schabowy Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Najwięcej ludzi zginęło na północy Japonii :-( Największy kataklizm od 140 lat :-(:-(:-( Quote
lika1771 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Nie lubie japoncow,chinczykow wiec ich mniej tym lepiej ............dadza sobie rade jak zawsze Quote
schabowy Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 [quote name='lika1771']Nie lubie japoncow,chinczykow wiec ich mniej tym lepiej ............dadza sobie rade jak zawsze[/QUOTE] Z cała pewnością....a ty jak będziesz martwy to będziesz nieżywy w identyczny sposób:huh: Quote
lika1771 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='schabowy']Z cała pewnością....a ty jak będziesz martwy to będziesz nieżywy w identyczny sposób:huh:[/QUOTE] To prawda jak bede martwa to bede niezywa Quote
Kateczka Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 nie ma jak uogólnienie... ze zwykłej kultury jak masz takie zdanie lika to byś je zachowała dla siebie.....i piszę kultury bo o empatii nie śmiem marzyć nawet. Quote
lika1771 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='Kateczka']nie ma jak uogólnienie... ze zwykłej kultury jak masz takie zdanie lika to byś je zachowała dla siebie.....i piszę kultury bo o empatii nie śmiem marzyć nawet.[/QUOTE] Kateczko trzeba marzyc, bo inaczej zycie nie ma sensu. Przeciez marzysz prawda ............... O mojej kulturze sie nie wypowiadaj bo przeciez mnie nie znasz.....a o wspołczuciu no dobra nie wspołczuje japoncom i chinczykom i wielu innym ktorzy krzywdza i ludzi i zwierzeta......... Quote
schabowy Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 Ach lika to dziewczynka....z nienawistnym,chorym nastawieniem do ludzi, bez kultury i za grosz empatii.....do tego jeszcze skłonność do marzeń...:scared: Quote
Kateczka Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 ale po kiego grzyba uogólniać?? Polaków też nienawidzisz wszystkich bo gro z nich krzywdzi zwierzęta??? ja nienawisc mogę czuć do konkretnych ludzi choć i o to nie łątwo...ale zeby do całych społeczności czy narodowości ....jestem od tego daleka....to nie kraj narodowość jest zła...tylko psychika, podejscie, wychowanie... Quote
lika1771 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 ja mam takie zdanie Wy takie ,a nie inne więc o Was tez mogę powiedzieć a szczególnie o Tobie Schabowy, że jesteś bez kultury i brak Ci elastyczności skoro potrafisz ocenić na podstawie kilku słów to, że jestem taka siaka i owaka. Sądzę, że ten wątek założyłaś po to , aby można było dyskutować i wyrazić swoje zdanie, ale jak widzę Twoje horyzonty są widocznie ograniczone ... Quote
Kateczka Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 oczywiście każdy ma swoje zdanie...mnie takie tragedie ruszają....może nie w dużym stopniu bo ludzie giną codziennie natomiast trochę zaskoczyła mnie forma wypowiedzenia opinii.....nienawiścią osiągnąć się niczego nie da :(.. mnie zwyczajnie zal ludzi, którzy kogoś stracili ponieważ sama bym nie chciała byc w takiej sytuacji.... Quote
lika1771 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 a kto tu mówi o nienaiwści? ja tylko napisałam , że nie lubię tego narodu, a sama z pewnością nie jestem , bo czymś sobie zasłużyli na taką, a nie inną opinie... Quote
Kateczka Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 nie powiesz mi, ze stwierdzenie "im mniej japońców tym lepiej" nie jest powiedziane z nienawiścią.....ja nie lubie skrajności... samo stwierdzenia "japoniec" jest obraźliwe.... a Polacy to złodzieje....nie wstyd Ci, ze złodziejką jesteś?? i, ze przyczyniłaś się do zagłady Żydów?? bo w końcu Polką jesteś prawda? Quote
schabowy Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 A do tego jeszcze nierobem i pijaczką....;) Quote
lika1771 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 a Ty kim niby jesteś ? Polką tak samo jak ja więc proszę Cię nie ośmieszaj się , bo do zagłady Żydów przyczynili się Niemcy, a nie Polacy ... widzę, że dyskusja z Tobą jest bezcelowa , bo idziesz w zaparte co ma zagłada Żydów do tsunami w Japonii? Quote
lika1771 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='schabowy']A do tego jeszcze nierobem i pijaczką....;)[/QUOTE] słucham ? radzę uważać na słowa , bo chyba się troszeczkę zagalopowałaś/eś ... kończę ten temat, bo Wasza kultura osobista jest poniżej zera nic Wam nie mozna powiedzieć , a wyrazanie własnego zdania powinno karane być ukamieniowaniem...śmieszne Quote
Kateczka Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 chodzi o absurd nienawiści do ogółu narodowości.....widzę, żę nie rozumiesz jednak a to przykre.... Nie pojmuję jak można życzyć komuś czegoś złego tylko dlatego, ze nie odpowiada Ci jego narodowość?? i żaden argument nie jest w stanie tego tłumaczyć! Strasznie niedojrzałe podejście. Rozumiem inny punkt widzenia ale jest dla mnie mało zrozumiałe jego podłoże akurat w Twoim przypadku.... Ciesz sie, ze nikogo z Twoich bliskich tam nie było....i módl żeby nie było nigdy w miejscu takiej tragedii a nie sie zacietrzewiasz..... Myślisz, ze tylko Ty jedna masz prawo do takiego wyrażania się o innych? No chyba, ze Polak lepszy....a to mi już śmierdzi szowinizmem niestety.......... ja dyskutuję w odróżnieniu od Ciebie...........zdążyłaś już mnie obrazić i pokazać, ze na brak argumentów najlepsza jest ucieczka...mało tego zarzucasz mi swoje cechy...ciekawe Quote
lika1771 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 tak jak Ty zdążyłaś obrazić mnie więc nie odejmuj sobie ... czy ja tutaj życzyłam komuś czegoś złego ? stało się stety czy niestety i czasu nie cofniemy , a ja wyraziłam swoje zdanie i tyle , jeszcze do dzisiaj myślałam , że w demokratycznym państwie mam do tego prawo ,a zostałam tutaj sprowadzona do ogólników co jest moim zdaniem płytkie Quote
Kateczka Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 gdzie ja Cie obraziłam? tym bardziej jestem pewna, ze nie rozumiesz co miałam na mysle....próbowałam przełozyć Twoje poglady na inna narodowość. pokazac jak łatwo można osądzac wszystkich za "coś" i jak łatwo można przesadzić....to nazywasz kultują ponizej zera? rozumiem, ze Ty masz prawo do własnego zdania ja już niekoniecznie? Miałam nadzieję, ze przez moje pytania i wyolbrzymiania stwiedzisz, że przesadziłas....ale to Twoja sprawa bo to Ty musisz żyć z takim podejściem do innych nie ja.... Quote
lika1771 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 masz prawo do własnego zdania jak i ja i w moim mniemaniu ja Ciebie nie obraziłam, bo i czym? Masz rację to ja bede żyła i żyję z takim pogladem do innych , a nie sadzę byś chciała zbawiać świat więc po co te nerwy ? to moje poglądy i sumienie bądź jego brak ... Quote
Kateczka Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 po prostu próbowałam zrozumieć....mimo wszystko miałam nadzieję, ze to chwilowe emocje Quote
schabowy Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 [quote name='lika1771']Nie lubie japoncow,chinczykow wiec ich mniej tym lepiej ............dadza sobie rade jak zawsze[/QUOTE] Ja nie lubie wegetarian,więc ich mniej tym lepiej...oby ich anemia dopadła....i żeby nie dali rady Quote
Kateczka Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 kurcze co Cie czytam to mi się coraz bardziej śmiać chce ;) Quote
schabowy Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 [quote name='Kateczka']kurcze co Cie czytam to mi się coraz bardziej śmiać chce ;)[/QUOTE] Powiedziałbym ci żebyś się nie krępowała,ale może przy innej okazji;) Quote
lika1771 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='schabowy']Ja nie lubie wegetarian,więc ich mniej tym lepiej...oby ich anemia dopadła....i żeby nie dali rady[/QUOTE] Oj schabowy nie da sie ukryc ze lubisz mieso..........ale to nie znaczy ze nie masz anemi sprawdz kiedy ostatnio robiłes/as wyniki? Lubisz kogo chcesz Twoj wybor............ Quote
schabowy Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 Odrobina sake co wieczór i mam wyniki jak samuraj;) A tak na poważnie nie musisz się o mnie niepokoić,wcześnie chodzę spać, czyli uderzam w kimono :sleep2: Quote
Recommended Posts