Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sunia ma 6 miesiecy. Jest kochana i bardzo lubi kontakt z człowiekiem. Jest zaszczepiona, wysterylizowana i posiada ksiazeczke zdrowia. Mieszka na zewnatrz w ogrodzie, ale bardzo czesto brana jest do domu w celach socjalizacyjnych.
Szukamy dla niej bardzo dobrego , kochajacego domu. Na imie ma Puma. Jej mama to taki mix amstafa.

Posted

Dlaczego suczynka szuka domu?
Widac ze zdjec ,ze jest wystraszona,smutna dlaczego? Z amstafa to nie widze nic,a skad te informacje?
jak reaguje na kobiety ,mezczyzn,dzieci,czy zna koty ,czy moze zostac sama w domu pare np.4 godzin sama,czy sie zgadza z suczkami ,psami?
w jakim miescie psiak przebywaß

Posted

Puma nie lubi byc fotografowana;)
Ale nie jest smutna, wrecz przeciwnie jest bardzo wesola i bardzo energiczna. Uwielbia kontakt z czlowiekiem. Od razu przybiega zeby sie przytulac! W domu nigdy nie zostawała sama, jest brana tylko jak wlasciciel jest w domu. Takze nie wiem jak by sie zachowywała sama, ale mysle ze da sie ja do tego przyzwyczaic. Puma nie miala kontaktu z dziecmi, ale do doroslych ( zarowno mezczyzn jak i kobiet) nie wykazuje zadnej agresji. Jest bardzo chetna do zabawy:) Odpycha inne psy zeby sie przytulac:)
Puma urodzila sie u mojego Taty ( dlatego znamy jej mamę). Nie jest po zadnych przejsciach, nigdy nie miala zadnej traumy. Jest od malego rozpieszczana:)
Moj Tata ma juz trzy psy i nie moze jej zatrzymac, dlatego szuka jej dobrego domu. Sunia jest wysterylizowana ( jej mama już też ).
Puma jest cudownym psiakiem i mam nadzieje ze znajdzie kochajacy dom.

Aha zapomnialam. Puma mieszka w okolicach Poznania( 60 km ).

Posted

Dziekuje za wyjasnienie
Tylko wiesz nie rozumiem ,jezeli Twoj Tato nie chcial 4 psa ,to dlaczego calego miotu po porodzie nie uspil?Albo jak pies zachodzi w ciaze mozna ciaze zawsze usunac ,wykonujac kastracje

Czy ta panienka zgdza sie z innymi psami?Czy te pozostale buiegaja czy sa zakute lancuchami do bud?

Posted

Co do uspienia miotu zaraz po porodzie to mowiac szczerze przyszlo nam to do glowy, ale po prostu nie moglismy sie na to zdecydowac:(
Puma dogaduje sie swietnie z innymi psami ! Jest bardzo towarzyska.
I zapewniam ze zaden pies nie byl i nigdy nie bedzie na lancuchu ! Moj Tato ma ogromny , ogrodzony ogrod i sad. Ma w rowniez kojce, ale psy bardzo rzadko są w nich zamykane. Kolo domu jest staw, w ktorym psy uwialbiaja sie latem kąpac. Oprócz tego brane sa do domu ( co uwilbiają ).

Posted

Troszke duzo juz psiakow u mojego Taty, ale jesli nie znajdzie sie dla Pumy kochający dom to oczywiscie zostanie u nas. Na razie jednak ciagle szukamy.
Pozdrawiam

Posted

doris312 napisał(a):
Troszke duzo juz psiakow u mojego Taty, ale jesli nie znajdzie sie dla Pumy kochający dom to oczywiscie zostanie u nas. Na razie jednak ciagle szukamy.
Pozdrawiam

Nikomu Puma nie wpadła w oko?
Ona nadal szuka kochającego domu.

Posted

Napisał doris312
Nikomu Puma nie wpadła w oko?
Ona nadal szuka kochającego domu.

Na waszym miejscu mając duże podwórze i do tego ogromny ogród i sad nawet bym nie miala odwagi i sumienia oddawać suni ,która pochodzi od waszej suni . Tysiące psów w schroniskach w calym kraju czeka na adopcje i nowe domy.
Dlaczego przy takiej ogromnej ilosci psów szukających nowych domów i czekających na nie w schroniskach, chcecie do tej ilosci dodać jeszcze swego psa ? Zostawcie zatem tę sunię u siebie,tam gdzie się urodzila i wychowuje ,bo należy się jej tam miejsce.
Nie rozmnażajcie jednak już tych psów ,by zwiększać ich populację i tak zbyt wysoką w naszym kraju a potem szukać im nowych domów.Mam nadzieję,że gdy poczytacie choć trochę wątki o bezdomnych psach oraz schroniskach ,nie będziecie już chcieli oddawać waszej suni. Ten kochajacy dom Puma powinna mieć na zawsze u was a Puma to b.piękna sunia.

Posted

ja tez mysle ze jak jest miejsce na jednego to znajdzie sie miejsce na dwa itd. :) 6 miesiecy i juz po sterylce?? szybko!!! szkoda ze jej mama nie została ciachnieta zanim sie oszczeniła, mam nadzieje ze sunia jednak u was zostanie

a moze by dac tez fotki mamy??jak ona wyglada

Posted

Namawiamy ,by Puma zostala w swoim dom,gdzie są b.dobre warunki i 3 psy i niech tam będzie nadal rozpieszczana,zamiast trafić na niewiadomo jaki los i ludzi.Zatem lepiej może nie odwodzić ludzi od zostawienia Pumy a fot.jej matki nie są wtedy konieczne.
Zastanowilo mnie też,że Puma mając 6 m-cy zostala poddana sterylizacji.To dużo za wcześnie chyba.