Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ta piękna wolno żyjąca kotka została znaleziona przerażona, zawieszona rozerwanym brzuszkiem na metalowych prętach kraty. Nie mogła sama się uwolnić a z każdym ruchem rozszarpywała brzuszek jeszcze bardziej. Nie wiemy jak długo czekała na pomoc. Udało się uwolnić cierpiącą kotkę. Trudno wyobrazić sobie co przeżyła, potworny ból i strach zarazem. Wkrótce dowiedzieliśmy się skąd w takim stworzonku , ta niesamowita wola życia. W piwnicy znaleźliśmy zaledwie 10- dniowe kocięta, które kotka karmiła.

Dzielna mamusia natychmiast trafiła na stół operacyjny. Przeszła trudną operację. Straciła bardzo dużo krwi gdyż poszarpane były tętnice. Rana była niestety bardzo zanieczyszczona.
Kotka musi karmić kocięta , to zwiększa ich szanse na przeżycie, jednak utrudnia również leczenie gdyż karmiąca matka nie może przyjmować każdego leku.

Maluszki przez pierwsze dni były karmione butelką. Obecnie Kotka jest po operacji i przyjęła maluchy, sama je karmi.
Jest bardzo dzielna. Po kilku dniach szew częściowo puścił , utworzyła się rana , dodatkowe utrudnienie. Niestety kociaki nie oszczędzają matki, która troskliwie się nimi zajmuje i pozwala na wszystko mimo bólu.

Prosimy o wsparcie dla tej niesamowitej kotki i jej maluszków.
Zbieramy fundusze na opłacenie operacji, leczenia oraz pobytu w lecznicy.
Kotka musi również przyjmować specjalistyczną karmę z powodu biegunki. Wkrótce musimy również zacząć dokarmiać kocięta karmą dobrej jakości.

Fundacja Zmieńmy Los
Ul. Trzech Diamentów 36/20
Bielsko-Biała 43-382
Nr Konta: 65103000190109853000303048

tytułem : " dla karmiącej kotki"

kontakt: [email protected]

Posted

ojejku jaka biedna kiciunia... ja będę mogła pomóc finansowa ale dopiero w następnym miesiącu..Ta kicia zasługuje żeby jej pomóc i znaleźć domki dla niej i jej maluszków...

Posted

Ja też..Ona jest zupełnie jak moja SONIA za TM..Tylko moja nie miała małych kotków..A jej maluszki są śliczne..TAka dzielna Kicia najbardziej naświecie zasługuje na domek...

Posted

Mamusia czuje się coraz lepiej. Rana ładnie się goi. Niestety ciągle walczymy z biegunką , trzeba pozbyć się lamblii, które zdiagnozowano u kotki. Mama je coraz więcej, małe też próbują zaglądać do miseczki. Kociaki rosną w oczach, aktualnie uczą się korzystać z kuwetki.

Posted

Niestety nie mam żadnego maila dotyczącego bazarku :(
Rana jest juz zagojona, kotka jest po pierwszej serii Panacuru na lamblie, jak narazie biegunki nadal są .
Konkretniej będzie można zacząć leczyć kotkę po odstawieniu kociąt. Ma też bardzo intensywny mocz, czekają ją badania. Maluchy rosną i rozrabiają .

Posted

[quote name='_bubu_']Niestety nie mam żadnego maila dotyczącego bazarku :( [/QUOTE]
sprawdź pw wysłałam Ci wiadomość
[quote name='_bubu_']Rana jest juz zagojona, kotka jest po pierwszej serii Panacuru na lamblie, jak narazie biegunki nadal są .
Konkretniej będzie można zacząć leczyć kotkę po odstawieniu kociąt. Ma też bardzo intensywny mocz, czekają ją badania. Maluchy rosną i rozrabiają .[/QUOTE] super że rana się już zagoiła, oby leczenie przyniosło skutki

• 1 month later...
Posted

_bubu_ co u kotki?? przepraszam że się nie odzywałam.:( Dalej potrzebujesz fantów na bazarek?? tak myślałam i może zamiast wysyłać je do Ciebie to może zrobimy bazarek i ja będę rzeczy wysyłać??

Posted

Kotka czuje się dobrze . Jej dzieci znalazły już domy, w sobotę jedzie ostatni. Teraz szukamy domku dla mamusi, dostała imię Zola. Kotka nie jest jeszcze wysterylizowana bo nie mamy na to funduszy. Mamy takie długi w lecznicach , że nie będę nawet pisała ile..
Także bazarek oczywiście bardzo potrzebny ! Bazarek oczywiście możesz poprowadzić sama , nawet lepiej bo mi ciężko wszystko ogarnąć...