Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Uważam ,że jeśli do tej pory TZ nie jest za zostawieniem suni to rzeczywiście trzeba szukać jej domu jak najszybciej bo i tak już się przyzwycziła do Was.:roll::roll::roll:Na siłę chyba nic nie zrobisz.

• Replies 137
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja się nie martwię o nią jeśli chodzi o przystosowanie do nowych warunków bo Ona szybko do wszystkich się przyzwyczaja. Napewno muszę jej najlepszy domek na świecie znaleźć bo ona na to zasługuje. To pies przylepa który odda całą swą miłość dla człowieka.

Posted

Asia spokojnie Ty się tym nie kłopocz ;) Ja sama ją ogłoszę w miarę czasu bo dzisiaj znów nie dałam rady. Nikt jej nie wygania a na pewno nie ja wręcz przeciwnie, Lusia jest wspaniała i kochana. Jeśli jej znajdę domek na pewno musi być wspaniały!!!!
Dzisiaj dopadła mnie po prostu cholerna dpresja że nic nie mogłam zrobić jeśli chodzi o tego psiaka!!!! Naprawdę prawie całą noc nie spałam bo się o niego martwiłam ale cogorsze w żaden sposób nie mogłam pomóc!!!!Jeśli uda mi się jej znaleść naprawdę dobry domek Asia na pewno o wszystkim będziesz wiedzieć i będziesz mogła osobiście go sprawdzić ;)

Posted

Asia ja miałam psy i wiem które przyzwyczajają się na dobre a które przyzwyczają się do każdego w każdej sytuacji. Widzę że Lusia jest taka że jak jest jej dobrze to pokocha każdego a oswajanie się jej z człowiekiem to kwestia dosłownie dnia. Ona jest bardzo wesoła i ciągle pragnie bawić się. Dlaczego się nie śpieszyłam bo miałam nadzieje że TZ odpuści jednak on pyta ,chce widzieć ogłoszenia jakie wystawie czy faktycznie nie puściłam słów na wiatr. Poza tym wczorajsza sytuacja pokazała mi
jak daleko może się posunąć a wcale tyle ile go znam nie powiedziałabym o nim tego a nie rozumie go jak można winić psa i zachować się tak?! On szkoduje, żałuje ale ja już widzę, na odległość byle nie za blisko!!!!!

Posted

Od dzisiaj Lusia i Roma śpią niestety w pomieszczeniu gdzie mamy piec gazowy. Tam jest cieplutko i wyścieliłam im więc sunie muszą zostać na noce tam. Dla Romy to nowość a jeśli chodzi o Lusie na początku protestowała ale teraz już widzę że sobie "przetłumaczyła" za to Romcia m piszczy strasznie. Niestety ale byłam zmuszna bo dzisiaj znalazłam kleszcza na podłodze musieli przynieść go psy a Zuzia nie szczepiona od kleszczwego zapalenia opon. Cieszę się że Lusia w miarę dobrze przyjęła to. Serce mi się kraja ale na razie nie mam wyjścia poza tym to będzie dobra lekcja dla niej bo ona strasznie przeżywała każde zostawienie jej samej a dzisiaj o dziwo jest ok, zobaczymy jak będzie dalej.
Na razie spryskałam psy specjalnym środkiem od kleszczy co prawda dla ludzi ale kleszcze go nie nawidzą więc jeśli jakiś chodzi po nich to na pewno zdechnie. Jutro je przeszukam by sprawdzić czy jakiś się nie zagnieździł.

Bardzo żałuje że Lusia nie może zostać u nas. Ja chyba bardziej niż ona przywiązałam się nie niej ;( Jak mówię D. że dlaczego nie... to on świetne argumenty wyszukuje ale wygodne jemu a kiedy ja mu mówię że Roma, dzieci ,ja to on powtarza że pies dla mnie ważniejszy!!!Ech szkoda gadać!

Jutro powstawiam zdjęcia psoty i napiszę jak im noc minęła bo sama jestem ciekawa jak będzie.

• 1 month later...
  • 8 months later...
Posted

Puma to juz dorosła panna to zdjecie robione jeszcze we wrzesniu:

a to juz z przed tygodnia z pieskiem ktory szuka domu

a tu udaje ze wcale jej nie jest zimno i chce biegac za śnieżkami