Jump to content
Dogomania

Schronisko w Radomsku - Ruszamy z adopcjami! Prosimy o pomoc.

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Temi ten nowy w schronie, rudy, na kolana, śliczny!!!! moje serducho też capnął, ech....durni durni ludzie, takie cudo wywalić. Dzis przeczytałam takie zdanie: można żyć bez psa..... ale po co?
Dla wszystkich dogowariatów:)

Posted

Igo schroniska nie mają możliwości 1%.
Dzisiaj ukazał się taki krótki artykuł w gazecie. Osobiście wypowiedź budzi moje oburzenie, gdyż
jak widzę 15 kg owczarka niemieckiego, dobermana, czy charta to nie powiem, że Żywienie PRZEBIEGA PRAWIDŁOWO.

[URL=http://img845.imageshack.us/i/027s.jpg/][IMG]http://img845.imageshack.us/img845/4081/027s.jpg[/IMG][/URL]

Oczywiście podejmiemy odpowiednie kroki, bo jak widzę urzędnicy problemu nie widzą, a my owszem.

Posted

Artykuł bomba... Nie wiedziałam, że radni do tego stopnia zaangażowali się w karmę, że aż poczuli się bez/radni w kwestii jej smaku. To może zaproszą na obrady samych zainteresowanych? Kto jak nie psy wypowie się lepiej? Zlepek liter, słowotok do zapełnienia miejsca w gazecie, jakość informacyjna dająca się ograniczyć do jednego, góra dwóch zdań.

Posted

[quote name='majqa']Artykuł bomba... Nie wiedziałam, że radni do tego stopnia zaangażowali się w karmę, że aż poczuli się bez/radni w kwestii jej smaku. To może zaproszą na obrady samych zainteresowanych? Kto jak nie psy wypowie się lepiej? Zlepek liter, słowotok do zapełnienia miejsca w gazecie, jakość informacyjna dająca się ograniczyć do jednego, góra dwóch zdań.[/QUOTE]

Majqa, nie czytasz ze zrozumieniem. Radni nie mogą angażować się w kwestie karmy, bo rada miasta to nie miejsce na rozwiązywanie tego typu problemów. Tam rozwiązuje się tylko i wyłącznie problemy ważne, poważne i niecierpiące zwłoki. Mieliby zajmować się karmą dla zwierząt?!?!? Natomiast kwestie smaku należy pozostawić fachowcom, a nie samym zainteresowanym! Nie liczyłabym zatem, że ktoś z zainteresowanych zostanie zaproszony na obrady. Pozostaje nam tylko wierzyć, że radni zaproszą jakiegoś wybitnego degustatora psiej tudzież kociej karmy. I wtedy wszystko się wyda...
A tak na poważnie, to ręce mi opadły, a ciśnienie skoczyło. I słów mi brak. I znowu się wstydzę, że jestem stąd.
I żałuję, że w gazecie nie znalazło się miejsce na kilka fotek "prawidłowo" odżywianych psin, może wtedy cytowani panowie dostrzegliby przepaść ziejącą pomiędzy ich własnymi wypowiedziami a schroniskową rzeczywistością.
Temido, nie poddawaj się.

Posted

[quote name='felkanowakowa']Majqa, nie czytasz ze zrozumieniem. Radni nie mogą angażować się w kwestie karmy, bo rada miasta to nie miejsce na rozwiązywanie tego typu problemów. (...) [/QUOTE]
Raczej się nie znamy więc masz prawo tak uważać i tej wersji się obie trzymajmy ([I]mój problem z czytaniem ze zrozumieniem[/I]). :evil_lol: [SIZE=1]Śmiem z kolei twierdzić, że nie bardzo Ty załapałaś, co ja chciałam wyrazić swoją wypowiedzią. Zresztą, mniejsza, kto, co i po co... [/SIZE]
Ktoś, kto kiedykolwiek miał do czynienia z radą miasta wie, że nie takie duperele/ z pozoru banały są omawiane na jej posiedzeniach (poza rzecz jasna sprawami grubego kalibru). Oczywiście zakładam ostrożnie, że Radomsko jest chlubnym wyjątkiem.

Posted

P. Joasiu, ja się nigdy nie poddaje, gdy walczę o słuszną sprawę.
A zdjęcia jeszcze się znajdą.

Jutro dzwonię kiedy będę mieć protokół, piszemy pismo, a jak nie zaproszą na sesję to się umówimy na spotkanie z Panią Prezydent,
nie ma problemu. Dzisiaj też poszło bardzo poważne pismo.
Mnie też wstyd być z tego miasta.

Posted

Majqa, strasznie przepraszam, jeżeli Cię uraziłam, moja wypowiedź to czysta ironia, która miała uderzyć w ten cholerny, bezwartościowy artykuł, nie w Ciebie, (widać w żartach jestem słaba), niepotrzebnie zahaczyłam o Twoją wypowiedź, która swoją drogą bardzo mi się spodobała, bo trafiła w sedno sprawy. Kajam się ze wstydu i błagam o wybaczenie.

Temido, mam nadzieję, że ten zapał nigdy Ci nie minie. Może kiedyś będziemy pękać z dumy, że jesteśmy właśnie stąd...

Posted

Felkanowakowa, luz... :-) Ja [I]nie mam dziś dnia[/I], ba... na pewno nie mam. ;-) [SIZE=1]2 doba prawie bez snu, mój kolejny, przygarnięty nabytek wciął mi kawał pokoju i wciąż czuwam, by nie pożarł reszty (pal sześć zniszczenia, chodzi mi o to, by sobie nie zaszkodził).
[SIZE=2]Ja też przepraszam, nie chciałam zaogniać atmosfery. :shake:[/SIZE]
[/SIZE]

Posted

ufff...:bigcool:dobrze, że się nie gniewasz.
[SIZE=1](a szkodnik szkodzi, bo mu na pewno dajesz karmę, której smaku nie zbadał żaden fachowiec, :ices_bla:, kurcze znowu mi się wyrwało;))[/SIZE]

to ja już może nie będę więcej ironizować...
i sorry za zaśmiecanie wątku, więcej nie będę
ale będę śledzić, śledzić, śledzić

Posted

Temi pogoń bęcwałów z rady, bełkot, bełkot, bełkot. A jak mają problem ze smakiem karmy to ja im mogę powiedzieć jaki jest;) WYBORNY, co za banda łysego, błagam. A Lola trafiła super, bo to pewnie chodzi o Panią Anię, co Lunkę gościła, przesympatyczna osoba:)

Posted

Kochani cz ja mogę mieć do WAS prośbę.
Proszę Was o pomoc w rozsyłaniu Ankiety KrakVetu.
To jest tak ogromna szansa, że warto się troszkę pomęczyć.

Ja oczywiście będę rozsyłać teraz nocami, bo w dzień to raczej biegam :)
za psami.
Może znajomi i znajomi znajomych oddadzą na nas głosik.

[url]http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=13353[/url]

Posted

[INDENT][URL="http://www.dogomania.pl/threads/204517-Rudzik-pies-na-1m-łańcuchu-bez-jedzenia-za-karę-!!!-Brakuje-120-zł-żeby-pojechał-dt?p=16550090#post16550090"]http://www.dogomania.pl/threads/2045...0#post16550090[/URL] Zajrzyjcie proszę. Ten psiak potrzebuje pomocy. [/INDENT]