Draczyn Posted August 16, 2005 Posted August 16, 2005 Niekoniecznie Minimolos. Tobiaszek kilkakrotnie był bohaterem na BESTACH, Magda Pacyna Aniela, też dostąpiły tego zaszczytu, tak że warto próbowa ć Quote
Minimolos Posted August 16, 2005 Posted August 16, 2005 Zapomniałem napisać, ci ludzie od FERBI FIBI Draczyn to fajowi ludzie, z takimi osobami to miło jest pogawędzić na wystawach, śmiechu było co nie miara :lol: :lol: :lol: Quote
anutka Posted August 16, 2005 Author Posted August 16, 2005 No to może postaram Ci się to w skrócie wyjaśnić. Aby zdjęcie było w większym rozmiarze musisz wejść na tą strone, do swojego albumu. Pokarzą Ci się wtedy miniaturki zdjęć. Naciskasz to, które chcesz nam pokazać. Następnie otwiera Ci się zdjęcie w rzeczywistym rozmiarze. Teraz wystarczy tylko najechać na zdjęcie i nacisnąć na niego prawym przyciskiem myszy. Pojawi się się lista funkcji, z których wybierasz [b]właściwości[/b], a dalej kopiujesz podany tam [b]Adres URL[/b]. Niestety w wypadku tego albumu fotki przekraczają wielkość jaką możesz umieszczać na forum(max. 500x500). Musisz włączyć jakiś program graficzny w którym je pomniejszysz. Jeżeli będziesz miałą jakiś problem to służe pomocą :) Quote
bulldog Posted August 16, 2005 Posted August 16, 2005 Po raz kolejny wielie dzieki Anutka ale juz chyba se poradzilam:P umiem wstawiac zdiecia tylko niewiedzialam z ta wielkoscia ale sciagnelam jakis programik troche niewiedzialam o co w nim chodzi ale chyba sie udalo zaraz wklejam Quote
Draczyn Posted August 16, 2005 Posted August 16, 2005 Tak to wyjątkowo fajni. Agnieszka ze swoją przyjaciółką i mamą nocowały u nas jak były na Wystawie Warszawsiej i przegadałyśmy kupę czasu, było b. sympatycznie. Ta Fibi to też śliczna suczka i ma niespotykan kolor tak jak e mamusia. Niestety nie szscy się na niej poznają , a szkoda Quote
matrix..... Posted August 16, 2005 Posted August 16, 2005 [quote name='Draczyn']Witaj Minimolos narezcie jesteś.... Matrix - masz zaległości , bo niezbyt często nas odwiedzasz[/quote] od piątku miałem przerwę bo jechałem do Sopotu dzisiaj dopiero wróciłem :) Quote
anutka Posted August 16, 2005 Author Posted August 16, 2005 No to w takim razie czekam na fotki :) Quote
bulldog Posted August 16, 2005 Posted August 16, 2005 TEST [img]http://www.album.astral.pl/album/fotos/1150/54/2384/9_th.jpeg[/img] nadal nie to co trzeba...;/ Quote
matrix..... Posted August 16, 2005 Posted August 16, 2005 [quote name='bulldog']TEST [img]http://www.album.astral.pl/album/fotos/1150/54/2384/9_th.jpeg[/img] nadal nie to co trzeba...;/[/quote] ale coraz lepiej :D Quote
Draczyn Posted August 16, 2005 Posted August 16, 2005 Pochwal się Matrix co wystawiałeś i z jakimi wynikami, tez byśmy chcieli Ci pogratulować Quote
bulldog Posted August 16, 2005 Posted August 16, 2005 Anutka pomagaj.... jakie w rubrukach trzeba wpisac liczby...? zeby zmniejszyc na 500x500?? Quote
matrix..... Posted August 16, 2005 Posted August 16, 2005 [quote name='Draczyn']Pochwal się Matrix co wystawiałeś i z jakimi wynikami, tez byśmy chcieli Ci pogratulować[/quote] nic nie wystawiałem ... pojechałem zobaczyć ... 650 km w jedną stronę :( , a przy okazji pomogłem tylko wystawić w porównaniu greya koleżance bo miała dwa psy zgłoszone, dostał res.cacib :) Quote
anutka Posted August 16, 2005 Author Posted August 16, 2005 Ale gdzie w rubrykach?? W programie graficznym, na tej stronie gdzie masz album czy na forum?? Quote
Draczyn Posted August 16, 2005 Posted August 16, 2005 To pogratuluj od nas koleżance, no i tobie należżą się brawa za wystawianie Quote
bulldog Posted August 16, 2005 Posted August 16, 2005 w programie w programie a gdziezby indziej:P Quote
matrix..... Posted August 16, 2005 Posted August 16, 2005 [quote name='Draczyn']To pogratuluj od nas koleżance, no i tobie należżą się brawa za wystawianie[/quote] dziekuję za gratulacje przekażę, Ewa ma bardzo ładne te greye :) Ja całkiem realnie myslę nad przyszlorocznymi wystawami na północy i chcę tam wybrać się z Matrixem Quote
anutka Posted August 16, 2005 Author Posted August 16, 2005 Wszystko zależy od zdjęcia i od programu. W standardowym programie w górnym menu wybierasz [b]Obraz/Obrazek[/b], a następnie z listy, która się pojawi [b]Zmień rozmiar/wielkość obrazka[/b]. Następnie jeżeli fotka jest pionowa na 500 ustawiasz wysokość, jeśli pozioma - szerokość. Druga wielkość automatycznie powinna się zmniejszyć Pisze tu na przykładzie programów Adobe Photoshop, Paint Shop Pro i Photo Editor. W zasadzie takie programy są do siebie podobne. Mam nadzieje, że mniej więcej zrozumiałaś o co mi chodzi ;) Quote
bulldog Posted August 16, 2005 Posted August 16, 2005 to chyba jakies badziewny program sciagniety z linka podanego tu na dogomanii Easy Thumbnails tak sie nazywa i juz nic nie kumama a myslalam ze juz mi sie udalo;/ Quote
anutka Posted August 16, 2005 Author Posted August 16, 2005 to w takim razie proponuje Ci ściągnąć któryś z tych trzech co podałam - są bardzo proste w obsłudze. A na razie jeżeli chcesz możesz przesłać do mnie zdjęcia a ja pomniejsze. Quote
bulldog Posted August 16, 2005 Posted August 16, 2005 dla mnie wazne zeby byl po polsku bo jak dla mnie troche ang i jak sie gubie ostro.. sciagne napewno tylko powiedz ktory po polsku a ja ci podam link do tego co mam sciagni to potrwa 2 min:P [url]http://www.download.com/Easy-Thumbnails/3000-2192_4-10285473.html?tag=lst-0-1[/url] nie bardzo chce Ci glowe zawracac zreszta niewiem nawet jakie te zdjecia maja byc i ile bo mam sporo... przejzyj i daj odpowiedz thx Quote
anutka Posted August 16, 2005 Author Posted August 16, 2005 Bardzo możliwe że Photo Editor masz w komputerze. To jest program z pakieru Office. Po polsku mam jeszcze Photoshopa. Dla mnie to nie ma problemu :) Jeżeli będziesz miała problem to służe pomocą. A teraz ściągnę ten program i spróbuje ci wytłumaczyć jego działąnie :) Quote
bulldog Posted August 16, 2005 Posted August 16, 2005 jestes jak zwykle Wielka:P czekam z niecierpliwoscia Quote
anutka Posted August 16, 2005 Author Posted August 16, 2005 No i ściągnęłam. Rany co to za program. Przy moich próbach działania zrobiło mi 150 kopii wszystkich zdjęć w katalogu :o :o No ale przechodze do konkretów. Otwierasz program i z katalogu wybierasz interesujące Cię zdjęcie. Następnie wybierasz zakładkę Setting. Jeżeli zdjęcię jest w pionie to [b]Max. height [/b]wpisujesz [b]500[/b], a Max. width dowolną większą liczbę i następnie na dole naciskasz [b]Make[/b]. W przypadku zdjęcia poziomego robisz odwrotnie. Po naciśnięciu Make w folderze w którym jest orginalne zdjęcie pojawia się jego kopia z końcówką w nazwie [b]tn_[/b]. Jeżeli masz więcej takich zdjęć to możesz utworzyć na nie oddzielny folder i wtedy wybierasz jedno zdjęcie ale zamiast [b]Make [/b]naciskasz [b]Make All[/b]. Wtedy w taki sam sposób zmniejszą się wszystkie fotki z albumu. Oczywiście w jednym folderze powinny być wszystkie zdjęcia np. w pionie, a w drugim w poziomie. Mam nadzieje że dobrze zrozumiałam działanie tego dziwacznego programu Powodzenia Quote
bulldog Posted August 16, 2005 Posted August 16, 2005 tak wlasnie chyba robilam i cos nie tak...:( albo jestem tepa albo juz sama niewiemco... tam rozumiem ze to co ja chce zmienic moje zdjecie jakies tam x iles tam na 500x 500 i poprostu tam gdzie mam do wpisania mam wpisac 500 i 500 dobrze rozumiem??? tylko to jest do zmiany?? Quote
anutka Posted August 16, 2005 Author Posted August 16, 2005 Ty nie masz zmienić aby było 500x500 tylko maksymalnie żeby jedna z wartości była 500. Przykładowo żeby coś wyszło w max. width wpisujesz 500, a w masz height 788. Wtedy zdjęcie generuje się prawidłowo. W programie nie widac zmiany, ale kiedy wchodzisz do foldera gdzie jest zdjęcie widzisz nowy plik - własnie o prawidłowych rozmiarach :) Quote
Recommended Posts