Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 129
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

na razie alegratka, można jeszcze zrobić allegro, ale mysle, ze gumtree i alegratka swoje zrobią. Nie wiem, czy ogloszenie jest już widoczne.
http://ale.gratka.pl/edytuj/12401965.html
Anju przebieraj ile się da. bo na pewno będzie sporo chętnych. I za zadne skarby nie daj się omamić obietnicom o sterylce po (bo piesek musi się przyzwyczaic, nei chcemy jej stresować...neich najpierw nas pokocha...bla bla bla). Ja kiedyś prawie się nabrałam na piękne słówka bardzo elokwentnej pani (przyśle zaswiadczenie o sterylce, nie ma sprawy itd etc). Ostatecznie stanęło na sterylce przed adopcją... i doskonała wspaniała rodzinka...wycofała się!!!

Posted

Spokojnie , sterylka będzie u mnie robiona , może już we wtorek .Bez sterylki nie oddam .

I może zmień ten wiek w tytule , bo moje półtora roku to już mocno zaniżone .

Posted

aa hahah ok

zmieniłam. zmiana będzie widoczna za godzinę.

ps. dopiero teraz załapałam, że ona juz jest starsza. Nie wiem czemu byłam przekonana, ze ma pół roku. Dlatego też moje pytania odnośnie utrzymywania czystości;)

Posted

Szukamy kogoś na wizytę w Warszawie na Woli , domek ma dwa przygarnięte psiaki , pani na emeryturze , i moja zmora kot , co prawda sprawdzony podobno , jak go psiak atakuje to ucieka , ale ja już sama nie wiem .

Posted

ale jak to jak psiak atakuje to on ucieka! Przeciez to jest okropny stres dla kota. A taka ratlerka struś pędziwiatr nie popuści. dziwny dom- chce tak stresowac kota? moze ja czegos nie rozumiem.

z ogloszenia zadzwonila?

Jeśli nei chcesz małej dać do kota, to nie dawaj:) Na pewno zgłoszą się inne domki. Jesli chcesz sprawdzić dom, to można już poprosić kogos,albo poczekać, a dom zapisać...Jak uwazasz:) Jesli sprawdzic, to zmienić tutyl trzeba, ze szukamy kogos z Woli

Posted

Tzn pani ma adoptowanego z palucha szitsu (nie wiem jak się pisze ) i z fundacji od buldożków pekińczyka i Onka nie wiem skąd i kota , brzmi dobrze ,ale jak powiedziałam , że Minka może atakować kota , stwierdziła , że kot sobie poradzi , ale na pewno nie zaatakuje Minki , nie wiem sama , chyba jednak zrezygnuję z tego domku , co myślisz??

Posted

mshume napisał(a):
Jeśli nie jesteś przekonana to poczekaj, będą jeszcze inne domy. Tam spory zwierzyniec, bo 3 psy tak?

Niby u mnie też bo teraz 6 psów w domu i 7 na podwórku , ale mam wątpliwości , tak jak napisała Charly , pani nie ma nic przeciwko , żeby pies kota terroryzował , więc chyba odpuszczę .

Posted

ale ja nie wiem jak Minka do kotów , nie wiem czy by kota nie atakowała , poza tym Minia boi się trochę mojej Kamy ( w typie kaukaza) ,a tam onek . Nie wiem , dla mnie teraz każdy domek będzie be , tak już mam . Szukajmy dalej takiego idealnego , bez kota , małych dzieci i dużych psów , myślę , że możemy powybrzydzać .

Posted

[quote name='Anja2201']ale ja nie wiem jak Minka do kotów , nie wiem czy by kota nie atakowała , poza tym Minia boi się trochę mojej Kamy ( w typie kaukaza) ,a tam onek . Nie wiem , dla mnie teraz każdy domek będzie be , tak już mam . Szukajmy dalej takiego idealnego , bez kota , małych dzieci i dużych psów , myślę , że możemy powybrzydzać .

definitywnie możemy.

choc myslę, ze jesi kobita przeszła pozytywnie wizytę buldozych ciotek (bo od nich ma buldoga pewnei tak?) to nie jest zlym domkiem. Ale to nie znaczy, ze koneicznie ok dla Minki i przede wszytkiom jesli kot ucieka- to ona go będzie gonić. Sredniej jakości frajda.

ps. chyba, ze jej chodzi o to, ze kot się nie boi tylko odchodzi. Ale Anju definitywnie możesz wybrzydzać. a domek sobie spisz.
Zresztą nie wiemy jak Minka reaguje na koty. Moze mocno gonić, a jesli tak, to kot kiedys sei może wkurzyć i dac po oku. Po co ryzykowac. Chyba, ze masz gdzies kota (u sąsiada) i mozna sprawdzić jej reakcję.

Posted

Czyli wybrzydzamy , ja bym nawet ten domek sprawdzała , tylko mnie ten kot przeraża , a nie mam za mocno jak sprawdzić czy minka kota nie będzie chciała zjeść .

Posted

U nas w schronie kotów nie ma , poza tym sterylka będzie w gabinecie wet , poza schronem , ale pomyślę nad sprawdzeniem , mam jedno miejsce gdzie jest kot , ale tam wolała bym małej nie zabierać ...

Posted

bombardują mnie telefony. W alegratce w tekscie jest Twój numer, ale widać tez mój, który podałam przy rejestracji konta. Ponad 10 telefonów od rana, ale wszystko chce nie wysterylizowaną albo pytają czy mam dwie takie hihihi. Do Ciebie ktoś z sensem dzwonił?

Posted

Ktoś wpisał, że może być to pinczer miniatura.
Przyjrzałam się psu sąsiadki, który wygląda zupełnie tak samo i jest pinczerem z papierami, więc być może jest to właśnie pinczerek.
Tofi (ten od sąsiadki) waży ok. 2 kg, +-.
Moja ratlerzyca kotów nie gania, poprzednia też nie ganiała. Jest nadzieja, że ta tez będzie pokojowo nastawiona.
Gorzej, jeśli boi się dużych psów. Może ma złe doświadczenia?

Posted

Pinczer, pinczer :)

Ja mam "podróbkę" i rasową pinczerkę i Minia jest bardzo podobna do rasowej Lali. Przy czym pamiętajcie że wielkość pinczera miniaturowego może być bardzo rózna od mikropsów poniżej 3 kg aż do sporych 5 kg ;)

Aha- koty też mam i akurat pinczery ich specjalnie nie ganiały, gorzej jamniczka albo foks....
Nie ma co dramatyzować, większość psów szybko się uczy że kot jest "swój".