Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W schronisku znalazłam takie cudo !!!! Suczka o imieniu Massima w typie Leonbergera. Sunia ma ok. 8 lat. Jest bardzo łagodna do ludzi i zwierząt. Siedzi w kojcu razem z sukami i psami. Wyprowadziłam ją na spacerek , była bardzo grzeczna. Gdy zrobiła siusiu , rozrzuciła swoimi potężnymi łapkami ziemię do okoła i....ochlapała mnie pięknym błotkiem Sunia mimo podawanego wieku , nie ma żadnych problemów z poruszaniem się.Myślę że jest o wiele młodsza , na wysoką budę też skacze bez najmniejszego problemu. Proszę , nie pozwólmy , aby ostatnie lata swego życia , spędziła w schronisku.Będziemy wdzięczni nawet za dom tymczasowy. Wyżywienie bierzemy na siebie. Zaznaczam że jeśli się ktoś zdecyduje na Massimkę , będzie wysterylizowana w schronisku.

Kontakt w sprawie Massimy - 506657995

• 3 weeks later...
Posted

Massima jest już po zabiegu sterylizacji :) Wszystko poszło super , i maleńka wraca do formy. Jak dobrze pójdzie , to w przyszłym tygodniu Leośka będzie miała odwiedzinki pewnej zakochanej w niej Pani :) Trzymajcie proszę kciuki , żeby Massima zaakceptowała dwa szalone Beagle , z którymi miała by mieszkać :)

• 2 weeks later...
Posted

Podbijam temat !!!!! Massimka zaakceptowała dwa szalone beagle ale...no własnie , zawsze jest jakieś ale :( Na dzień dzisiejszy Massimka nadal szuka domku :(

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Niestety , Massimka nadal szuka domu :( Pani po miesiącu oddała sunie , z powodu jej skłonności do ucieczek z terenu posesji. Massima w chwili obecnej przebywa w hoteliku dla psów pod Bydgoszczą , gdzie nie zaobserwowano żadnych , nawet najmniejszych skłonności do samotnych wycieczek. Kierowniczka hotelu , wręcz porównała Massimkę do psa ze stada Milano. Ta sunia wprowadza niesamowitą równowagę w stadzie , jest bardzo zrównoważona i spokojna.Podczas jedzenia , można jej włożyć dosłownie rękę w miskę , co nie wzbudza żadnych negatywnych emocji. Zdaniem włascicielki hotelu , ktoś kto zaadoptuje Massimkę , dostanie po prostu SKARB !!!

• 4 weeks later...
Posted

Kochani !!! Massimka w tym miesiącu jedzie do nowego domu !!!! Jej nowym panem będzie Pan Rafał , człowiek który od samego początku , bezinteresownie , opłaca pobyt Massimy w hotelu , tylko po to aby nie wracała do schroniska. Pan Rafał , nie mógł wcześniej zaoferować domu Massimie , ponieważ kończył budowę.
A to specjalnie dla tych , którym los Massimy nie był obojetny. Czy poznajecie ?

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/687/p1070763800x600.jpg/][/URL

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/191/p1070765800x600.jpg/][/UR

Posted

Komentarz będzie jak net wreszcie zadziała....

PIĘKNA!!! Nic więcej nie można powiedzieć. Po prostu istne cudo i ten wzrok - jak tu pilnuję! Wszystko zobaczę!

Bardzo się cieszę,że Massima będzie nareszcie w prawdziwym domu!

Posted

lunermermaid - złośliwość rzeczy martwych hi hi , skąd ja to znam :) ale dziękujemy za komentaż , ja sama nie mogę na tą sunię się napatrzeć :) Tyle przeszła , tyle mnie nerwów kosztowała , ale....warto było !!!

• 2 weeks later...
Posted

- piękna Massima, oby jej domek był tym szczęśliwym do końca jej dni....gratulacje gabi2, miała szczęście, że na Ciebie trafiła:lol:

Posted

Masimka przebywa w moim hotelu pod Bydgoszczą. Suczka jest prawdziwa oazą spokoju i zrównoważonego stanu ducha, a przy tym pełna dumy i dostojeństwa. Zdumiewa mnie to, że po takich zawilościach w życiu potrafi byc ufna(ale mądrze) i pogodna. Nie sprawia tzw problemow wychowawczych, rozumie jak sie wydaje, każde słowo i gest skierowany do niej. Nie jest wymagająca, żyje, a nie przeżywa każda chwilę, jest wolna i traktowana na równi z wszystkimi moimi psami. Lubi leniuchować, ale tez zaczęła juz od pewnego czasu madrze(!) stróżować. Poddaje sie wszelkim zabiegom pielegnacyjnym, cierpliwie znosi czyszczenie oczu z porannych śpiochów jak tez szczotkowanie szaty. Przyjazna jest do innych psów. Na wybiegu patroluje teren, ale po chwili, kiedy jest wg niej wszystko pod kontrolą kładzie sie i madrymi oczami ocenia świat. Wspaniały pełen mądrości z niej pies!!!!!

Posted

Pani Beatko , dziękuję za cudowny opis Massimki i przede wszystkim za wspaniałą opiekę !!!!!! Pani hotel będę polecać wszystkim !!!!!

• 3 weeks later...
Posted

Witam !
Dzisiaj rano piękna i mądra sunia pojechała z mojego hotelu do swojego domu z nowym właścicielem. Przekazaliśmy wszystkie informacje panu, który z bardzo daleka przyjechał po Massimkę, zrobiliśmy "mały" wywiad, jak będzie mieszkała Massi i będe w kontakcie z nowym właścicielem. Wszystko wskazuje na to, że trafił "swój na swego" i będzie pies szczęśliwy.
Pozdrawiam
PS Gratuluje p. Gabrysi uratowania psiego istnienia.

• 1 month later...
  • 3 months later...
Posted

Trafiłam na jednym z wątków na taki apel
[quote name='tobciu']Przepraszam za prywatę.. ale jestem w wielkiej potrzebie. :(

Proszę o pomoc, o przesłanie choc dalej, może macie znajomych w okolicach Nakła, Kcyni.
Zaginął pies Brego, brat mojego Bragiego.
Proszę pomóżcie mi go odnaleźc, albo choc dowiedziec sie co sie z nim stało..

więcej informacji :
http://www.dogomania.pl/threads/219989-ZAGINĄŁ-PIES-BREGO-KUNDELEK-w-okolicy-wsi-KOWALEWKO-GROMADNO-(woj.kuj.-pom.)?p=18269942

jest też wątek:
http://www.dogomania.pl/threads/219989-ZAGIN%C4%84%C5%81-PIES-BREGO-KUNDELEK-w-okolicy-wsi-KOWALEWKO-GROMADNO-(woj.kuj.-pom.)
Może ktoś mógłby pomóc