Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pies już u właściciela :)
Z tym że...
Poszukiwany jest mu nowy dom, bo Pani która go teraz ma miała psa i suczkę a suczka jej zaginęła i szuka dla psa dobrego domu.
Nie odda go na pewno do schroniska.
A i piesek wabi się Puszek :P

• 2 weeks later...
Posted

to nie do konca tak... Psies byl syna tej pani, ale on wyjechal do warszawy a psa oddal komus innemu. Jednak ten ktos nie umie sie nim zajmowac, pies ciagle ucieka i chce go oddac. A ta pani go wziac nie moze bo ma alergie...

Posted

Zapytajcie Osę, bo ona zna się na tych małych plaskatych - on wyglada bardzo rasowo, shih-tzu, lhasa apso?......
W kazdym razie trzeba zawiadomic i Osę, i Koci Świat.

Posted

Aleksandrossa - Przecież w rozmowie telefonicznej ustaliłyśmy że jeśli będzie taka potrzeba to możemy go wziąć.
Nasza Fundacja NIE JEST SCHRONISKIEM!To prywatny DOM Pies miałby zrobione badania weterynaryjne u naszych wetów w Warszawie,zostałby wykastrowany, trafiłby na naszą stronę i szukałybyśmy mu dobrego domu.
Miałaś dać mi znać jeśli trzeba go zabrać a nie dostałam żadnego info od Ciebie w tej sprawie.

Posted

ja z powodu choroby nie moglam osobiscie porozmawiac z ta pania, mowilam mamie ze moglibyscie wziac psa, jednak ponoc ta pani nie chce go fundacji oddac... Moge na pw podac nr tej pani, to juz miedzy soba byscie porozmawialy i cos ustalily bo co ja moge pisac jak sama do konca nie wiem jak to jest...

Posted

Skoro Pani nie chce go oddać do fundacji to trudno.
To nas ludzie proszą o przyjecie psa a nie odwrotnie.
Skoro Pani nie chce zaufać ludziom z doświadczeniem, mogącym zapewnić psu domowe warunki i fachową opiekę weterynaryjną a odda go tylko osobie prywatnej to trudno.
Jeśli właścicielka psa wychodzi z założenia że lepszy będzie dla niego pierwszy nadarzający się prywatny dom niż choćby i najlepsza fundacja to nic na to nie poradzę.
Nie jest marzeniem Fundacji chęć nabycia kolejnego psa - możemy mu pomóc ale skoro nie, to niech właścicielka szuka mu domu na własną rękę - przekonywać jej ani prosić na pewno nie będę.
Mam tylko nadzieję że psiak znajdzie dom zanim coś mu się stanie.

Posted

dokładnie tak, nie fundacja prosi, by wziac psa, a odwrotnie. Ja też tak miałam, zaproponowałam, ze wezmę sunię na bdt, a odpowiedziano, ze jak muszę, to niech sobie pojadę i wezmę, jak tak chcę....