Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jamnik jest istotą stadną jak najbardziej....... tylko aby mu po grzbiecie nie skakały w zabawie to będzie OK. Ile tego w sumie macie?? kotów nie liczę ....... A z mężem to........ :lol: jednej osobie obawiającej się reakcij męża powiedziałam w żartach ,ze mąż to rzecz nabyta a tylko dzieci są rodzone...... a ona na moje nieszczęście mu to przekazała........ co się potem działo kiedy po godzinie jakiś facet wpadł mi do mieszkania i darł się strasznie..... musiałam odczekać aż mu dech się skończy i wsadziłam mu szczenię na ręce....... :lol: ... i zdębiał dosłownie, a ja mu na to aby się opanował i nie stresował maleństwa...... Sunia mu polizała kufe i zaraz pytał ile to ma kosztować....... zapłacił i nawet metryki ze stołu nie zabrał :D Dogoniłam go przy aucie..... potem było parę telefonów zrozpaczonej kobieciny, że ona tez by z mężem chciała spać..........a on tylko z maleństwem sypia i co robić.......

• Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Trochę odetchnęłam, bo nie chciałabym biednego dziecka stresować. Jest nas w sumie 6 psów, 4 koty (tendencje zmienne, bo ludzie świnie co rok jakęś biedę podrzucą) i 2 ludzie. A mąż to ludzki człowiek i już nawet z jednym psem śpi...

Posted

basaga

Ja myslę, że się dogadają, tzn. mąż i jamnik. A skoro już Twój z jednym psem śpi... :lol:

A wracając do afgańskich, to skoro są jamiki królicze, to dlaczego nie afgańskie :) A zaliczyć je mozna na początek po prostu do mysliwskich ;)

Posted

Ursus, jak jesteś taki jamnikolog to dawaj mi tu namiary na jakąś dobrą hodowlę.

Tylko, że ja chcę wyciora (szorstkowłosego) :lol:

Dodam jeszcze, że spodobały mi się wystawy, więc nie miałabym nic przeciwko temu, żeby dany jamnior miał dobre pochodzenie i szanse na zaprezentowanie się na wystawach. No i oczywiście , żeby był zdrowy.

Miałam dawno temu jamnicę od rozmnażacza i niestety nie wychodziliśmy z nią od lekarza. Co nie zmienia faktu, że żyła 16 lat. Nie wiem jak ona to zrobiła...:hmmmm:

Posted
Miałam dawno temu jamnicę od rozmnażacza i niestety nie wychodziliśmy z nią od lekarza. Co nie zmienia faktu, że żyła 16 lat. Nie wiem jak ona to zrobiła...:hmmmm:

Uparciuszek z niej był i tyle :wink:

Posted

Oj, straszny! I do tego terrorysta.

Jakby żyła to byśmy ja nazwali Osama! :lol:

Jak kupiłam "Zapomniany Język Psów" to stwierdziłam, że to książka o Fudze. Wszystkie przypadki opisywane przez panią Fennell to były przypadki dotyczące mojego jamnika! :lol:

Posted

jak lubisz wystawy to polecam właś nie albo wspomnianą marmurkę od Olendrowej, albo szorściaka mini również od niej...... albo wejdż na moją stronę w linki i u dołu szukaj wejścia na strone hodowli "Gwiezdny Pył" . Jest tam szorstki króliczy champion i coś niedawno krył, a Beata dalej cie pokieruje jakby co ,bo to w moim Oddziale niema narazie nic o klasie wystawowej.........

Posted

Oki, dziękuje. Byłam na stronie "Gwiezdny Pył" i właśnie mają szczenięta, do odbioru. Być może do nich napisze, chociaż chciałam sie trochę poorientować, pooglądać co , jak i z ile. :roll:

Posted

Jeśli ktoś już zszedł na psy to czy jeszcze niżej może ????????????????????????????????????????????????????????????============================================================= ano może...........na jamniki !! :lol:

===============================================

A swoja drogą to mam aktualnie na stanie 10 jamniorków i jakoś zyję!!

Przez czas jakis mi się nazbierało i mam od 14-tu lat ( no za miesiąc bedzie Alma miała tyle) do 7,5 miesiąca i cos jeszcze "w drodze" ........

Posted
A może jeszcze kotka ?

Jednego odchowałam przy pomocy niezyjącej już Kei. Prosze bardzo:

album_pic.php?pic_id=1175

Zdjęcie troche ciemne, ale nic na to nie poradzę, że Keja była czarna jak noc. (stąd tez moja miłośc do czarnych ON-ów)

Tygrys powędrował do rodziców, gdzie ma dom z ogrodem, gdyż jestem przeciwniczką trzymania kota w bloku.

Sajko,

A powiedz mi, czy w zabawie Bari nie robi krzywdy jamnikowi? Troche się jednak różnią kalibrem... :roll:

Posted

niestety bawic sie nie bawia zbytnio, bo jamniczek juz ma 15 latek, ale Bari ma kolezanke jamniczke z ktora bawi sie odkad jamniczka skonczyla 3 miesiace i nic jej nigdy nie bylo. On jest bardzo delikatny w zabawie z mniejszymi od siebie 8) no i razem urzadzaja sobie szalone galopady :-?