santino Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 [quote name='pauli_lodz']nie wiem po co szukać badań, wystarczy spojrzeć na inne kultury - w indiach są całe kasty wegetariańskie [nie ze względu na wege są odrębną kastą, a religię która wiąże się z wege, to tak dla wyjaśnienia :)], bez mięsa w rodzinach od wielu wielu pokoleń.[/QUOTE] yyyy... nie rozumiem chyba tej wypowiedzi... moje pytanie o badania zostało zadane po dość krzywdząych uogólnieniach, że dzieci wege miałyby się rzekomo gorzej rozwijać niż nie-wege. Ja się z tym nie zgadzam, więc pytam, czy takie twierdzenie jest poparte jakimikolwiek badaniami? Rozumiem, że Twoja wypowiedź " [I]bez mięsa w rodzinach od wielu wielu pokoleń.[/I]" oznacza, że mamy tożsamy pogląd, yes? ;) Quote
Karilka Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 Dzieci trudniej jest dopilnować, zeby dobrze się rozwinęły na diecie wegetariańskiej. Ale się DA [URL="http://www.dogomania.pl/threads/205840-Petstages-AMERYKA%C5%83SKIE-ZABAWKI-dla-ps%C3%B3w%21-do-15-kwietnia?p=16673825#post16673825"]http://www.dogomania.pl/threads/2058...5#post16673825[/URL] Zapraszam po zabaweczke - cudne są. Quote
zenobiusz flores Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 [quote name='Frolik']Nic sie nie zmieniło, nadal mięso z bezdomnych psów i kotow Wietnamczycy dodają do tych swoich dań. Tyle że w daniach sprzedawanych dla Polaków jest to oczywiscie skrzętnie ukrywane, a w daniach robionych dla Wietnamczyków niekoniecznie sie z tym kryją. Po tym jak zlapali tych sprawców w nowym dworze mazowieckim kolejni Wietnamczycy duzo lepiej się kryją. Ale juz kilka razy słyszałem z roznych zródeł o przypadkach, gdy rózni menele/pijacy/bezdomni sprzedawali złapane psy wlasnie Wietnamczykom - oni raczej nie kupowali psów żeby trzymać je w domach jak zwykli ludzie. Wszystkim stołujacym się w barach orientalnych życzę smacznego![/QUOTE] Dlatego , niestety, wszelkie tzw wietnamskie i chińskie gar kuchnie omijam szerokim łukiem - wcale nie dlatego, że nie lubię ich kultury - nie, po prostu lubię wiedzieć co mam na talerzu . Quote
Recommended Posts