Jump to content
Dogomania

Figa W Afrykańskim Klimacie - JUZ SZCZESLIWA W SWOIM DOMKU!!!

Recommended Posts

Posted

Figa skompromitowała mnie totalnie przed Agnie..( emotikonki mi się nie włączają więc nie mam jak zaprezentować płonącego oblicza)....totalne nieposłuszeństwo.....ja wołam , wołam a Fiśka nie chce podejść, a potem nura ( w czasie deszczu!) do kanałka rzeczką przez przyzwyczajenie nazywanego, a jeszcze pogoń za jakimś Burkiem głucha na wołanie.. Agnie...naprawde na codzień jest posłuszniejsza...np. dzisiaj podbiegałą na każde moje ciche wołąnie.... nastolatka zmiennohumorzasta...może spoważnieje wreszcie...jak myślicie?
A Bunię Fiśka straaaasznie lubi, .....przeskakuje przez nią jak przez kozła na wfie......

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Może Figa poczuła przystojnego kawalera?

Moja też mi często robi jakiś numer gdy chcę ją pokazać nowym znajomym.
Czy bywasz z Bunią czasem w Warszwie ? Tak dawno już jej nie widziałam!

Posted

[COLOR=black][SIZE=3][FONT=Arial Unicode MS]Trudno nie wiem, które zdjecie Figi Wam sie podoba to wklejam to ze spotkania tydzień temu na PM.[/FONT][/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black][SIZE=3][FONT=Arial Unicode MS][URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images21.fotosik.pl/412/1296c5f7211e8562.jpg[/IMG][/URL][/FONT][/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black][SIZE=3][/SIZE][/COLOR]

Posted

Haniu Figa nie jest osamotniona w swoich upodobaniach - myślałam że jeśli tak długo już miałam spokój nie będę musiała myć kagańca - niestety rano mnie to znowu spotkało....fe!

Posted

[quote name='Puchatek']Może przechodzi. Choco też starowinka jeszcze nie jest :-)[/quote]

Tak Choco jest starsza od Figi około pół roku.

Jak myślicie jak jeszcze długo trzeba zabezpieczać psiaczki przed kleszczami?

Posted

Fiśka jak wspominałąm ostatnio uważa że jest :
1. całkowicie samodzielna i samorządna
2. a może ważniejsza ode mnie?
zaczęłąm walczyc z nieposłuszeństwem... nawet nieźle mi idzie..Mianowicie wołam raz..Fiśka oczywiście ma ważniejsze sprawy na głowie..nie wołąm już tylko cicho znikam ( albo chowam się albo skręcam w inną alejkę)..Fiśka zawsze stara sie trzymać blisko ( to jedna z jej podstawowych zalet)..moje zniknięcie jest dla niej bardzo stresujące...więc jak mnie znajdzie to przez jakiś czas bardzo się pilnuje i natychmiast przybiega ...aż do następnego razu...oczywiście ..ale widze ,że jest poprawa..mimo wszystko..
Na PM chodzimy prawie codziennie...Spotykamy się tam ostatnio z Gackiem i Zuzią ( bulwami)
A wczoraj tak się złożyło ,że Fiśka bawiła się z kilkoma onkami w różnym wieku ...zwłaszcza z jednym ( bodajże Rudolfem) ...początkowo myślałam ,że trochę boi się onków ( kiedyś ją pogoniła ostro onka) ale juz jest ok. sama zaczepia....ma takiego kolegę w parku , półrocznego Hermana, z którym szaleją radośnie ( Fiśka starsza , szybsza a Herman większy i ciapusiowaty)....
Na tym onkowisku zdarzyłą się śmieszna historia...Pan przybył z dużym 1,5 rocznym onkiem..pies zabrał innemu psiakowi piłeczkę..i nie chciał oddać , nawet Panu , pan prosił, groził nic z tego ( o dziwo..i nie chodziło o to ,że nie mógło do dogonić..nie nie dał rady wyjąć z pyska tej zabawki...)..poradziłąm ,żeby dał w zamian smaczek...nie miał ( hmmmm) dałam swój smaczek... i co powiecie ( hi hi) pies zdołął złąpać i smaczek i piłkę..a pan machnął ręką....ładne rzeczy..i na dodatek był szczęśliwy ,że jego pies taki sprytny...nie ukrywam ,że mnie to zaskoczyło..nie nieposłuszeństwo psa oczywiście ale postawa pana...dobrze ,że pies - właściciel piłki nie chciał jej z powrotem bo polałąby się krew......

Posted

A wczoraj śmieszna historia sie wydarzyła...Ogłądałam taniec z gwiazdami...mąż twierdził ,że..odpadnie pewna osoba ,więc jak nie odpadła zdobywszy nawet niezły wynik zarżałam hienim głosem ( miało to mieć wydźwięk ironiczny rzecz prosta)...z drugiego pokoju przygalopowała z warczeniem Figa. Ponieważ spoczywałąm na łożu ..oparła się przednimi łapkami na łożku, bacznie mi się przyjrzała, polizała w nos i na wszelki wypadek skoczyła na Andrzeja i capnęła go ( delikatnie za rękę)....no i co powiecie? Bardzo byłam z niej dumna...

Posted

Wczoraj na spacerze spotkałyśmy w parku kuzyna...charta whippeta ( samca) o identycznym jak Fiśki umaszczeniu..Oczywiście Fiśka masywniejsza no i bez ogona, ale żałowałąm ,że nie wzięłam aparatu...podobieńatwo uderzające!A już pyszczek ..wypisz wymaluj chart.....i d e n t y c z n y!

Posted

Wczoraj...widzę nawiasem mówiąc ,że większość tekstów zaczynam....wczoraj....no więc wczoraj Fiśka zadała kłam twierdzeniu ,że psy nie wiedzą za co są karane jeśli przerwa między czynem a karą jest długa.
tak to przynajmniej wygląda moim zdaniem....otóż Madzia przyszła ( jak zwykle) pierwsza do domu i znalazła mój kapeć w najdelikatniej mówiąc w złym stanie.....Nakrzyczała na Fiśkę...po godzinie zjawiłąm się ja. Fiśka wdzięcznie ( jak zwykle) przywitała się ze mną...radośnie...ja chcę zmienić obuwie...i ...patrzę a tu mój kapeć nie ma podeszwy..ponieważ i tak miałam zamiar już je wyrzucić to bardziej rozbawiona niż zła zapytałam spokojnym głosem..."a co tu się stało"? Fiśka ...ogon pod siebie ..i na materacyk...patrzy spod oka.......no i co o tym można powiedzieć?

Posted

Nareszcie mnie wpuścili na dogo! Ciągle odrzuca mi logowanie, mam nadzieję, ze teraz będzie dobrze!
Kurcze, ta Figa zaskakuje nas ciągle. A co na to Andrzej? Też był z niej dumny ?
U nas też wydarzyła się śmieszna historia, oczywiście, dla niektórych. Otóż Rydzyk, choć kastrat i ciachnięty przepisowo, ma upodobanie do obsikiwania różnych rzeczy. I wvczoraj tata się skarżył, że Rydzyk musiał ostrzykiwac samochód tak jakoś prrzy kratce wentylacyjnej bo kiedy sobie włączył nawiew to wewnątrz samochodu poczuł koci aromat....

Posted

[quote name='Agnie Koty']Nareszcie mnie wpuścili na dogo! Ciągle odrzuca mi logowanie, mam nadzieję, ze teraz będzie dobrze!
Oooo..Ewa (Choco) miała podobny problem....
Kurcze, ta Figa zaskakuje nas ciągle. A co na to Andrzej? Też był z niej dumny ?
Dziwne może..ale w sumie ..tak....w każdym razie bardziej rozbawiony niz niezadowolony.....
U nas też wydarzyła się śmieszna historia, oczywiście, dla niektórych.
he he he
Otóż Rydzyk, choć kastrat i ciachnięty przepisowo, ma upodobanie do obsikiwania różnych rzeczy. I wvczoraj tata się skarżył, że Rydzyk musiał ostrzykiwac samochód tak jakoś prrzy kratce wentylacyjnej bo kiedy sobie włączył nawiew to wewnątrz samochodu poczuł koci aromat....
hmmmm a może to jednak inny kocur się kręci w pobliżu....w sumie nie dziwię się Rydzykowi...pewnie czuje się w obowiązku zaakcentować wyraźnie ( he he) swoją obecność na SWOICH posiadłościach..[/QUOTE]nie wiem czemu odrzuca mi to bydlę....mój tekst

Posted

[quote name='Agnie Koty']Nareszcie mnie wpuścili na dogo! Ciągle odrzuca mi logowanie, mam nadzieję, ze teraz będzie dobrze![/quote]
To coś dziwnego bo sprawdzałem wczoraj kiedy byłaś ostatnio zalogowana i wyszło że wczoraj !?
Byłaś ?

Posted

na koci ogon, nie byłam wczoraj zalogowana! Owszem, byłam na dogo ale jako obserwator. Choć komunikat "Dziękujemy z zalogowanie" wyświetla się zawsze! Moja poczta jest już czynna, zatem nie o nią chodziło chyba.

Posted

Rozumieją że narozrabiały i to świetnie - po Choculi też czasem widzę dziwnie podkulony ogon i przemykającego się chyłkiem psa ze skulonymi uszami gdy wie coś źle zrobila!

Przestałam cokolwiek zmieniać w ustawieniach poczty bo znowu mnie system zablokuje a znajomych próbuję odszukać po swoim profilu - w sumie odwiedzam stałe galerie i znacznie ograniczyłam ich ilość!

Posted

A nam wczoraj zainstalowali stałe łacze w domu.....tylko co z tego ,jak ja na razie zupełnie nie mam czasu...a w nocy to chce mi się spać.......dopiero w "łykend " wypróbujemy go...no oczywiście prędkość jest taka sobie....
Zauważyłąm jedną rzecz...jak Andrzej idzie do pracy na noc Figa pilnuje za trzy psy, jest niespokojna...jak wyszłąm z nią w nocy(ok 22) to obszczekała jakiegoś faceta który szedł za nami......no mimo wszystko jednak docenia gabaryty mojego męża (he he)....i w nocy co chwila szczekała bo po klatce jacyś ludzie się kręcili........no jak nie ona....