Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='jamnicze']Chciałabym kiedyś czymś takim polecieć :p
[URL]http://img504.imageshack.us/img504/214/dscn5729.jpg[/URL][/quote]
a ja nie...

[quote name='Błyskotka']Dzień Dobry Wszystkim :)

[SIZE=4]Dzisiaj Sułtan ma swoje 3 urodziny :loveu:.
[COLOR=Red]Wszystkiego Najlepszego, dużo zdrówka, sukcesów wystawowych, żebyś był z nami jak najdłużej i abyś zawsze był taki cierpliwy do Wasimy i innych psiaków :loveu:.
Sto Lat :Dog_run::smilecol::tort:[/COLOR]:new-bday::BIG:[/SIZE][/quote]
Oj, spóźniłam się...
Sto lat dla Sułtana!!!

Jaka słodka dziewczynka!
[url]http://img200.imageshack.us/img200/3818/erisiv.jpg[/url]

Pzdr.

Posted

[quote name='Błyskotka']Dzień Dobry Wszystkim :)

[SIZE=4]Dzisiaj Sułtan ma swoje 3 urodziny :loveu:.
[COLOR=Red]Wszystkiego Najlepszego, dużo zdrówka, sukcesów wystawowych, żebyś był z nami jak najdłużej i abyś zawsze był taki cierpliwy do Wasimy i innych psiaków :loveu:.
Sto Lat :Dog_run::smilecol::tort:[/COLOR]:new-bday::BIG:[/SIZE][/quote]
Wszystkich chowkowych najnajków :tort::BIG::BIG::BIG: 100 lat:drink1:

Posted

[quote name='Mania&Dolly&MuSan']Wszystkich chowkowych najnajków :tort::BIG::BIG::BIG: 100 lat:drink1:[/quote]
Dziękujemy :).
[quote name='J.G']Jaka piękna bardzo mi się podoba:loveu: [/quote]
Bardzo, bardzo :cool3: ? Potrzebuje super wystawowych rąk :cool3:;).
[quote name='deer_1987']Milego dnia ;)[/quote]
Dziękuję i wzajemnie :).
[quote name='Maks i Spark']Cześć, jak przygotowania do niedzieli....:razz:

A.[/quote]
Powoli będą się musiały zacząć.
Muszę już coś posprzątać w domu, wieczorem kąpanie psiurka. Nie wiem jak będzie wyglądał po kąpieli ale tylko kąpiel może go uratować aby włos stanął. Nie wygląda źle, on nigdy źle pod względem włosa nie wygląda ale mamy kapryśną panią sędzinę i jeszcze bez CACa zejdziemy znając nasze szczęście :diabloti: :mad:.
Jutro to mam dopiero zawrót głowy :roll:.
Sprzątanie, szykowanie, ostatnie poprawki psiurka, pakowanie i czekanie na specjalnego gościa ;) :loveu:.

Posted

[quote name='Błyskotka']Jutro to mam dopiero zawrót głowy :roll:.
Sprzątanie, szykowanie, ostatnie poprawki psiurka, pakowanie i czekanie na specjalnego gościa ;) :loveu:.[/quote]

Ja dzis jeszcz trochę szaleństwa po pracy w domu, a jutro jedziemy do Szklarskiej, prześpimy się i w niedzielę rano do Mladej :)

Ciekawa jestem jak po ładnych kilku latach będę odbierała sedzinę.....czy się przypadkiem nie rozczaruję :cool3:

A.

Posted

Dzień Dobry Wszystkim :).
Pogoda u mnie do bani, cały czas leje :placz:.
Sułtan wykąpany a tu taka pogoda.
Mam nadzieję że na terenie wystawy nie będzie takiego błota jak ostatnio :mad:.
Biorę się za sprzątanie i szykowanie bo przyjedzie do mnie bardzo ważny gość :loveu:.
Miałam odwiedzić Fartka przy okazji wystawy klubowej w Łodzi no ale Fartek dzisiaj do mnie przyjedzie :multi::multi::multi:.
Jego właściciele jada na wakacje, psiak miał być z ciotką ale ona zachorowała i nie da rady się nim zająć.
Tak więc będzie miał u mnie taki mały hotel :).
Będzie trochę zamieszania no ale dam radę ;).

Wieczorem odbieramy Hanię z PKP i o 2 w nocy wyjazd do Mladej.
Kciuki mile widziane :cool3:.

Posted

Trzymanie kciuków się przydało:cool3:
:multi:Brawa dla Sułtana za [SIZE=3][COLOR=Red]CAC ,res CACIB [/COLOR][/SIZE]dzielnie kroczy do championatu Czech.

Posted

[quote name='Pencia']Trzymanie kciuków się przydało:cool3:
:multi:Brawa dla Sułtana za [SIZE=3][COLOR=Red]CAC ,res CACIB [/COLOR][/SIZE]dzielnie kroczy do championatu Czech.[/quote]
Super wieści :multi: GRATULUJEMY :lol:

Posted

:multi:Brawa dla Sułtana za [SIZE=3][COLOR=Red]CAC ,res CACIB [/COLOR][/SIZE]dzielnie kroczy do championatu Czech.[/quote]

:p:p:p dzięki za wieści, przyznam że ciekawość mnie zżerała :evil_lol:

Pięknie się spisali :bigcool::bigcool::bigcool:
Gratulujemy Aniu i Sułtanku :BIG::BIG::BIG:

Posted

Dziękuję za przekazanie informacji i za kciuki ;).
Mam nadzieję że ten ostatni krok będzie na którejś wystawie w przyszłym roku ;).
[quote name='jamnicze']Super wieści :multi: GRATULUJEMY :lol:[/quote]
[quote name='Mania&Dolly&MuSan']:p:p:p dzięki za wieści, przyznam że ciekawość mnie zżerała :evil_lol:

Pięknie się spisali :bigcool::bigcool::bigcool:
Gratulujemy Aniu i Sułtanku :BIG::BIG::BIG:[/quote]
[quote name='Izabela124.']Także gratuluję :multi::multi::multi:[/quote]
[quote name='J.G']Gratulowałem na miejscu w Czechach:loveu: ale tu również gratuluję bardzo serdecznie i czekam na fotki.[/quote]
Dziękujemy jeszcz eraz :). Fotki będą ale troszkę później.
[quote name='deer_1987']Gratulujemy!!!![/quote]

Później napiszę jak było bo mam gościa.

Posted

Gratulacje!:lol::multi:
Napiszcie, jak było na wystawie, jaka konkurencja, sędzia...

Pzdr.

Posted

Podróż była męcząca dla nas ale wszystko po kolei.
W sobotę ok. 16 tej przyjechał Fartek :multi:. Widział się na chwile z Wasi i ten to ma popęd :crazyeye:. No ale jest młody, dojrzewa więc nie ma się co dziwić.
Okazało się że mąż będzie do późna pracował i musiałam podjechać autobusem po Hanię i Martina. Na szczęście było bardzo dobre połączenie mimo soboty.
Mąż przyjechał bardzo późno i w sumie bez spania jechaliśmy na wystawę.
Ze względów bezpieczeństwa zabraliśmy Fjonę ze sobą. Nie chciałam aby przez przypadek spotkała się z Fartkiem bo ona nie lubi za bardzo jak obce psy się do niej zbliżają. Przepraszam tych którzy musieli oglądać takiego ogryzka :diabloti:. Dobrze że nie zgłosiłam jej na Chorzów tak jak planowałam.
Ok. 1:30 wyruszyliśmy na wystawę. Mieliśmy sporo postojów ale daliśmy radę. W sumie mąż dał ale też nie mogłam spać bo musiałam go pilnować.
Na miejscu byliśmy gdzieś ok. 8:30.
Wszystko fajnie pięknie, gadka szmatka. Byłam pewna że sędziowanie zaczyna się o 9:30. Nagle mąż biegnie i mówi że pies z pośredniej ( byłam zaraz za nim ) jest już na ringu :crazyeye:. Odpinam Sułtana, kilka ruchów szczotką i biegnę z nim na ring. Wyglądał jak wyglądał bo nie zdąrzyłam go całego dokładnie poprawić :oops:.
Oceniała nas ta sama sędzina co na krajowej w Mladej.
Dostaliśmy CACa i ulga :multi:. O Caciba wyszedł jeszcze pies z Niemiec. Wtedy był cyrk bo każdy szedł jak chciał, a konkurencja z Niemiec chyba nie wiedziała co ma robić :evil_lol:. Sędzina tylko rozmawiała i patrzyła :lol:.
Wygrał pies z Czech ( to taka tradycja, zawsze wygrywają psy tego pana ), my dostaliśmy resa a pies z Niemiec zszedł tylko z Cacem. Dostaliśmy więc to co chciałam i mały bonusik w postaci res Caciba :multi:.
Sędzina dała trochę popalić z ocenami. 2 psy zeszły bez wniosków tylko z oceną doskonałą.
Tak więc brakuje nam tylko 1 Caca z Czech w przyszłym roku.
Taka długa droga nie poszła na marne.
Kolega z podróży szpic mały CAC :multi:.
Fjona myślała że to wiewiórka na smyczy :evil_lol:.
W drodze powrotnej baliśmy się ogromnych korków ale było w miarę ok.
Gdy przyjechaliśmy Fartek strasznie się cieszył. Chyba pamięta nas i zapachy :).
Później będą zdjęcia z wystawy.