Jump to content
Dogomania

Ultranegra Suzi i koci świat ;) 25.06 mamy szczeniaczki!

Recommended Posts

• Replies 125
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak, wystawiałyśmy się. Mamy za sobą 4 wystawy - Rybnik, Zabrze, Racibórz(=Kędzierzyn) i ostatnio Głogów. 1x dosk, 3x bdb (w tym 1x IV lokata).
Suzi ma już zrobioną hodowlankę i wpisaną do rodowodu.
Chętnie jeździłabym dalej na wystawy, ale Suzi nie ma zadatków na championa (zresztą była kupiona niejako z przypadku), więc wolę pieniądze na rejestrację/dojazdy itp odkładać do sumki na drugiego psa - tym razem z potencjałem wystawowym.
Zrobiłam to co chciałam z Suzi - spróbowałam wystaw i spodobało mi się. Nadal uczę się pielęgnacji włosa, dlatego na razie jej nie zetnę - spróbuje zapuścić jeszcze dłuższy.

Posted

Dzisiaj najpierw był godzinny spacer - bez papilotów o zgrozo - i tak Suzi wyglądała po powrocie do domu :

A potem najpierw godzinne wybieranie liści i gałązek, po tym kąpiel, odżywka, suszenie w ręczniku, rozczesywanie i suszenie suszarką. Uff...
Po wszystkim zrobiłam jej małą sesję ;) (od razu mówię że bombki nie potrafię robić)

Przy okazji jak kąpię Suzi to korzystają moje włosy ;) - to wszystko tak długo trwa że nakładam odżywkę na pół godziny, na nią folia i ręcznik. A jak Suzi się "odżywkuje" to ja się spłukuję.

Posted

Cześć, Suzi ma piękny długi włos, czemu mówisz ze nie nadaje się na wystawy, tym bardziej że ma tyle dobrych ocen?:roll:
Pozdrawiamy i zapraszamy do nas:lol:

Posted

dziewczyny może po prostu Suzi nie czuje się dobrze na ringu?
Włosek ma naprawdę super:loveu: też bym chciała żeby Dusiu taki miał no ale zawsze coś nam się popsuje:shake: w wakacje już miał ładny w miarę długi włosek ale niemiłosiernie się kołtunił, teraz był nieco krótszy niż latem i znowu ciachu ciachu było bo w niektórych miejscach miał kłaki powycinane tak że wyglądał tragicznie:-(. Odkąd odstawiliśmy odżywkę z christiansena ma ładniejsze włoski i się tak nie kołtuni:multi: na razie nie mamy żadnej odżywki:-( poczekam aż skończy mu się szampon bo nie lubie 2 razy płacić za przesyłkę:p tylko nie wiem co teraz mu kupić? po vulpesie było najlepiej ale krótki termin ważności:angryy:

Posted

Bardzo dziękuję za miłe słowa :)
Staram się jak najlepiej pielęgnować włos i cieszę się, że jak na początkującą, efekty są niezłe.
Włos jest raczej jedwabisty, ale to musiałby ją pomacać jakiś specjalista/znawca ;)

Co do wystawiania - grzbiet mógłby być prostszy, no i ma te ciemne pasemka na głowie. Chociaż tutaj jestem ciągle zaskakiwana - bo jest to wada wg wzorca - a psy z pasemkami robią championaty! (???)

Zacytuję Marzenę z innego wątku, w miejsce imienia wstawcie "Suzi" ;) :
[quote name='Marzena*']Po prostu patrzę realnie na możliwości Carmen i wiem, że nie osiągnie więcej a to czy raz dostanie bdb a drugim razem dosk to nic nie zmienia.
Miała i takie i takie oceny. Miała lokaty, ale ja wiem że to jest wszystko na co ją stać w tej chwili.
[quote name='Marzena*']
I tak jak pisałam wcześniej wiem co mam a "wyjeżdżanie" lokat czy ocen na zasadzie bo może trafię na małą stawkę lub w gust sędziego mnie nie bawi i tyle.

Suzi na wystawie daje radę, ona niesamowicie szybko się przystosowuje.
Ale oceny bdb (i jedna zabłąkana dosk. od sędziego który na yorkach raczej się nie zna :/ ) nie dadzą nic poza hodowlanką niestety :( A mnie się marzy co najmniej champion!
Dlatego muszę (chcę;) ) kupić drugiego psa, albo jeśli pokryje Suzkę a jakaś piękność się urodzi, to zostanie.

agamewa - dzisiaj kąpałam ją w szamponie Vetriderm Intensiwet Bayer (bardzo go lubię, ma super zapach), a potem już Laser Lites : Protein Treatment + Silk, a przy suszeniu Show Spray (też bardzo go lubię)

chrupcia - porównaj sobie zdjęcie z końca marca 2010 jak ją kupiłam - zobaczysz jaka jest różnica z dniem dzisiejszym - rosło to praktycznie rok

EDIT - zapraszam na naszego Facebooka, widzę że tam coraz więcej ludzi, zdjęć, psiaków
http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=100000703951989

• 2 weeks later...
Posted

edit - wzięłam maila z Twojej strony, to zaraz podeślę, zaćmienie już mam o tej porze

[email protected]
prześlij mi swojego maila to podeślę skan rodowodu

mi się jakoś bardziej podoba to pierwsze zdjęcie, ale obiektywnie na drugim chyba ładniej szata wyszła

dziękuję Ci za pomoc ze stroną :)

Posted

Byłam dzisiaj na wystawie jako widz. Cieszę się bardzo że poznałam Sandrę i Klaudię, oraz że zobaczyłam ponownie Karinę :)
Wszystkie dziewczyny wesołe i uśmiechnięte, że aż miło przebywać w takim towarzystwie :)

Kupiłam Suzanie i kotom kilka zabawek Petstages i jestem zachwycona! Suzi się bawi, koty tarzają się na zmianę w zabawce z kocimiętki. Zabawki dobrze wykonane, cena też już bardziej przystępna niż kiedyś.
Już wysłałam maila szefowi, żeby zamówić je do sklepiku :)

http://www.petstages.com.pl/mini-toss-ring-p-117.html

W niedzielę pojadę po więcej :D

• 3 weeks later...
Posted

Powinnam mieć zakaz wchodzenia do działu psy na allegro.
Wynalazłam suczkę, która bardzo mi się na zdjęciach podoba.
Jest z metryką, ma 3,5 roku, miała już 2x szczeniaki a teraz chcą się jej pozbyć.
Żal mi jej, nie chciałabym żeby trafiła do pseudohodowli :(
Najchętniej bym ją kupiła bo chciałam mieć drugiego yorka, Suzi też kocha inne psy, zabawy z kotami to nie to samo, a z drugiej strony zamknę sobie wtedy drogę do kupienia wymarzonego wystawowego yorka...
Aaaaaaaa....!

To ta sunia :
http://allegro.pl/york-yorki-yorkshire-terrier-suczka-suczki-wawa-i1542453115.html

Posted

Cały czas myślę o tej suni!
Zadzwoniłam dzisiaj pod numer z ogłoszenia, a wczoraj do hodowczyni, która była tak uprzejma i sprawdziła papiery suczki. Mika 3 lata skończyła teraz w marcu.
Od sprzedającej dowiedziałam się co następuje : suczka z charakteru/opisu podobna do Suzi (radosna), wychowana z 2 dzieci, w domu z ogrodem, pani sprzedaje bo się przeprowadza i nie może jej zabrać ze sobą. Suczka zdrowa. Nie pytałam o wagę.
Pani "nie chce zarobić na suczce" ale nie zakończy aukcji przed czasem ani nie poda ceny jaką by chciała za sunie - bo jest bardzo wielu zainteresowanych, i ona chce być fair względem licytujących.
Zatem w domyśle nie obchodzi jej czy sunia wyląduje w klatce w pseudohodowli czy na kolankach.
Jeżeli ją chcę, mam ją sobie wylicytować.

Biję się z myślami... Żal mi jej, no i podoba mi się :(
Doradźcie co mam robić?

Posted

Ja bym dała spokój .. też przeglądam allegro i ale gratki ,i też się spotykam z ładnymi suczkami i żal mi ich ,ale tak jak Ty zbieram na sukę z tak zwanej "wyższej półki" i przechodzi ,bo gdybym kupywała takie suczki to nigdy bym nie dotarła do tej jedynej wymarzonej . A tak to nawet nie wiesz jak ona wystawowo się sprawdza.
Jeżeli przemyślałaś wszystko 2 razy i jesteś pewna na milion procent to możesz decydować ,ja bym się wstrzymała ,nie każdy kupujący to od razu pseudo ;)