taxelina Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 [quote name='Niufciak']Kurcze, jak mi się marzy taki aparat:loveu: Chciałbym miec kiedys lustrzankę..:lol:[/QUOTE] Ale mozna miec np olympusa ktory jest tanszy niz nikon czy canon :) albo zbierac ale lustrzanki sa coraz tansze :D Quote
Alicja Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 [COLOR=Navy][B]no to po lapku ... [url]http://i44.tinypic.com/10p82kj.jpg[/url][/B][/COLOR] Quote
Doginka Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Demolator czyściciel:lol::diabloti::loveu: [url]http://i43.tinypic.com/141sgsz.jpg[/url] Ja jestem zodiakalnym BYKIEM;-) Quote
QQk Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 [quote name='deer_1987']Ale mozna miec np olympusa ktory jest tanszy niz nikon czy canon :) albo zbierac ale lustrzanki sa coraz tansze :D[/QUOTE] Sony A200 kosztuje około 1000 PLN, dodatkową zaletą jest to, że do Sony pasują szkła z Minolty. Nikon D3000 to trochę powyżej tysiąca. Olympus ma małą, jak na lustrzankę matrycę. Do mojego systemu /Pentax/ zachęcam tylko miłośników manualnych obiektywów i innych zboczeńców ;) - zaleta to bezproblemowa współpraca z starszymi i nowszymi szkłami z bagnetem Pentaxa -AF i manualne oraz współpraca z obiektywami M42. Czasem za grosze można kupić rewelacyjny słoiczek :) Ale trzeba pamiętać, że korpus to dopiero początek wydatków. Quote
zuzolandia Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 [quote name='halgre'][B][FONT=Garamond][SIZE=4][COLOR=#8b0000]Demolator czyści też chaupę - nie tylko demoluje :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [URL]http://i43.tinypic.com/141sgsz.jpg[/URL][/QUOTE] [B][I]to ściema :eviltong: [/I][/B] [quote name='Anula & Bono'][COLOR=Blue]nie lubia takich małych dzieci [URL]http://i44.tinypic.com/2ngdjrp.jpg[/URL] ceeel pal hahaha [URL]http://i41.tinypic.com/2133kfd.jpg:loveu:[/URL] kudłate jak zawsze bosko:loveu::loveu:[/COLOR][/QUOTE] [B][I]mnie troche przerażają [/I][/B]:evil_lol: [quote name='deer_1987']Ale mozna miec np olympusa ktory jest tanszy niz nikon czy canon :) albo zbierac ale lustrzanki sa coraz tansze :D[/QUOTE] [B][I]mojego nikona d70 kupilam wraz z 2 obiektywami za 1400zeta na allegro ..wiadomo ze uzywany :evil_lol: nie chcialam wywalac mnóstwa kasiory na nowy bo nie wiedziałam czy nie rzuce tym w kat stwierdziwszy ze fot robić nie umiem :cool3: [/I][/B] [quote name='Alicja'][COLOR=Navy][B]no to po lapku ... [URL]http://i44.tinypic.com/10p82kj.jpg[/URL][/B][/COLOR][/QUOTE] ..[B][I]..pretekst zeby moja małza kupiła mi nowego [/I][/B] :diabloti: [quote name='Doginka']Demolator czyściciel [URL]http://i43.tinypic.com/141sgsz.jpg[/URL] Ja jestem zodiakalnym BYKIEM;-)[/QUOTE] ....[B][I]ale majowym :multi::loveu: [/I][/B] [quote name='QQk']Sony A200 kosztuje około 1000 PLN, dodatkową zaletą jest to, że do Sony pasują szkła z Minolty. Nikon D3000 to trochę powyżej tysiąca. Olympus ma małą, jak na lustrzankę matrycę. Do mojego systemu /Pentax/ zachęcam tylko miłośników manualnych obiektywów i innych zboczeńców ;) - zaleta to bezproblemowa współpraca z starszymi i nowszymi szkłami z bagnetem Pentaxa -AF i manualne oraz współpraca z obiektywami M42. Czasem za grosze można kupić rewelacyjny słoiczek :) Ale trzeba pamiętać, że korpus to dopiero początek wydatków.[/QUOTE] ...[B][I].mialam soniaka 200 pozyczonego i musze powiedzieć ze bardzoo ładne foty wychodziły i przede wszystkim prosty w obsłudze :evil_lol: ...jedyne co to ruch łapał beznadziejnie ,,ale nie wiem czy to wina lustra czy moich nieumiejetnosci :diabloti:[/I][/B] Quote
KT Arts Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 [quote name='deer_1987']Ale mozna miec np olympusa ktory jest tanszy niz nikon czy canon :) albo zbierac ale lustrzanki sa coraz tansze :D[/QUOTE] Nie no jak juz kupić to porządną:) Quote
QQk Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 [quote name='Niufciak']Nie no jak juz kupić to porządną:)[/QUOTE] Nikon D3X jest niewątpliwie lustrzanką porządną :) Jeżeli nie ma się zamiaru zarabiać robieniem zdjęć nie ma sensu kupowanie korpusu za więcej jak 2-3 tysiące. Trzeba doliczyć jeszcze parę szkieł, polar, statyw, torbę, itd... Quote
zuzolandia Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 [quote name='Niufciak']Nie no jak juz kupić to porządną:)[/QUOTE] [B][I]porządna od słowa pożądać :diabloti:[/I][/B] [quote name='Doginka']Mówię DOBRANOC:hand::loveu:[/QUOTE] [B][I]dobranocc koffana :loveu: [/I][/B] [quote name='QQk']Nikon D3X jest niewątpliwie lustrzanką porządną :) Jeżeli nie ma się zamiaru zarabiać robieniem zdjęć nie ma sensu kupowanie korpusu za więcej jak 2-3 tysiące. Trzeba doliczyć jeszcze parę szkieł, polar, statyw, torbę, itd...[/QUOTE] [B][I]a nikon d70 ? porządny? [/I][/B] Quote
QQk Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Czytając opinie fachowców, patrząc na zdjęcia to bardzo fajna puszka. Nikon to klasa sama w sobie :) Quote
zuzolandia Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 [quote name='QQk']Czytając opinie fachowców, patrząc na zdjęcia to bardzo fajna puszka. Nikon to klasa sama w sobie :)[/QUOTE] [B][I]to dlaczego kupiłeś pentaxa? tak se z ciekawości pytam;-) [/I][/B] Quote
QQk Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Bo: 1. K-x jest porównywalny z D300 - nie D3000 - ale jest ponad dwa razy tańszy 2. Bo za niecałe dwie stówki można kupić takie cuda: [IMG]http://lh6.ggpht.com/_b_RarydfCAY/S7-kbWO96HI/AAAAAAAAArs/Mi14_IUUUUo/smcp552.jpg[/IMG] f:1.8/ 55mm - jasna stałka [IMG]http://lh6.ggpht.com/_b_RarydfCAY/S7-kb1DTdUI/AAAAAAAAArw/KRUmcd0WUSc/990533528.jpg[/IMG] f:1.4/50 - za...ście jasna stałka 4. z tymi cudami działa stabilizacja, światłomierz i potwierdzenie ostrości 5. dobrze leży mi w rękach Quote
halgre Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 [B][FONT="Times New Roman"][SIZE="4"][COLOR="#8b0000"]Doberek [IMG]http://i44.tinypic.com/2uomexh.jpg[/IMG][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] ***************************** Quote
Darianna Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Mam pytanie, bo tu specjaliści widzę ;) Jaki obiektyw potrzebuję do łapania pędzących seterów w ruchu? Kitowy ma za małe przybliżenie ;) Mam Canona 400d Zuziolowa, fota miała być, Ty wiesz, jaka ;) Quote
taxelina Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 [quote name='QQk']Sony A200 kosztuje około 1000 PLN, dodatkową zaletą jest to, że do Sony pasują szkła z Minolty. Nikon D3000 to trochę powyżej tysiąca. Olympus ma małą, jak na lustrzankę matrycę. Do mojego systemu /Pentax/ zachęcam tylko miłośników manualnych obiektywów i innych zboczeńców ;) - zaleta to bezproblemowa współpraca z starszymi i nowszymi szkłami z bagnetem Pentaxa -AF i manualne oraz współpraca z obiektywami M42. Czasem za grosze można kupić rewelacyjny słoiczek :) Ale trzeba pamiętać, że korpus to dopiero początek wydatków.[/QUOTE] Mala? To zalezy tez do czego i jak profesionalny. ja nie narzekam na zdjecia z olympusa e420 :) Quote
taxelina Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 [quote name='Darianna']Mam pytanie, bo tu specjaliści widzę ;) Jaki obiektyw potrzebuję do łapania pędzących seterów w ruchu? Kitowy ma za małe przybliżenie ;) Mam Canona 400d Zuziolowa, fota miała być, Ty wiesz, jaka ;)[/QUOTE] Jest tez watek fotografi w offtopic tam lepiej pomoga na pewno. my mamy tamron 50-200 i polecamy :) [quote name='Niufciak']Nie no jak juz kupić to porządną:)[/QUOTE] No to zalezy jak bardzo profesionalnie bedziesz focic, oplaca sie kupic gorsza puszke i lepsze obiektywy. ja nie narzekam na moj e420 :) Quote
zuzolandia Posted April 10, 2010 Author Posted April 10, 2010 [quote name='QQk']Bo: 1. K-x jest porównywalny z D300 - nie D3000 - ale jest ponad dwa razy tańszy 2. Bo za niecałe dwie stówki można kupić takie cuda: [IMG]http://lh6.ggpht.com/_b_RarydfCAY/S7-kbWO96HI/AAAAAAAAArs/Mi14_IUUUUo/smcp552.jpg[/IMG] f:1.8/ 55mm - jasna stałka [IMG]http://lh6.ggpht.com/_b_RarydfCAY/S7-kb1DTdUI/AAAAAAAAArw/KRUmcd0WUSc/990533528.jpg[/IMG] f:1.4/50 - za...ście jasna stałka 4. z tymi cudami działa stabilizacja, światłomierz i potwierdzenie ostrości 5. dobrze leży mi w rękach[/QUOTE] [B][I]nr 5 najbardziej przekonywujący :eviltong: a tak powaznie to dzieki za wyjasnienia lubie jak tłumaczysz bo robisz to bardzo obrazowo :loveu: [quote name='halgre'][/I] [I][FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=#8b0000]Doberek [IMG]http://i44.tinypic.com/2uomexh.jpg[/IMG][/COLOR][/SIZE][/FONT][/I][/B] *****************************[/QUOTE] [B][I]witaj kochanaaaa [/I][/B]:loveu: [quote name='Darianna']Mam pytanie, bo tu specjaliści widzę ;) Jaki obiektyw potrzebuję do łapania pędzących seterów w ruchu? Kitowy ma za małe przybliżenie ;) Mam Canona 400d Zuziolowa, fota miała być, Ty wiesz, jaka ;)[/QUOTE] j[B][I]a mam nikora 70-300 i musze przyznac ze lepsiejsze foty w ruchu wychodza wlasnie nim :loveu: ale w sony alfie te same parametry tyle ze sigma nie radzila sobie z ostroscią ruchową za to robiła świetne macro :crazyeye: wiem wiem..tez czekam ..juz nawet emilka posłałam z przypomnieniem :cool3: [/I][/B] [quote name='deer_1987']Mala? To zalezy tez do czego i jak profesionalny. ja nie narzekam na zdjecia z olympusa e420 :)[/QUOTE] [B][I]duzo zalezy tez od umiejetnosci :eviltong:[/I][/B] [quote name='deer_1987']Jest tez watek fotografi w offtopic tam lepiej pomoga na pewno. my mamy tamron 50-200 i polecamy :) No to zalezy jak bardzo profesionalnie bedziesz focic, oplaca sie kupic gorsza puszke i lepsze obiektywy. ja nie narzekam na moj e420 :)[/QUOTE] [B][I]ja jednak obstawiam nikona badz alfe :cool3: jesli chodzi o aparat ..natomiast zgadzam sie ze lepiej tansza puszke a lepszy jasniejszy obiektyw [/I][/B] [quote name='bianka19']Cześć Fruziolki ;)[/QUOTE] [B][I]witajcie białaski :multi::loveu:[/I][/B] [B][I]ogladajac dzisiejsze wiadomosci byłam w szoku ..taka tragedia...nasuwa sie refleksja taka moze banalna ... znowu polskie ofiary na rosyjskiej ziemi ... [*] [*] [*][/I][/B] Quote
Alicja Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 [quote name='Darianna']Mam pytanie, bo tu specjaliści widzę ;) Jaki obiektyw potrzebuję do łapania pędzących seterów w ruchu? Kitowy ma za małe przybliżenie ;) Mam Canona 400d Zuziolowa, fota miała być, Ty wiesz, jaka ;)[/QUOTE] [FONT=Arial][COLOR=Navy][B] w sprawach Canonowskich pytaj najlepiej Vectry [/B][/COLOR][/FONT] Quote
taxelina Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 jakos nie lubie ani nikona ani sony :D wole canon i olympus :) nawet najlepszy aparat nie zrobi ci super zdjecia bo zdjecia robi fotograf :D Quote
Alicja Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 [quote name='deer_1987']jakos nie lubie ani nikona ani sony :D wole canon i olympus :) nawet najlepszy aparat nie zrobi ci super zdjecia bo zdjecia robi fotograf :D[/QUOTE] u mnie preferencje to Canon i Nikon ...ani sony ani olympus mi nie leży ...totalnie Quote
taxelina Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 [quote name='Alicja']u mnie preferencje to Canon i Nikon ...ani sony ani olympus mi nie leży ...totalnie[/QUOTE] Czemu? :) nie lezy w reku czy po prostu zbyt proste/za tanie? :) Quote
eria Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Ja na mojego olka narzekam czasem,głównie za to , że szumi jak stary telewizor, jakoś mam chyba już większe ambicje i przestaje mi wystarczać to co oferuje. Plany co do zmiany systemu na nikona odsunęły się dwa dni temu o lat co najmniej kilka , więc dalej będzie mi służyć Olek ;) Tylko do czyszczenia trza go oddać... Quote
zuzolandia Posted April 10, 2010 Author Posted April 10, 2010 [quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=Navy][B] w sprawach Canonowskich pytaj najlepiej Vectry [/B][/COLOR][/FONT][/QUOTE] :lol::lol::lol: [quote name='deer_1987']jakos nie lubie ani nikona ani sony :D wole canon i olympus :) nawet najlepszy aparat nie zrobi ci super zdjecia bo zdjecia robi fotograf :D[/QUOTE] [B][I]owszem fotograf :eviltong: ale dlaczego nie wspomóc tej fotografi najlepszym sprzetem? :cool3: [/I][/B] [quote name='Alicja']u mnie preferencje to Canon i Nikon ...ani sony ani olympus mi nie leży ...totalnie[/QUOTE] [B][I]jezeli chodzi o tzw leżenie to najbardziej wpasowal sie w moje ramy soniak :evil_lol: ale ostatecznie nabyłam nikona :evil_lol: [/I][/B] [quote name='deer_1987']Czemu? :) nie lezy w reku czy po prostu zbyt proste/za tanie? :)[/QUOTE] [B][I]ze proste to chyba dobrze? im mniej komplikacji tym lepiej :cool3: [/I][/B] [quote name='eria']Ja na mojego olka narzekam czasem,głównie za to , że szumi jak stary telewizor, jakoś mam chyba już większe ambicje i przestaje mi wystarczać to co oferuje. Plany co do zmiany systemu na nikona odsunęły się dwa dni temu o lat co najmniej kilka , więc dalej będzie mi służyć Olek ;) Tylko do czyszczenia trza go oddać...[/QUOTE] [B][I]Anula ..akurat w Twoim przypadku to niezaleznie co bys miała w reku to i tak zrobisz cudoo fote :loveu:[/I][/B] Quote
Doginka Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Jak czytali listę osób, które zginęły w katastrofie, to pomyślałam sobie, że to druga lista ofiar katyńskich:-( [*] [*] [*] Quote
Recommended Posts