zdecydowałam się miedzy sigmą i canonem :)

[quote name='omry']O raany, faktycznie. Ktoś chyba ma kody :evil_lol:

A w szeleczkach pięknie wygląda. Będzie ciągnął sanki, czy może bike joring? :)[/QUOTE]

Jak to dzisiaj zobaczyłam to myślałam, że tylko mi się wydaje :lol: A tu proszę, jednak nie.
I jedno i drugie :) +bieganie ale to bardziej na wiosnę i jak już będę miała pas biodrowy. Teraz nie mogę biegac, bo nie mam gdzie. Chodnikiem nie, bo padną nam stawy a na polach jak wracam ze szkoły już jest ciemno jak.... :shake:

Posted

[quote name='Talucha']Jak to dzisiaj zobaczyłam to myślałam, że tylko mi się wydaje :lol: A tu proszę, jednak nie.
I jedno i drugie :) +bieganie ale to bardziej na wiosnę i jak już będę miała pas biodrowy. Teraz nie mogę biegac, bo nie mam gdzie. Chodnikiem nie, bo padną nam stawy a na polach jak wracam ze szkoły już jest ciemno jak.... :shake:[/QUOTE]

Ja się jaram bike joringiem i zaprzęgami :) Ale na razie mogę sobie tylko poczytać i pooglądać.

Posted

[quote name='deer_1987']Wiesz co placisz za to co masz :razz: tamron jest najtanszy ale calkiem okej sie z nim pracowalo :)[/QUOTE]

Racja ;)
Dlatego wolę zainwestowac w coś co ma lepsze opinie :)

[quote name='omry']Ja się jaram bike joringiem i zaprzęgami :) Ale na razie mogę sobie tylko poczytać i pooglądać.[/QUOTE]

bikejoring jest zarą*isty :D Ten wiatr we włosach, prędkośc :loveu:
Kiedyś już trenowaliśmy ale musiałam młodemu sledy wymienic bo tamte były za duże ;) i jakoś tak się zebrało, że dopiero zamówiłam. No ale teraz znowu zabieramy się do roboty :D

Posted

[quote name='Talucha']bikejoring jest zarą*isty :D Ten wiatr we włosach, prędkośc :loveu:
Kiedyś już trenowaliśmy ale musiałam młodemu sledy wymienic bo tamte były za duże ;) i jakoś tak się zebrało, że dopiero zamówiłam. No ale teraz znowu zabieramy się do roboty :D[/QUOTE]

Zazdroszczę i liczę na duuuużo fot i filmików, jak się da :)

Posted

Super szelki, profeska ;). Tak sobie pomyślałam, że w tym roku Jari jest już wystarczająco dorosły, żeby pociągnąć saneczki... Hehe szykuje się niezła zabawa... Jednak duże psy rządzą :grins:

Posted

Ja juz w zeszłym roku próbowałam ciągania na śniegu :) niestety moj głuptasek nie wie co ma robić i mój chłopak musiał się nabiegać, żeby miał kogo gonić:)

Posted

[quote name='agamer']Ja juz w zeszłym roku próbowałam ciągania na śniegu :) niestety moj głuptasek nie wie co ma robić i mój chłopak musiał się nabiegać, żeby miał kogo gonić:)[/QUOTE]

Musisz zacząć od podstaw :) Najpierw ciągnięcie małego ciężaru, np. małej opony. Później stopniowo zwiększasz ciężar i pies jest przyzwyczajony do ciągnięcia :)

[quote name='Amber']Jednak duże psy rządzą :grins:[/QUOTE]

Wiadomo :)

Posted

[quote name='omry']Zazdroszczę i liczę na duuuużo fot i filmików, jak się da :)[/QUOTE]

Będzie ciężko bo na treningi nie biorę sprzętu, za duże ryzyko :P

[quote name='Amber']Super szelki, profeska ;). Tak sobie pomyślałam, że w tym roku Jari jest już wystarczająco dorosły, żeby pociągnąć saneczki... Hehe szykuje się niezła zabawa... Jednak duże psy rządzą :grins:[/QUOTE]

Oj tak, duże psy rządzą :D :evil_lol:

[quote name='agamer']Ja juz w zeszłym roku próbowałam ciągania na śniegu :) niestety moj głuptasek nie wie co ma robić i mój chłopak musiał się nabiegać, żeby miał kogo gonić:)[/QUOTE]

Lasti też na początku nie wiedział o co chodzi :P

[quote name='omry']Musisz zacząć od podstaw :) Najpierw ciągnięcie małego ciężaru, np. małej opony. Później stopniowo zwiększasz ciężar i pies jest przyzwyczajony do ciągnięcia :)

Wiadomo :)[/QUOTE]

Dokładnie :)

My jesteśmy właśnie po pierwszym treningu BJ i jestem zła. Lasti panicz biegł całą drogę truchcikiem, co tam on się będzie przemęczał... :roll: A ja jak głupia musiałam pedałowac i harowac jak wół :angryy: Chyba mu wyparowała wiedza, że to trzeba ciągnąc. Chyba będę musiała zaczynac od podstaw....

A to kubrak dla Łatka :lol:
Bardzo proszę się nie śmiac, gdyż zupełnie nie mam zdolności o szycia, wszystko zszyte ręcznie tylko aby się trzymało, a maszyny do szycia też nie mam. Kubrak nie ma byc ładny, a ciepły dla psa do budy.
Od góry:
[IMG]http://i1186.photobucket.com/albums/z366/Talucha/kubrakatkaisledyLastiego001.jpg[/IMG]

[CENTER][COLOR=#ff0000]KOCHANI BARDZO PROSIMY O KOLEJNE GŁOSY W JESZCZE INNYM KONKURSIE! :)[/COLOR]
[COLOR=#ff0000]NA TEJ STRONIE: [URL="http://www.facebook.com/pages/PIES-W-WIELKIM-MIE%C5%9ACIE/227810640566153?ref=ts"]http://www.facebook.com/pages/PIES-W-WIELKIM-MIE%C5%9ACIE/227810640566153?ref=ts[/URL][/COLOR]
[COLOR=#ff0000]W NAJNOWSZYM ICH WPISIE TRZEBA WPISAC NUMER[B][SIZE=6][COLOR=purple] [/COLOR][/SIZE][SIZE=6][COLOR=purple]17![/COLOR][/SIZE][/B]!!
[/COLOR]

[COLOR=#339966]Dziękuję za głosy w poprzednim konkursie, a kto tego jeszcze nie polubił, to zapraszam:[/COLOR]
[COLOR=#339966]Proszę o polubienie tego: [URL]https://www.facebook.com/uwagadobrypies?sk=wall[/URL] a następnie tego: [URL]http://www.facebook.com/photo.php?fbid=323467264347147&set=o.147913365301916&type=1&theater[/URL][/COLOR][/CENTER]

Posted

Wiem, że to było dla niego coś nowego, ale idąc na sanki stwierdziłam,że można spróbować, a jak to mój pies- co dziwne mu się podoba, wiec szybko zamieniliśmy to w zabawę :)
Teraz np. ma fazę na "wyprowadzam się sam" i nosi w mordzie swoja smycz wydłużaną, która waży kilogram....jak nie chce mu dać to mnie trąca nosem po ręku...dziwny ten mój psiak;D

Posted

[quote name='Amber']Super szelki, profeska ;). Tak sobie pomyślałam, że w tym roku Jari jest już wystarczająco dorosły, żeby pociągnąć saneczki... Hehe szykuje się niezła zabawa... Jednak duże psy rządzą :grins:[/QUOTE]
No wiecie co:eviltong: moje 8 kilowe 30 cm w kłebie też moze pociągnąć sanki :eviltong: ale zazwyczaj kończy sie to tak że pańcia ciągnie na nich pieska:P

Posted

[quote name='Amber']Ale już kogoś na tych sankach nie pociągnie, a przecież z tego jest największa frajda ;)[/QUOTE]
mi się przypomniało jak nasz Barry
[*] moją siostrę miał pociągnąć na sankach. Od ledwo wystartował, a ona już na ziemi leżała :lol: i więcej nie chciała :D