ronja Posted August 19, 2007 Author Posted August 19, 2007 od wczoraj mają po białym serze. też mnie podkusiło, by dawać Quote
ronja Posted August 20, 2007 Author Posted August 20, 2007 wczoraj były na posłanku 4 kupy + piąta w nocy... :grab: Quote
Igusia Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 W domu masz psiuchowe kupaski, w pracy jakieś kulkowe balaski... :shake: Buahahahaha... Żadnego sera białago! Pamiętaj ciotka klotka! Quote
ronja Posted August 22, 2007 Author Posted August 22, 2007 Drucik ma świerzbowca. Dziś dostala pierwszy zastrzyk z invermektyny. dla reszty, która nie ma objawów (na razie nie ma, najbardziej boję się o Karmelka) musiałam kupić krople stonghold. Będę zmuszona wystawić na siebie jakiś bazarek, bo ostatnio bardzo nadszarpnęłam swój budżet. mam nadzieje, ze nikt mi tego za złe miał nie bedzie Quote
Igusia Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 No chyba nie :p Biedne psiuchy... <cmok> <cmok> Quote
LittleMy Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 [quote name='ronja'][IMG]http://photos01.allegro.pl/photos/oryginal/226/67/78/226677800[/IMG] a tu jeszcze Łapcia - tez na zamówienie robiona niestety, na Pysię już mi nie starczyło kasy...[/quote] a kto takie cuda robi ? Quote
ronja Posted August 28, 2007 Author Posted August 28, 2007 na allegro dziewczyna, robi też piękne koty, też mam broszkę. te broszki zrobiła na podstawie zdjęć, które jej wyslałam mogę dać ci do niej maila, jesli chcesz Quote
LittleMy Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 na razie chyba nie, ale nie kasuj, bo sa swietne te broszki, moze sie kiedys tez skusze :) Quote
hop! Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 ronja założyłam bazarki na leczenie Twoich psiaków: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=77873[/URL] [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=77880[/URL] Quote
ronja Posted August 28, 2007 Author Posted August 28, 2007 matko, hop, nie wiem jak Ci dziekować, tak strasznie mi głupio, wstyd i ryczeć mi się chce... przecież Ciebie czekają dwie sterylki i operacja przepukliny. moi rodzice, szczególie tata, gdy napomknęłam o pozyczce na leczenie psów, strzelił mi wykład, że jestem jak V.V, że nabrałam psów, leczyć nie mam za co i finał będzie taki, ze bedę zmusona psy pousypiać... Quote
beam6 Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 Powiedz Tacie, że nie pozwolimy na to :loveu: a po za tym gdzie VV do Ciebie, do pięt Ci nie dorasta :lol: Lecę na bazarek :evil_lol: Quote
hop! Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 [quote name='ronja']matko, hop, nie wiem jak Ci dziekować, tak strasznie mi głupio, wstyd i ryczeć mi się chce... przecież Ciebie czekają dwie sterylki i operacja przepukliny. moi rodzice, szczególie tata, gdy napomknęłam o pozyczce na leczenie psów, strzelił mi wykład, że jestem jak V.V, że nabrałam psów, leczyć nie mam za co i finał będzie taki, ze bedę zmusona psy pousypiać...[/quote] ronja?! Nie masz za co dziękować. Nie masz powodu ani czuć się głupio, ani wstydzić się ani ryczeć. Na zabiegi suń też zbierałam zakładając bazarki - sama mi pomogłaś robiąc zakupy. Przecież to normalne, że ciężko jest sfinansować poważne leczenie czterech psiaków jednocześnie. Jeżeli np.: 10 osób złoży się po 20 zł to już jest 200 zł a dla jednej osoby to już spora kwota. W takich sytuacjach trzeba sobie pomagać. Oby tylko coś się sprzedało.;) Quote
Igusia Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 Ronja ja Ci dołoże 20 zł. to już masz klopelkę w morzu :eviltong: Quote
ronja Posted August 30, 2007 Author Posted August 30, 2007 Iguśka:calus: jadę z Drucikiem na drugi zastrzyk z ivermektyny. jedziemy autobsem, mam nadzieje, ze jakoś obie to przeżyjemy:roll: Quote
Igusia Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 [quote name='ronja']Iguśka:calus: jadę z Drucikiem na drugi zastrzyk z ivermektyny. jedziemy autobsem, mam nadzieje, ze jakoś obie to przeżyjemy:roll:[/quote] A dlaczego busem? To czemu Ty nie dzwonisz do mnie? Jestem na chomiczówce, to raz dwa trzy i jestem u Ciebie! Quote
ronja Posted August 31, 2007 Author Posted August 31, 2007 a bo ja miałam pusto na karcie, dlatego nie dzwoniłam Drutka ma bakteryjne zapalenie skory (tak się drapała po brzuchu), musi dostawać antybiotyk, maść i być kąpana 2 x w tyg w leczniczym szamponie... Quote
LittleMy Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 lomatko, to sie narobilo :-( Ronju, badz dzielna ! Quote
ronja Posted August 31, 2007 Author Posted August 31, 2007 po ivermektynie ma znowu wymioty i biegunkę, tyle, że lżejsze niż za pierwszym razem Quote
fona Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 [quote name='LittleMy']a kto takie cuda robi ?[/quote] [IMG]http://photos01.allegro.pl/photos/oryginal/226/67/78/226677800[/IMG] ja poprosze o kontakt!!! Druciku, nie choruj!! Quote
AśkaK Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 Biedna Druciczka, nie choruj ronji malutka!:oops: :calus: Ronju, można zamiast ivermektyny spróbować kąpieli w leczniczym szamponie, jest przy tym trochę zachodu bo chyba przez pierwsze dni kąpie się psiaka codziennie, a potem co pare dni przez kolejne tygodnie. Ale nie ma skutków ubocznych. Tylko za cholerę nie pamiętam jak się ten specyfik nazywa. Quote
ronja Posted September 1, 2007 Author Posted September 1, 2007 Drutka ma być kąpana w Sebovecie dry. w pon kupię Quote
hop! Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 ronja! Jak Ty sobie dajesz radę? Masz swoje cztery futrzaki wymagające leczenia i jeszcze znajdujesz czas, żeby pomagać innym pieskom. Quote
ronja Posted September 2, 2007 Author Posted September 2, 2007 od poniedziałku idę do pracy, ięc siłą rzeczy muszę trochę zwolnić tempo. Karmelek ma paszki wydrapane i klatkę piersiową (pod paszkami ma już strupy), muszę go jutro zabrać do weta. Tak się martwię o niego, on w schronie chorowal na świerzba, jest podatny na wszystkie świństwa. Pysia i niedobra CiuCiu wcale się nie drapią (na szczęscie) Quote
Recommended Posts