Asia&Buziak Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Mam takie pytanie: [SIZE=2][B]j[/B][B]akie w Polsce można zdobyć wyszkolenie dla psa? [/B]C[/SIZE][SIZE=2]hodzi mi o to jakie kursy można zdać. Aha i jeszcze chciałabym wytłumaczenie tych literek (np. PT[/SIZE] - pies towarzyszący 1 stopnia). Quote
Asia&Buziak Posted March 2, 2011 Author Posted March 2, 2011 Ajć przepraszam, ale jestem tu nowa i nie zauważyłam, że ten temat powinien być w dziale "sport, praca" , jeśli to możliwe baardzo proszę o przeniesienie . ;( Quote
Koszmaria Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 szkolenie nie ma nic wspólnego ze sportem,chyba że chodzi Ci o Obedience,z tym że ta dyscyplina to posłuszeństwo perfekcyjne. jeśli pies ma PT,to znaczy że zdał egzamin związku kynologicznego i przeszedł kurs przygotowujący do niego. o ile wiem bez PT nie można przystępować do innych kursów i egzaminów-np.na psa obronnego. Quote
Asia&Buziak Posted March 3, 2011 Author Posted March 3, 2011 [quote name='Koszmaria']szkolenie nie ma nic wspólnego ze sportem[/QUOTE] tak się składa, że w dziale "sport, praca" jest podpunkt "PT, PTT & MPPT", a znowu tam "szkolenie" . Quote
yamayka Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 "Szkolenie nie ma nic wspólnego ze sportem"...? :hmmmm: Koszmaria, jak to rozumieć? Quote
Koszmaria Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 hm,może użyłam skrótu myślowego-podstawowe szkolenia to nie sport? podstawowe szkolenie-takie które pozwala kontrolować psa. chyba nie ma zawodów w szoleniu na psa towarzyszącego[PT]? PT to chyba[?] skrót od psa tropiącego edytuję: przepraszam,mój błąd,doczytałam. myślałam że chodzi o zwykłe szkolenie PT i zdziwiłam się że ktoś z tego sport robi o.O Quote
Recommended Posts