Jump to content
Dogomania

Figa W Afrykańskim Klimacie - JUZ SZCZESLIWA W SWOIM DOMKU!!!

Recommended Posts

Posted

taki pas nerkowy z kocich skórek. jak byłam mala to pamiętam że moja babka miała taki serdak podbity brązowawym, dziwnie znajomym futrem. mówila że to z kotów syberyjskich. a mnie juz jako kilkulatce robiło się słabo..
Ciekawe jak Figa będzie sie sprawowala u weta, mam nadzieję ze bedzie dzielna...

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a dziewczyny jako się miewają?
Haniu, z tego co wyczytalam na watku, to te problemy z dochodzeniem maili potwierdzajacych są winą awarii dogo. Ponoc Admin nad tym intensywnie pracuje. Mam wiec nadzieje, ze dacie rade wbić sie tu do nas :)

Posted

a moje rude brało chyba udzial w jakiejś nocne burdzie i cos z oczkiem się dzieje. wszystki cześci ciała mu zakroplilam oprocz tej właściwej. Na szczęsćie nie wygląda to poważnie. Zajrzę na konkurencyjne forum,może Hania napisała coś o Figuni....

Posted

:loveu: Ludzieee CUD CUD,
to ja , wpuścili mnie wreszcie!!!!!!:multi:
To nie wiem ? Przenoszę się do dogomanii z Figą?Gdzie wolicie czytywać wiadomości ( i pisywac rzecz jasna?)
Dzisiaj napisałam trochę na psimforum, zjrzyjcie...
Pa,pa

Posted

super, ze Cie wreszcie wpuścili, ze są nowe wieści, ja tam zajrze po powrocie do domu, bo w pracy nie mam linka.
Haniu, jesli ja mam wyrazić swoją opinię- to lepiej tutaj- taka będzie ciagłośc no i wszystkie tu jesteśmy :)

Posted

No to się przenosimy na dogo, żeby zachować ciągłość...Jeszcze tak kombinuję ,czy jest możliwe ściągnięcie całości ( i z dogo i z psiegoforum) i zrobiłabym taki pamiętnik?:multi: Może na dyskietce, może nawet w wersji drukowanej? Muszę podpytać męża i brata jak moge to zrobić...

Posted

Wiesz mozesz na zasadzie "kopiuj wklej" przeniesc treść tamtych postów do postu tutaj datujac kolejne wiadomosci. Albo zrobić zrzut z ekranu, ale to chyba byłoby za małe, nieczytelne.

Posted

Hania, ja uważam że Ty ją karmisz najlepiej na świecie a o glodzieniu to nawet mowy nie ma. A jak u mnie powiedzialaś o tych biszkoptach dla psa to mi szczęka opadła. Ja zresztą, w ogóle niezbyt dobrze gotuję, :oops: .
I bardzo się cieszę, ze już tu jesteś!:loveu:

Posted

Hmmm, usiłowałam skopiować ale jak wkleiłam to na podglądzie takie to brzydkie było::shake: , rozciągnięte i chyba powinnam wklejać jakoś chronologicznie bo inaczej to traci sens..., ale szczerze przyznam ,że chciałabym mieć takie archiwum....:multi: No i tu moje pytanie do Lulki.. Czy jest jakaś możliwość dokopania się do początku historii Figi, kiedy była TYLKO chorym , biednym szczeniusiem?Czy będzie wiadomo ,skąd się tam znalazła? Prowadzi się jakieś notatki?

Posted

Agnie, ABSOLUTNIE nie wierzę ,że niezbyt dobrze gotujesz.. Szarlotka była rewlacyjna! No i Fizia też nie wyglądała na zagłodzoną.... To ten mój mąż:diabloti: On nas też pasie.. a to czekoladki, a to orzeszki...więc NORMALNIE wyglądający pies to dla niego szczupak;)
Ja też cieszę sie , że mnie w końcu wpuścili na to elitarne forum:cool1:

Posted

Witajcie kochane superciocie Figi.
Wielkie dzieki za uratowanie zycia MOJEMU psu ( no dobra... wirtualnie naszemu ).
Nie moge wejsc na dogo, wiec tak pokretna droga usiluje sie Wam przedstawic.
Nie martwcie sie kochane dziewczyny o Fige.My NAPRAWDE lubimy psy i nie skrzywdzimy jej. No moze stanie sie troche za gruba i troche za bardzo rozpieszczona ale coz kto bez winy niech pierwszy rzuci koscia....
Na pewno o ile bedziecie chcialy zdam relacje z wazniejszych wydarzen w jej zyciu. Co do zdjec z tym ciut gorzej. Na razie mam tylko telefon, moze na Gwiazdke sobie zrobimy prezent w postaci cyfrowki to wtedy sprobuje swoich sil w przyklejaniu zdjec.
Swiat patrzy mi na rece ,wiec czuje jaka odpowiedzialnosc na mnie spada ( wychowanie GWIAZDY) kurcze nigdy nie mialam takich doswiadczen, ale sprobujemy....
Poducha juz czeka , miski wymyte, zabawki w koszyczku czekaja...nerwy w strzepach( moja corka odlicza czas do godziny zero mama to kiedy jedziesz, za ile itp)
Czesc!

Posted

Wątek Figi jest na [url]www.dogomania[/url] .pl
(Figa w afrykańskim klimacie)
Tu w paru slowach moge tylko napisac ze od dzis Figa mieszkac bedzie z moja rodzina. Mam nadzieje wynagrodzic jej smutne początki dzieciństwa, chorobe w schronisku w Józefowie . bo potem dzieki kilku wspanialym dziewczynom zamieszkala w cieplym domku tymczasowym, gdzie ja odchuchano, wyleczono, dopieszczono czyli otrzymala to co kazdemu szczeniakowi sie nalezy.....

Posted

Dzieki Superciotki za slowa otuchy i wsparcie wirtualne
Na pewno wszystko bedzie dobrze bo nastawiam sie psychicznie na wszelkie mozliwe klopoty a jak powiedzial Mark Twain kiedy spodziewamy sie najgorszego okazuje sie ze nie jest tak źle. Figunia na pewno bedzie grzeczna a scierki wszelkiej maści i wielkości zabrałam ze sobą. Loozerko ach jak Cię rozumiem , ja też rozgladam sie niespokojnie ale na szczęście jestem sama w pokoju
Weszłam dzisiaj na dogo już z 3 adresem , na razie się nie odszczeknęli...
Powoli a zaczne zapominac gdzie i jakie konta pozakładałam....
W poniedziałek relacja ( jutro wzięłam sobie wolne na rozruch)....
Pozdrawiam Was wszystkie, Jowito sprobuje z komorka ale jeszcze musze sie nauczyc wklejac zdjecia

Posted

Jestem
Skoro dogomania zamknęła swe odrzwia przed dobijącymi się rodzinkami naszych maluchów, to trzeba sobie jakos radzić
Haniu, mi az buzia się usmiecha, gdy sobie mysle, jak Figa ma teraz dobrze i ogromnie się cieszę, ze miałam swoj malenki wkład w jej szczęście.
Mark Twain się nieslychanie często sprawdza w zyciu i na pewno w tym wypadku równiez jego motto okaze się prawdziwe.
Co do wklejania zdjęc- to wydaje mi się na tym forum jeszcze prostsze niż na dogo, zaraz sobie to wyprobuje i wyniki przekazę. Az mnie wszystko "swedzi" z niecierpliwosci, tak chcialabym Figunie zobaczyc w nowym domku.
No i ciekawa jestem, jak tam przebiegł ten dzien proby generalnej - pierwszy samotny dzien malucha
sprawdziłam
samo umieszczenie zdjecia - pod szybką odpowiedzią jest przekierowanie na imageshack. Najpierw trzeba kliknąc na wybierz, nastąpi nakierowanie na nasz komputer i trzeba dojsc do miejsca, gdzie mamy zdjecie. Gdy w linijce na forum pokaze się juz link, trzeba zaznaczyć host it. Przekieruje nas na imageshack i tam juz bedzie zapisane na serwerze nasze zdjecie. Potem trzeba tylko wybrac linka, ktorego wkleja się do pisanego posta. Tam sa dwa rzędy po 4 linki. Z drugiego rzedu, tego ponizej zdjecia trzeba wybrac pierwszy link od góry, zaznaczyć go ( CAŁY) i przekopiowac do posta. Po wysłaniu posta bedzie w nim zapisane zdjecie.
Pewnie jest tu wymiar regulaminowy, ale jeszcze nie wiem, jaki.
juz wiem- 500x400 pixeli i 45 kb. Do zmniejszania zdjec trzeba miec jakąs przegladarkę graficzną, program do obróbki zdjec, albo wykorzystac jakies narzedzia Mikrosoft Office.
Sie rozpisalam na tematy techniczne, ale mam nadzieje, ze to pomoze Ci Haniu w obsłudze forum

Posted

Witaj Lulka, to Tobie zawdzięczamy Figę Bez Maku
Wtajcie kochane superciotki!
Figa jest warta więcej złota niż sama waży. Twain znów sie sprawdził
Mała była chyba cicho bo jeszcze dziś mieszkałam u siebie a nie w areszcie za zakłocanie spokoju. Zresztą Madzia powiedziała ,ze dopiero na zgrzytanie klucza w drzwiach Fiśka zaczęła piszczeć , a przedtem było cicho. PODŁOGA W KUCHNI BYŁA SUCHA.
Ale... Madzia tak się spieszyła z wychodzeniem ,że prawdopodobnie źle zamknęła drzwi ... i jak wróciły ze spacerku to nie mogła ich otworzyć... I tak stały sieroty pod drzwiami i solidarnie płakały. Dopiero jakiś robotnik pracujący u sąsiadów górnych im pomógł...
Ale ja przeżyłam stres bo do Madzi dodzwoniłam się dopiero z autobusu i słyszałam w słuchawce tylko szloch i przerywane : Figa.. klucze... pan ...zabrał...
Myślałam że Fiśkę porwano dla okupu..
Dziś w nocy miałyśmy biegunkę ( ja raczej biegankę) .Co Małej mogło zaszkodzić? Jogurt naturalny, psie żelki bo chyba nie kość cielęca ( raczej spodziewałabym się odwrotnej reakcji..)
Figa codziennie zawiera nowe psie znajomości i aż piszczy do kolegów i ..czasem koleżanek
Dam dogomanii troszkę czasu na samouprządkowanie i znów spróbuję się dobić ( powoli tracę kontrolę nad nowymi adresami i trudno mi wymyśleć 34 nick....).
Pozdrawiam Was serdecznie . Fiśka liże Was w nosy
Dzięki za szczegóły techniczne ale jak na razie wygląda to przerażająco
Pewnie w praniu okaże się to łątwiejsze i dobrzy ludzie pomogą

Posted

tajcie kochane superciotki,
się trochę zbulwersowałam wczoraj... Madzia zeznała że sąsiadka dolna spytała ją kąśliwie na schodach czy : to jest ten pies co tak wyje.
W głowę zachodziłam dlaczego WYJE ( i czemu się wycisza jak Madzia wraca ze szkoły i czemu sąsiedzi naprzeciwni i boczni mnie nie obili)skoro w niedzielę latałam wokół domu i czasem słyszałam TYLKO cichutkie skomlenie ( mieszkam na 1 piętrze więc na dworze pod oknem kuchennym coś niecoś słyszałam).
No i wreszcie moja szara komórka ocknęła się z błogostanu.. Oczywiście chodziło o te góra 5 min . wycia pod drzwiami.. Ciekawe,że pani nie przeszkadzał głośny rozpaczliwy szloch mojej córki......
Ja rozumiem że hałas przeszkadza itd. ale brak reakcji na rozpaczliwy płacz dziecka i skupienie się na wyciu ( też rozpaczliwym) psa trochę mnie przerasta....
Moja koleżanka wysłała kiedyś swojego synka na kolonie, dziecko zachorowało tamże. Wychowawczyni zjawiła się przy jego łóżku tylko po to żeby go uciszyć: wymiotuj ciszej bo pobudzisz kolegów
Ja tu widzę ten sam typ myślenia (?)

Posted

Haniu- szczęsliwa włascicielko platynowej suni Tak mi fajnie to słuchac, a kąsliwym sąsiadkom powiedz nasze stanowcze NIE!. Najgorsze, ze się czepiają dziecka, ktore - dobrze wychowane starszej sasiadce nie odpowie. Trzymam kciuki za Madzię, by nie przejmowała się takimi uwagami. Jak człowiek nie lubi psów to zawsze coś znajdzie, a jak w ogole nie socjalizowany - to będzie się czepiał wszystkiego. Haniu, moze - jesli masz zdjęcia jakies nowe wyslij mi je na maila ja je wstawie na oba wątki Figuni naszej. Ucałuj malucha w zimniutki nos i powiedz, ze ciotki pamietają