ludwa Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 [IMG]http://img7.imageshack.us/img7/4445/dsc0251db.jpg[/IMG] [IMG]http://img64.imageshack.us/img64/3153/dsc0290uo.jpg[/IMG] [IMG]http://img708.imageshack.us/img708/582/dsc0289xc.jpg[/IMG] Quote
Psiolubna Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 Tośka - Zośka - Rupert - futro do pomiętolenia - nietoperze uszy i niedoszła Ewa Kopacz:) stała się gwiazdą filmową! Podejrzewam, że całkiem niedługo dostanie Oskara. Razem z koleżanką Iśką i dumnym panem domu Paragrafem pozują przed kamerką, Tośka szczególnie, pokazuje umiejętności poruszania nietoperzami:D We troje plączą się smyczami i organizują babcinej Pani niezłe komplikacje spacerowe:) ale najważniejsze, że aktualnie "walkę" o kanapę wygrywa Tosina, Iśka - wczasowiczka zadowoliła się okupowaniem tosinej poduszki. Najbardziej rozbawiają mnie opowieści o psim rządku, gdzie każde psisko czeka grzecznie na swoją kolej, a to przy jedzeniu, a to przy głaskaniu, nie kłócą się, bo wiedzą, że wszystkie dostaną po równo:) Tośka z Iśką zakumplowały się, wspólnie i w porozumieniu wymieniają się kanapowym lenistwem, obydwie uwielbiają Pana Paragrafa, który zaakceptował damskie towarzystwo i czasem nawet towarzyszy im w obszczekiwaniu potencjalnego zagrożenia:P w postaci niewinnych przechodniów. Na razie mają gości w domu, znanych bliżej jako "Pawełki" więc kombinują o co chodzi i kto im po domu grasuje, no bo przecież to psi dom, a tu ludzi przybyło. Ciekawa jestem jak Tosława zareaguje na mnie, chyba przybędę z kieszeniami wypchanymi przysmakami:D, żeby się dziewczynka zainteresowała nową atrakcją, która ciągać ją będzie na spacery, tarmosić za uszyska i rozpieszczać do granic możliwości:D Quote
ludwa Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 No, no z tymi przysmakami;) Zosiencja już i tak paróweczka jest a jakoś się obawiam, że babcina Pani też nie może oprzeć się dogadzaniu:) Bardzo sie cieszę, ze stadko tak pięknie się dogadało:) A Zośka jak widać posiada dar przystosowania się do sytuacji. No i spodziewałabym sie jednak obszczekania, bo Zośka broni swojego stada;) Trzeba wkraść się w łaski, żeby stać sie jej stadem:) Quote
idusiek Posted July 11, 2011 Author Posted July 11, 2011 Proszę uprzejmie nie przekarmiać Zosi Tosi- bo ona i tak już za dobrze wyglada .....;) Quote
Psiolubna Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Tyci muszę rozpieścić, no muszę, muszę i koniec:D Myślicie, że jak zastąpię słowo "smycz" , słowem hm.. "kabanos", to Tosina zaakceptuje urządzenie sterujące?:D Po ilości filmików, na których zosiowate Tosię hołduje pozycji horyzontalnej, wnoszę, że jest leniwcem pospolitym:D i o ile jej poprzedniczka Psota mnie wyprowadzała na spacer, tak w tym wypadku już widzę te negocjacje:D Quote
Psiolubna Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Wiecie co, serce mi się kraja, gdy czytam o tych wszystkich psiakach, dogomaniactwo coraz bardziej mnie wciąga. Gdy się przeniosę do Warszawy na stałe możecie na mnie liczyć i fizycznie, a i grosiwo jakieś zawsze dorzucę. Gdybym mogła zabrałabym wszystkie te psiska do siebie, ale skoro jest to niemożliwe, to chociaż tak pomogę. Zośkę przygarnęłam, innym też się coś należy Buziaki, Aga Quote
Lida Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Aga, miałam podobnie, jak Ty. Dogomaniactwo wciąga, choć czasem mozna nieźle oberwać :-( Jak to w życiu bywa. A ze mną było tak: mialam jedną suczkę zabraną ze wsi z dość ciężkich warunków. A potem, po roku, wzięłam drugą, na tzw. tymczas. No i zakochaliśmy się w tej drugiej suni i jej już nikomu nie oddaliśmy. No i mamy stały tymczas :-) Nasze dwie rozrabiary wprowadzają w nasze życie niemało rozrywki, dużo spacerów i ani chwli spokoju ;-) Od tej pory nie biorę psów na tymczas, ale w pomaganie psom ciągnęłam się dość szybko. Moja wrażliwośc na psie nieszczęścia niesamowićie wzrosła, a moja pensa ani, ani... Quote
Psiolubna Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Moja pensja, a jakże, drgnęła - w dół :D, ale jeśli tylko Matka Boska Pieniężna pozwoli, to chętnie pozbędę się paru papierków "wartościowych" :D A poza tym jestem nieźle trzaśnięta, niedawno rozdeptałam ślimaka:( pół godziny przepraszałam resztę ślimaczej rodziny za śmierć, znajomy stwierdził, że jeśli jeszcze wejdę do szafy i zapytam, gdzie ta Narnia, to mnie zamknie w psychiatryku :D:D:D Quote
ludwa Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 a jak mój dzieć w ub.roku zbierał ślimaki i czasami latał podeptać po nich...? Też miałam wyrzuty sumienia:) Na szczęście jeszcze kleszcze i muchy mojej litości nie wzbudzają;) Quote
Psiolubna Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 u mnie jak na razie jedynie ćmy są na czarnej liście: dla nie znających tematu, podaję definicję - Ćma:postać obcego, funkcja: zwiadowca, cel: zdobycie władzy i zniszczenie świata, cel drugorzędny: pożarcie mojej skromnej osoby. :D Zosia świruje na kanapie:D Quote
ludwa Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 o widzisz, to mi przypomniałaś:) Kiedyś miałam kocicę, która mnie dzielnie broniła przed tym paskudztwem. Łapała, zjadała i zwracała:) (martwe na szczęście;)) Teraz wrzeszczę na tz po ratunek:) Zapraszam na bazarek na naszych podopiecznych. Sytuacja robi się trudna a na dokładkę mamy Nadię, która ma szansę zabawić pod naszą opieką kilka lat:( [URL]http://www.dogomania.pl/threads/210998-*-*-*-*-*-*-*Kosmetyki-i-ciuchy-na-Nadię-amp-Co.-Do-20.07-*-*-*-*-*-*?p=17237601#post17237601[/URL] Quote
Lida Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Ludwa, chyba masz zapchaną skrznkę. Pisalam, pisałam, dużo napisałam i nie mogę wysłać. No biegusiem opróżniaj, bo juz zasypiam nad klawiaturą Quote
Psiolubna Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 Ewuś, pod koniec miesiąca na dziewczyny wpłacę, jutro za Zosinę, łażę po forum i wydaję pieniądze:D , aż mnie olśniło, że wypłata dopiero za 2 tyg:D, ale już wiem, że jakąś premię dostała, to będę mogła troszkę pomóc:) Quote
ludwa Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 Serdeczne dzięki:) Psów nam ubywa....Zwiała nam Nadia z lecznicy, po sterylce...Dzika sunia:( Marne szanse na odnalezienie [URL]http://www.facebook.com/event.php?eid=112081835545597&view=wall[/URL] Ja już nie mam siły do tego... Albo czasu brak albo nie ma jak pomóc, albo pieniędzy brakuje albo PIES UCIEKA... Ręce opadają Quote
Psiolubna Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 Kurczę, niedobrze, ale spójrz na to inaczej: ponoć mądrzy ludzie zabrali się za udowadnianie, że czas nie istnieje, także masz gwarantowaną nieskończoną dobę:D, jak Ty nie możesz pomóc, to ktoś inny okaże się pomocny, kasa zawsze skądś popłynie, szczególnie gdy traci się nadzieję:) ja jeszcze jej nie straciłam, dlatego totek mnie okrada co tydzień!, a pies bryknął na dłuższy spacer, pewnikiem się przyplącze do inszej dobrej duszy, Ty byś przy takiej pięknej pogodzie nie bryknęła na łono natury?:) A jeśli ręce opadają, to jeszcze nie jest źle, jakbyś rzuciła chomikiem i krzyknęła: wybieram Cię pikachu, to zaczęłabym wypełniać żółte papierzyska dla Ciebie:D Trzymaj się.:)) Quote
ludwa Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 Ale ten pies nie lubi ludzi, boi się i nie podejdzie. I jest po sterylce na nieznanym terenie. Ma małe szanse na odnalezienie Quote
ludwa Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 w innym przypadku bym wierzyłą, w tym ciężko w to wierzyć Quote
idusiek Posted July 13, 2011 Author Posted July 13, 2011 w tym wszystkim jedno mnie rozbawiło:... rzucanie chomikiem i krzyczenie :wybieram Cię Pikachu ! ;) Wyobraziłam sobie Ewę ..... i od razu napiszę, że osobiscie w domu mam maskotkę tego stwora, bo swego czasu go uwielbiałam- a wcale mała nie byłam... dobry żart - naprawdę :) Quote
ludwa Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 [INDENT]a może któraś z Cioteczek chce poćwiczyć? [URL="http://www.dogomania.pl/threads/211079-*-*-*-*-*Przyrząd-do-ćwiczeń-LEG-MAGIC-na-3-podopiecznych.-Do-20.07-*-*-*-*?p=17246805#post17246805"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/2110...5#post17246805[/COLOR][/URL] [/INDENT] Quote
koosiek Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 Bardzo się cieszę, że Zosiek ma dom :) Przy okazji zapraszam na wątek innej terrierkowatej suni, zabranej kiedyś od handlarza z Wileńskiego: [url]http://www.dogomania.pl/threads/210654[/url] :( Quote
ludwa Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 dziękujemy za przelew :) W szczególności podoba się nam piękny opis:) Normalnie gęba mi się śmieje:) Quote
Recommended Posts