ageralion Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 Najlepiej, zeby to byl ast ale to nie jest najwazniejszy wymog. Pies musi wazyc powyzej 30kg, zeby byc dawca. Rasa to drugorzedna sprawa... Quote
toska_latte Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Marta, Eni wazy 31kg (przynajmniej tyle bylo przy ostatniej wizycie u weta), ale ja jej nigdy nie robilam badania krwi, wiec nie wiem czy sie nadaje na dawce? Nie wiem jakie warunki w ogole powinny byc spelnione? Quote
ageralion Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 Pani Elwira znalazla potencjalnego dawce. Trzymajcie kciuki, zeby sie udalo... Quote
gryf80 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 kobieto jak się dowiesz co z rockym pom transfuzji to napisz.a wiesz może co się stał?tzn.co dochtory podejrzewają?a kiedy ta transfuzja? Quote
blacky. Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 dobrze że już wszystko ok, trzymam kciuki za Rockyego :kciuki: Quote
ageralion Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 Nie wiem na co choruje, bo Pani Elwira byla zdenerwowana i ciezko jej bylo zebrac mysli. Nie dzwonila, wiec to dobry znak... jutro zapytam jak poszla transfuzja. Quote
blacky. Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 ageralion - pisałaś że TTBS pomoże co do kosztów, nic nie piszesz - czy to znaczy, że Pani sama finansuje psa ? Quote
ageralion Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 Kobieta odezwie sie, jesli koszty transfuzji i leczenia ja przerosna. Pytala dzisiaj czy moja oferta wsparcia finansowego dalej aktualna, bo boi sie wysokosci rachunki i tego, ze moze sama nie podolac... zapewnilam ja, ze ma w nas wsparcie. Quote
ageralion Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 blacky a udalo Ci sie ustalic hodowle, czy nie szukalas dalej? Musimy znalezc hodowce, bo on jako pierwszy powinien sie dowiedziec, ze jego pies stracil dom... Quote
blacky. Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 znalazłam w internecie 3 hodowle, i to nie jest pies z żadnej z tych (wymieniłam te hodowle w którymś poście) pewnie w Szczecinie i okolicach jest ich więcej ale nie ma wzmianki w internecie o nich Quote
gryf80 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 może ta hodowla juz nie istnieje-pies juz swoje latka ma.trzeba byłoby wyszperać moiże w czym w rodzaju"archiwum"hodowlanym,jeśli cos takiego w ogóle istnieje Quote
blacky. Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 trzeba było by podjechać Związku Kynologicznego. Postaram się tam pojechać w tygodniu, ale nie obiecuje, że pojade... nie wiem jeszcze co będzie w tygodniu albo zadzwonie w poniedziałek, jak niczego się nie dowiem to tam pojade Quote
ageralion Posted February 19, 2011 Author Posted February 19, 2011 blacky764 napisał(a):trzeba było by podjechać Związku Kynologicznego. Postaram się tam pojechać w tygodniu, ale nie obiecuje, że pojade... nie wiem jeszcze co będzie w tygodniu albo zadzwonie w poniedziałek, jak niczego się nie dowiem to tam pojade Dziekuje :) Quote
ageralion Posted February 21, 2011 Author Posted February 21, 2011 Rocky mial transfuzje i troszke po niej odzyl. Widac bylo, ze lepiej sie czuje. Zapytalam o powod jego zlego stanu i okazalo sie, ze mial potworne wrzody zoladka, az wymiotowal starymi skrzepami krwi. Niestety w nocy po transfuzji Rocky odszedl we snie. Poprostu zasnal wieczorem i rano sie nie obudzil :( Quote
agnieszka32 Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 :(:( Biedny psiak, trafił na taką dobrą duszę, a jednak nie nacieszył się długo nowym domkiem :( Quote
blacky. Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 [*] Rocky.... ZK nie odbiera telefonów... Quote
Recommended Posts