Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aprilka będzie Aprilką :)))
W skrócie wołać będziemy April :)
imię oryginalne i bardzo nam się podoba.
Jutro uderzam do sklepów zoologicznych po przysmaki i zabawki :)))
Karmę będzie jadła glównie suchą, ale wiadomo jak bedzie na początku zestresowana może nic nie jesć, wtedy przekonamy ją czymś innym: mięsko lub puszka. :) awaryjnie kupię też :)

• Replies 750
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jakby nie chciała jeść suchej to możecie rano zmoczyć lekko suchą, zmieszać z pokrojoną parówką w słoiku i zostawić na chwilę.. lepsze niż puszkowe, Happy wcina jak głupia a normalnie to ledwo na kurczaczka się skusi ;)

Posted

[QUOTE]klauza, ja kerry mowilam,ze juz dosc tych zmian w jej zyciu. mam prosbe, by imie zostalo. mozna je zmodyfikowac, na cos podobnego, ale oglnie nie nagle Maja, Kora, Ramira, itp :-D[/QUOTE]

to znaczy tak - bo i to mi mówiłaś przez telefon - i ja tak sobie na własnych przykładach zanalizowałam - nowe wszystko, nowy dom, nowe imię...:) Nie ma przeciwskazań :)
Szczerze.... mojej Loli zmieniłam imię....a Lolę adoptowałam jak miała około 4 lat:)
W metryce i u pseudo miała Bora, przez kilka dni u mnie Lora,a że mi ciężko "r" idzie to została Lola :)
Tak czy owak - do dziś dnia reaguje na "chodź otwieram lodówkę" :) I tak naprawdę to jej prawdziwe imię:)

Posted

i tak madra klauzunka szkoli swoje psy.
nie, no... komenda niepowtarzalna. musisz ja sprzedac ani od bostona :D

co innego z bora zrobic lola, a z aprilka zrobic np natasza

Posted

[QUOTE]co innego z bora zrobic lola, a z aprilka zrobic np natasza [/QUOTE]

a z Bora zrobić - "chodź otwieram lodówkę", "mniam mniam", " pani ma smakoszki"- to dopiero majstersztik:)

Luśka imię to piętnasta sprawa :)

Posted

Moi rodzice wzięli shitzu ze schorniska- nazywałą się wówczas Dejzi.
Pies z charakterem, a tu takie słodkie imię? Zmienili je na PYZA :)
Ludzie się oglądają na ulicy jak się Pyzę woła , ale pasuje do niej :)

Posted

kkasiiar, no widzisz :) a najgorsze jest to, ze jakby jeszcze te 2 tyg jakos tam u Ciebie mogla poczekac, to by przez dodatkowe rece nie musiala przechodzic i podrozowac. ale kto by wiedzial? taki psikus od losu. straszny.

a ja wczoraj poznalam Bezę, westa sunie, do bialego psiaka Beza fajnie pasuje :)

najgorsze imiona ludzkie są. jamniczka stara, gruba, Aga. brrrr
no i nasz niby Mirek, w schronie, to kizimizi zasluga :D haha

Posted

[quote name='kora78']kkasiiar, no widzisz :) a najgorsze jest to, ze jakby jeszcze te 2 tyg jakos tam u Ciebie mogla poczekac, to by przez dodatkowe rece nie musiala przechodzic i podrozowac. ale kto by wiedzial? taki psikus od losu. straszny.

a ja wczoraj poznalam Bezę, westa sunie, do bialego psiaka Beza fajnie pasuje :)

najgorsze imiona ludzkie są. jamniczka stara, gruba, Aga. brrrr
no i nasz niby Mirek, w schronie, to kizimizi zasluga :D haha[/QUOTE]

No tak szkoda ze zmieniala miejsce stres napewno przeszla bo nowe miejsce i jeszcze wieksze stadko ;)
Gruba Aga mi sie podoba jakos nie przepadam za Agnieszkami (mam na mysli jedna :D ) Miruś taki wydaje sie sympatyczny z imienia bo nie widzialam psiaka ;)
Jesli bede mogla jakos pomoc w sprawe Apriliki to mozecie na mnie liczyc az tak daleko ode mnie to nie jest :)
Jednak jest w ta magia ze czlowiek patrzy i wie ze to ten pies a nie inny :)

Posted

moze pojedziesz kiedys na poadopcyjna do aprilki? ale to za kilka miesiecy,zeby juz za Toba nie tesknila i nie chciala z Toba wracac. niech Cie lepiej teraz ni widzi, bo juz calkiem kołomyja bedzie.

kerry, dzwonilas do bambino?

Posted

[quote name='kora78']moze pojedziesz kiedys na poadopcyjna do aprilki? ale to za kilka miesiecy,zeby juz za Toba nie tesknila i nie chciala z Toba wracac. niech Cie lepiej teraz ni widzi, bo juz calkiem kołomyja bedzie.

kerry, dzwonilas do bambino?[/QUOTE]

Nie ma problemu :)

Posted

Dogadane :) W sobotę o 11 "przekazanie' Aprilki.
W domu będziemy o 13-14. W niedziele zamieszczę relację z pierwszego dnia i pierwszej nocy w nowym domku :)

Posted

a ja sie zamotam:roll: -zaraz Kora powie, ze jak zawsze - Aprilka sama bedzie u was mieszkac czy macie jakiegos psiaka?
Imie Apki jest bardzo fajne -tez bym nie zmieniala! A Mirek to urocze imie Kora!!!:eviltong:

Ale cos mialam napisac i zapomnialam .........eeeeeeeee ........ zaraz sobie przypomne