Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj zadzwoniła do mnie kobieta w sprawie psa amstaffa. Znalazła go Parku Kasprowicza, w okolicach parku dendrologicznego/różanki. Pies bardzo wychudzony, zaropiałe oczy, sierść w bardzo złym stanie, przerzedzona, łupież. Zabrała go do weta, który określił jego wiek na ok 8 lat. Psiak jest rasowy, ma nieczytelny tatuaż w pachwinie.

Dzisiaj rano zadzwoniła do mnie jeszcze raz, bo stan psa nagle się pogorszył. Ledwo mógł sie podnieść, plątały mu sie tlne łapy, nie mógł na nich ustać. Pani Elwira zwolniła się więc z pracy i pojechała do weta, gdzie przy okazji spotkała się z Agata_k. Prawdopodobnie to dośc zaawansowana dyskopatia i probemy ze stawami. Zaproponowałam Pani pomoc z naszej strony, jeśli zechce zostać DT dla Rockiego. Spotkam sie z nimi pewnie jeszcze dzisiaj, albo jutro.

Agata jak tylko będzie mogła, wstawi zdjęcia, a ja czekam na maila od p. Elwiry z dokładniejszym opisem i może kilkoma fotkami lepszej jakosci do ogłoszeń.

Posted

Cytuje relacje Agaty z niebieskiego

"agata_k" napisał(a):
juz wrzucam fotki tatuazu, sa niezbyt czytelne a na zdjeciu to juz wogole nie wiadomo o co chodzi, ale probujac odgadnac wydawalo nam sie ze jest to cos jakby P535 lub P533 ale nie wiem czy wogole taki nr moze byc. Rocky faktycznie wyglada na lekko 8 lat, ja bym powiedziala ze on pod dyche podchodzi. mamy znajomego asta w wielu 10 i tez ma straszne problemy ze stawami, piszczal po nocach, ale po zastrzyku dosc drogim (ok.170zł) na sterydach zaczal latac jak szczeniak. mam nadzieje ze Rockiemu delikatniejsze zastrzyki pomoga. z chlopiny kawal kloca by byl, gdyby nie to ze jest zachudzony, moze skora na nim nie wisi, ale ma spora niedowage, lep jak sklep i osobowosc misiaczka :) takie zarniki jak dla mnie ma w oczkach i tak cieplo patrzy. skora i siersc faktycznie w beznadziejnym stanie, lupiez siersc szorstka i przerzedzona. jak sobie przy nim kucnelam to lepek odwrocil, ale po puszczeniu mu CS-ika przyjelam soooczystego buziala po twarzy :) strasznie kochany chlopina :) widac ze te stawy go strasznie bola, bo jak wstal i podszedl do krzaczka na szczoszka, to ledwo przebieral tylnimi lapkai, z przodu ma nabrzmiale stawy. zaproponowalam ludziom, zeby jak najwiecej mu wygrzewali stawy, pod kocyk go a jak bedzie popiskiwal to mozna nawet lekko suszarka do wlosow przez kocyk podgrzewac stawy, chwilowo pomaga. Pani Elwira przejeta losem Rockiego. narazie moze u niej byc na dt, ale nie wiem jak dlugo.

Posted

niestety, ale dużo nie udało mi się zrobić - wyostrzyłam, wykontastowałam i jeszcze kilka innych rzeczy...
http://img263.imageshack.us/img263/9510/zdjcie0315e.jpg

wklajam literki w tatuażach według związku kynologicznego, te najbardziej prawdopodobne:

Gorzów Wlkp.
66-410 Gorzów Wlkp., ul.Dąbrowskiego 25 (skrytka poczt. 62) Nr oddziału: XXVII Wzór tatuażu: 000E

Koszalin
75-204 Koszalin, ul.Jana z Kolna 26/5 (skrytka poczt. 111) Nr oddziału: IX Wzór tatuażu: J000

Szczecin
70-415 Szczecin, Al. Papieża Jana Pawła II nr 44 Nr oddziału: XXI Wzór tatuażu: P000

Wałbrzych
58-300 Wałbrzych, ul.Pługa 7 (skrytka poczt. 51) Nr oddziału: XX Wzór tatuażu: R000

Wszystko wskazuje na to iż to jest szczeciński pies i szczeciński tatuaż

Posted

ageralion napisał(a):
Dal mnie ten tatuaz to jedna wielka plama i maziaje :( Nic tam kompletnie nie widze...

ja tak samo :( ale napisze do Związku kynologicznego w Szczecinie i poproszę o przesłanie informacji jakie psy widnieją pod tatuażami które podała agata_k :)

edit: w Szczecinie jest 2 reproduktorów amstaff o umaszczeniu rudy z białymi znaczeniami, jeden urodzony w 2003, drugi w 2004 - postaram się znaleźć na googlach zdjęcia

Posted

napisałam do Związku Kynologicznego w Szczecinie, 1 z reproduktorów sprawdzony - to nie ten... Zdjęć drugiego nie ma w sieci...

Jutro zadzwonie do jednej z hodowli w Szczecinie, możliwe że 8 lat temu mieli miot. W necie znalazłam 2 hodowle amstaffów w Szczecinie.

Posted

ageralion napisał(a):
On moze miec wiecej nic 8 lat, wiec dokladnym rocznikiem bym sie nie kierowala.

PS Wy naprawde cos widzicie na zdjeciu tatoo?

zapytam o 8 lat i powyżej, jak będą jakieś rude z białymi znaczeniami to poproszę o zdjęcia na maila, jak znajdę tego odpowiedniego to zapytam o właściciela

ja nic nie widzę na zdjęciu z tatuażem, ale jeśli padła propozycja to lepiej sprawdzić :)

Posted

ageralion napisał(a):
Ufff myslalam, ze to ja mam cos ze wzrokiem ;)

ja nosze okulary, ale jak dla mnie to są same kreski :D ja tam nie widzę ani P, ani 3, ani 5 ;)

Posted

http://goldbonzo.pl/ - z tej hodowli to na pewno nie jest pies, większość z 2 pierwszych miotów (2002,2003) pojechały za granicę, suczka z pierwszego miotu jest w Zielonej Górze, pies mieszkał w Opolu ale pod koniec 2010 przeszedł za TM.

http://alicjawilk.webpark.pl/kontakt.html - nikt nie odbiera domowego, komórka "nie ma takiego numeru" - zadzwonie po 18

http://www.blackmagic.com.pl/ - tel. wyłączony zadzwonie po 18

kurcze, musie udać !

Posted

Mam bardzo zle wiadomosci. Rocky pilnie potrzebuje transfuzji krwi inaczej nie przezyje do konca tygodnia. Ma 4x za malo czerwonych krwinek :cry:

Pilnie szukamy asta wazacego ponad 30kg, ktory moze byc dawca krwi dla Rockiego!!!