Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lusia ma około 7 miesięcy.Została zabrana przez Romenkę na dt ze schroniska w Szczytnie w którym sunia cudem przeżyła parwo.
Obecnie Lusia to zdrowa,wesoła i przyjacielska dziewczynka,która bardzo potrzebuje swojego miejsca na ziemi.
Lusia przebywa z inną sunią i dwojgiem małych dzieci z którymi bawi się bardzo delikatnie.

Lusia::loveu:

:loveu:

Posted

I jeszcze fotki Lusi:

A tu wypowiedź Romenki na temat suni:
,,Jest naprawdę Boska!!! To psi anioł! Jestem ciekawa jakim cudem tak pies jak ona znalazła się w schronisku!!!Jej nic absolutnie nic nie brakuje!!! Nie gryzie, jest delikatna, mała i świetnie z każdym umie się dogadać,,

,,Ja się nie martwię o nią jeśli chodzi o przystosowanie do nowych warunków bo Ona szybko do wszystkich się przyzwyczaja. Napewno muszę jej najlepszy domek na świecie znaleźć bo ona na to zasługuje. To pies przylepa który odda całą swą miłość dla człowieka. ,,

Posted

Lusia, kochana psotka. Wiek ok 7 miesięcy. Jest psem o cudownym temperamencie. Nadaje się dla każdego! Żywiołowa, kochająca ludzi, dzieci ,zwierzęta. Nie mająca w sobie grama agresji. Pies który potrafi oddać całe psie serce za jeden dotyk . Pragnąca spędzać czas ciągle obok swojego człowieka. To jeszcze psie dziecko. Sama zachęca do zabawy a uwielbia bawić się piłeczką a jeśli widzi że zainteresowała nas to ją nam aportuje.
U niej widać miłość do człowieka po każdym jej ruchu, spojrzeniu.To psiak który w swoim krótkim życiu doznał już odtrącenia, przeżył schronisko skazana tam na parwowirozę z której cudem ocalała a wszystko dlatego że tak bardzo kochała! To sunia która zasługuje na najlepszy dom pod słońcem i czeka na człowieka który naprawdę poświęci jej czas za który ona się odwdzięczy po-stokroć!!!

Posted

Dziewczyny myślę że i tak jest lepiej niż jakby miała zostać w schronisku Lusia. Ja ją poznałam. Wiem jaki to psaik i na co trzeba uważać. Wiem jedno że ona jeśli coś zrobi, na psoci to tylko dlatego że tęskni za człowiekiem. Ona pragnie być ciągle blisko nas.
Kiedy idę do sklepu ona taką arie wyśpiewuje że słychać ją aż na końcu drogi. Na szczęście się uspokaja po jakimś czasie bo kiedy wracam jest cisza a już kiedy widzi nas to jej radość nie zna granic!!!! Tak samo jest kiedy wiem że trzeba ją nauczyć załatwiania potrzeb na dworze. Wypuszcza ją na podwórze kilkanaście razy dziennie mimo to ona drapie w drzwi bo już chce wracać (tak było na początku) teraz już nie drapie. Teraz załatwi się ,wybawi i dopiero potem pokazuje że chce do domu ale jeśli jej dłużej nie wypuszczę to znów nasika albo zrobi kooope a w szczególności rano są aż dwie..mimo że 23-ciej ostani raz wypuszczam ją na dwór. Ale ja myślę że jest to kwestia jej młodego wieku jeszcze. Raz umoczyłam jej pyszczek w moczu i pomogło na jakiś czas bo nie sikała a jak zrobiła kooope to lekko gazetą ją otarłam a ta się biedna tak przestraszyła jakbym jej co najmniej pałką przywaliła więc daruje sobie już taką szkołę bo jak na moje oko psiak był uderzony na pewno kilka razy w swoim życiu a nie chce je przypominać niczego co było kiedyś bo jak na nią to ona ma złoty charakter a z jej delikatnością można szybko jej go skrzywić.

Posted

Lusia waży 6,5 kilo a je na 10 kilo :P Poza tym muszę poskarżyć się na Lusię bo nawyki ma schroniskowe i walkę o jedzenie bo kiedy karmie ich niestety muszę izolować Lusie od Romy bo za jedzenie by zagryzła mi Romkę. Ale ma tylko to do psów a nie do człowieka więc wybaczam ;)

Posted

Ale i pochwalę małą bo od 5 dni nie nasikała i kooopy nie zrobiła :) Jednak musiałam nauczyć ją niestety poprzez zamoczenie pyska w sikach przez 2 dni z rzędu ale efekt przyniosło. Bałam się tylko że ją zesteresuje a nici z tego będą jednak nie...Nagradzanie nie przyniosło skutku bo ona nie rozumiała o co biega za to teraz jak prychodzę rano do niej i nie ma siku codziennie dostaje kawałek mięska z lodówki :) Mądra psica :)