Jump to content
Dogomania

Figa W Afrykańskim Klimacie - JUZ SZCZESLIWA W SWOIM DOMKU!!!

Recommended Posts

Posted

Oj Agnie .. jak Ci Figa życzyła: " aby Twoje serce złote nigdy nie było dla Ciebie kłopotem" ..ale robisz to co czujesz:Rose: i chwała Ci za to.
Jak kiedyś duszę Agnie rozliczą
i wszystkie grzechy i cnoty policzą
to zwierzaki staną za nią murem
i powiedzą zgodnym chórem:
do nieba , do nieba, do nieba
Agnie iść trzeba!
No ale to jeszcze nie teraz:diabloti:

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dobra, niedżwiedzie załatwione. Boze, widziałam kiedyś w Rumuni ludzi z takim małym zabiedzonym niedżwiedziem. Paskudny widok, doprawdy.
Loozerko, napisze to na wątku Figi bo gdzie indziej mogą mnie ukrzyżować, khe, khe. Jak przeczytałam ten post Puchatka na wątku Saby o zarażeniu się żółtaczką i innymi fajnymi chorobami, to załkałam i uderzyłam głową o blat biurka. oczywiście, wszystko ze śmiechu choć temat poważny i ponury.:diabloti:

Posted

a mnie oczy się jak stare pieciozłotówki zrobiły, gdy zaraz posypały się rady, ze powinien psa do poleconej i zaufanej kliniki zaprowadzic :D.

Ochronisz panią Magdę przed wiadomoscią o prowincjonalizmie ;)? Od razu poczułam, jak Ci sie zagotowało wszystko w srodeczku :p

Jowitko, ponieważ to coraz blizej- zyczę Ci szybkiego i bezbolesnego rozsypywania, a Majeczce spokojnego ujrzenia tego naprawde slicznego swiata :). No i coby Drakuś i Amisia się za bardzo nią na poczatek nie interesowały :evil_lol:

Posted

Jak ty mnie znasz Loozerko! ale te badania niech Puchatek jej zrobi dla św. spokoju....
Jowitko, ja też Ci z całego serca życzę powodzenia i żebyś szybko uporala się z Majunią! Trach, trach i niech wyskakuje jak z pepeszy, :evil_lol: .
Jak znam koty to będą ukladały się w łożeczku i wózeczku bo tam będzie milutko, czyściutko i cieplutko. One to uwielbiają. Przewiduję, że przy Majce też będą chciały poleżeć.

Posted

Badania Bunia powinna miec, to jednak nie jest normalne, ze dorosły pies załatwia się pod siebie i lezy w tym, to wyglada, jakby było niekontrolowane- i to niepokoi :)

Jowita, bedziesz miała przeludnienie w łożeczku :D. A tak serio-ciezko bedzie kotki nauczyć, ze to nie ich rewir- a wręcz- rewir zabroniony. Mój Kocis był przekochany i naprawde grzeczny, jak na kota, posłuszny, ale czegoś takiego jak zakaz wejscia nie można było mu wpoic... :)

Posted

Jedno spotkanie odbyło się w sobotę. Zdjęcia na wątku Buni. Drugie dzisiaj rano. My dziewczyny byłyśmy we trzy Agnie_koty, Figa_bez_maku i Puchatka. Z dzisiejszego spotkania zdjęcia wyszły niestety marne, deszcz i pręgusy zbyt szybko biegały albo były zbyt daleko. Niemniej kilka zamieszczam.

Posted

zauważcie jaka Kiwa jest ubłocona!:angryy: To dlatego ze ciągle była wgniatana w ziemię przez Figę!
Dziewczyny, ale Figa jest piękna, prawda? I pomysleć ze to ten sam szkielecik ktory Lulka wiozła do mnie w kocim kontenerku....
A ja się upodabniam do Kiwi, coraz bardziej okrągla.

Posted

Ale fajniutkie zdjęcia :)) A jakie boskie Owocówki nasze :)
Figa to juz duża dziewczynka i masz rację, Agnieszka, jest sliczna.NIc nie zostało z tego zabiedzonego maleństwa, moze poza śmiesznym ogonkiem. Takie ni to, ni sio, chyba obcinany, ale na długo. Ma to takie indywidualny rys.
A Kiwasek to rzeczywiscie kluseczka, na pojedynczych zdjeciach tak tego nie widac, ale z porównaniu z Fisią, to ona faktycznie "jagienka". I widac, ze szczególnie mordkę ma masywniejszą.
Ale rozumiem, ze mimo przygniatania do ziemi i Waterloo, ktore przeszła, Kiwasek wrócila szczęśliwa?

Posted

jest bardzo szcześliwa i ja też bo śpi jak aniołek.
A Bunia też świetna, takie psisko, duże, fajne, ladne , do tarmoszenia. taki misiaczek. i futro ma porządne na zimę. tylko zimy nie ma.
Loozerko, kojarzysz Muminki, film rysunkowy dokladnie? Nina mówi ,że Kiwi jest podobna do Ryjka.......

Posted

Jasne, ze kojarzę Muminki :) Fajne porównanie Nina zrobila, musialabym Muminki odświezyc. A u Buni juz byłam, jest przesliczna, rzeczywiście. I futrzasta, ale to futro robi wrazenie takiego lekkiego, takiego puchu :)

Posted

Oj nie.... miałam kłopot z internetem. w pracy kolejny remont , więc to pewnie dlatego.
A ledwie żywa to byłąm wczoraj jak wiozłam dzieciaki do domu. Madzia złąpała rotawirusa i wyżymało ją na obie strony , więc jak po południu było już trochę lepiej to pojechałyśmy do domku. I tu znów chwała Fizi, która rozumiejąc sytuację starała się byc jak najmniej kłopotliwa. tak jakby jej nie było , nawet schody na peron sforsowałą odważnie sama. Tylko do pociągu i autobusu musiałam ją wnosic. A teraz dziewczyny siedzą w domu bo Madzia jeszcze słaba ale na szczęście już bez sensacji.

Posted

Ale slicznosci i Kiwa i Figa :)
Wygladaja jak dwie siostrzyczki :loveu:
Kiwaczek tez znajdzie domek bo to takze slodki psiaczek jak Fisia, a Fizia urosła ze hoho, a jaka smukla sylwetka, widac ze Hania super o nia dba :)
Obydwie psinki sa przesliczne i cudne
Dziewczyny, cmok dla Was :multi: