Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kajtuś poszedł dziś do domu...wycofałam ogłoszenia z bazarku,podrzucę innego psiaka,mam nadzieję maluchu,że ten dom będzie dobry...adopcja prosto ze schroniska...w domu jest też inny psiak,mają razem biegać po podwórku...zmieniłam tytuł wątku...wizyta poadopcyjna koniecznie...

• 3 weeks later...
Posted

Tak,to jest dobry domek,byłyśmy dziś z Mamanabank z wizyta poadopcyjną.Kajtek biegał luzem po podwórku,obszczekał nas ze wszystkich sił i wyglądał bardzo dobrze.Ma dobry kontakt ze wszystkimi domownikami,towarzyszy im w pracach na podwórku i w gospodarstwie.W domu są jeszcze 2 psiaki:amstaff Maks,łagodny i nieszczekliwy oraz mały rudy piesek...wszystkie psiaki mają dobry kontakt z opiekunami.Państwo wiedzą,że psiaki trzeba leczyć,szczepić,odrobaczać...przypomnieliśmy o zakropleniu od kleszczy i od pcheł.Kajtek wyglądał na szczęśliwego i zadowolonego.

Posted

Jeszcze jedno zdjęcie jest u Mamanabank,pewnie wrzuci je na forum...spójrzcie,Kajtek nie ma już tego smutku w oczach,który miał w schronisku,teraz to pies bojowy...;)

Posted

Dobrze, zdjęcie wstawię przy okazji. Kajtuś jakieś dwa dni czuł się nieswojo, teraz czuję się jak u siebie, jest Panem podwórka :-) Generalnie panuje tam spokój, żaden z psów, nawet amstaff nie chciał na nas szczekać, patrzyły z zainteresowaniem, dopiero gdy Pan podszedł do bramy to i Kajtuś zdecydował się przyjść i powiedzieć Romce, że jej nie zna :-D Wdzięczył się natomiast do swoich ludzi i pilnował się Pana. Na podwórku nie ma bud z łańcuchami, psy mieszkają w budynkach gospodarczych. W tej części wsi nie widziałam w ogóle psów na łańcuchach. Niektóre chodziły ze swoimi gospodarzami po drodze, ktoś bawił się z amstaffem aportem. I te psy nie szczekały, ani na nas, ani na siebie nawzajem przez bramy. Całkowity spokój.

Posted

mamanabank napisał(a):
Dobrze, zdjęcie wstawię przy okazji. Kajtuś jakieś dwa dni czuł się nieswojo, teraz czuję się jak u siebie, jest Panem podwórka :-) Generalnie panuje tam spokój, żaden z psów, nawet amstaff nie chciał na nas szczekać, patrzyły z zainteresowaniem, dopiero gdy Pan podszedł do bramy to i Kajtuś zdecydował się przyjść i powiedzieć Romce, że jej nie zna :-D Wdzięczył się natomiast do swoich ludzi i pilnował się Pana. Na podwórku nie ma bud z łańcuchami, psy mieszkają w budynkach gospodarczych. W tej części wsi nie widziałam w ogóle psów na łańcuchach. Niektóre chodziły ze swoimi gospodarzami po drodze, ktoś bawił się z amstaffem aportem. I te psy nie szczekały, ani na nas, ani na siebie nawzajem przez bramy. Całkowity spokój.

Tak,dokładnie tak...rozmawiałyśmy o tym bo było to dla nas zaskoczeniem...a Kajtek oczywiście powiedział mi,ze mnie nie zna...i,ze woli zostać tu gdzie jest...ulżyło mi bardzo nie powiem...