Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przy Al.Jerozolimskich na wysokości Reguł ok. 200-300 metrów za skrzyżowaniem z ul.Regulska na poboczu jadąc w stronę Pruszkowa leży martwy DONek :placz:
Nie wiem od kiedy psiak nie żyje, czy został zabity teraz czy to rozpuszczający się śnieg odsłonił jego zwłoki... Na pewno to nie nasz Hans, bo tata mojego TZ zatrzymywał się przy psiaku, ale jest to na pewno DONek lub psiak w typie DON.

Posted

dzwoniłam do Straży Miejskiej na Ochotę, ale podobno rejon Warszawy jest tylko do Regulskiej, w Pruszkowie powiedzieli że należy ten teren do Piastowa i dali mi nr tel. do urzędu miasta Piastów... ale tam otwarte dopiero jutro rano... czy ktoś z Was może wie gdzie można zgłosić żeby zabrali ciało psiaka?

Posted

ja zgłaszałam... zaraz rano, pani jak tłumaczyłam gdzie to mi powiedziała, że wie gdzie to bo psiaka widziała... to jej odpowiedziałam to dobrze, to już pani zgłosiła, a ona no nie... nie rozumiem tego... to nie wszystko: to Al.Jerozolimskie i droga wojewódzka i nie należy także do Piastowa! podobno trzeba do województwa - ta panienka miała się tym zająć i zgłosić, a ja dziś wieczorem znów jechałam tamtędy i psiak do tej pory leży!!! Tragedia.

Posted

Ja bym zadzwoniła na policję, i może do tvn.
Może jak dziennikarz zadzwoni do urzędu to się znajdzie właściciel drogi.
Śpij piesku spokojnie:-(

Mogliby przy zabieraniu go sprawdzić czy ma czipa, może ktoś go jeszcze szuka,
a tak dowiedziałby się, że pies nie żyje.

Posted

Awit napisał(a):
Ja bym zadzwoniła na policję, i może do tvn.
Mogliby przy zabieraniu go sprawdzić czy ma czipa, może ktoś go jeszcze szuka,
a tak dowiedziałby się, że pies nie żyje.

Słuchajcie to nie jest sprawa ani dla policji ,ani dla TVN,trzeba dzwonic do skutku SM,poprosić z przełożonym ,SM nie sprawdza czipa ,bo jak ja znalazłam i powiedziałam tym to tylko na mnie popatrzyli ,to nie SM zabiera ,oni tylko przyjmują zgłoszenie ,a zabiera służba oczyszczania miasta.

Posted

ja wiem że to nie SM zabiera tylko jakieś inne służby, ale im żeby dostali kasę ktoś musi dać na to zlecenie, a jak si,ę okazuje nie może tego zrobić ani SM z Warszawy ani z Pruszkowa, bo nie ich rejon. Rejon jest Piastowa (a tam nie ma SM) ale Al.Jerozolimskie to podobno droga wojewódzka i panienka z Piastowa powiedziała że to chyba! tam trzeba zgłosić. Miała się tym zająć, ale jak widać znowu wystąpił jakiś problem. Zadzwonię do niej w poniedziałek rano i zapytam czy na pewno to zgłosiła.