Klaudus__ Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 [FONT=Comic Sans MS]Tydzień temu odebrałam telefon od pewnej Pani... Powiedziała,że kilka dni obserwuje psa leżącego przy drodze... Że jedzeniem zwabiła w okolice domów... Żeby na tej ruchliwej trasie ten pies życia nie stracił... Poprosiłam,żeby gdzieś Go przymknęła,że zaraz przyjedziemy... I tak się stało... Na miejscu czekała na nas Pani z wystraszonym psiakiem, który okazał się sunią. Sunia najprawdopodobniej i tak już została potrącona, bo bardzo kiepsko chodziła... Nie zastanawiałyśmy się długo - zawiozłyśmy Ją do lecznicy. To ok. 8-9 letnia Pani... Jest poobijana, pchły robiły po Niej istne wycieczki. Strasznie ubrudzona i śmierdząca... Ktoś pozbył się balastu... To strasznie przykre... Sunia jest też przeziębiona, jest na antybiotyku... Wena znalazła stałe schronienie u swojej wybawicielki ;) Kontakt: tel: 785 549 189 mail: [email protected] Wena... [/FONT] Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Iljova Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Jest taką śliczną sunią, jak ktoś mógł ją tak zostawić. Biedna sunia. Link tego wątku też wstawię na moim koncie na FB Quote
Julia84 Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Dziewczyny robić sunieczce ogłoszenia czy jeszcze za wcześnie? Quote
BUDRYSEK Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Hala napisał(a):A jak sie miewa jej wzrok? na pewno cos tam widzi ale slabo Quote
ŚWIAT Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Podrzucam. Boziu co za dzień dzisiaj, same dramaty. Quote
Awit Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Ojej:-( Sunia mnie powaliła:-( Podobna do mojej Tereski, też biała tylko w czarne łatki. A te kropelki katarku przy pysiaczku... Te oczka z zaćmą, jak u mojej Soni [*] Taka smutna, główka spuszczona, Boże jaka bidulka:-( Jak dobrze, że ta pani się nią zajęła... Quote
BUDRYSEK Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Zygmuś, niewidomy staruszek http://www.dogomania.pl/threads/201011-Newidomy-Dziadziuś-Zgmuś-czeka...na-co Quote
Awit Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Znowu weszłam tu i znowu ryczę:-( Ona na mnie tak wpływa jak widok Majeczki od tej psychicznej. Wena chyba nie jest duża, wygląda na mała sunię. Quote
ŚWIAT Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Ja nie mogę, los tych staruszków sprawia że mi serce pęka Quote
BUDRYSEK Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 potrzebujemy pomocy w oplacie lecznicy Quote
Awit Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Jak sunia się czuje? Jakiej jest wielkości? Jak starczy mi, to po pensji coś bym wysłała. Choć coś maleńkiego. Mam nadzieję, że te cudo nie trafi do mysłowic? Quote
BUDRYSEK Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Wena jest juz po sterylce...niestety okazalo się ,że cala listwa mleczna jest w guzkcha, jeden obok drugiego :( na razie zostala usunieta 1 listwa za jakiś czas trzeba usunąc drugą nie zrobilismy bad. histopatol. poniewaz nie ma funduszy...mam tylko nadzieje ,ze to nie zlosliwe guzki Quote
Awit Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Znowu pójdę zapłakana spać:-( Jeszcze do tej bezdomności, chorych oczek, kłopotów z chodzeniem ma nowotwór:-( Los jest okrutny dla niej. W sumie hist-pat nic nie da, tylko wiedzę jaki to nowotwór, a przecież leczenie by się nie zmieniło. Co z jej chodzeniem, wiadomo jaka jest przyczyna tych kłopotów? Quote
Iljova Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Bywam na wątku 8letniej Poli która ma coś z oczkami (prawdopodobnie zaćma) i nowotwór podobnie jak Wena to smutne że takie coś spotyka te psiaki. Quote
Buster Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Wenusiu i ty masz wydarzenie na FB - może na stare lata trafisz do ciepłego i pełnego miłości domku? http://www.facebook.com/?ref=logo#!/event.php?eid=163187920395125&index=1 Quote
Awit Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 Nikt nic nie pisze...Ale my cierpliwie poczekamy.... Quote
Recommended Posts