Hebulka Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 Cześć wszystkim :D Moja bulwka Hebe ma 3,5 roku,pochodzi z Koszalina z hodowli Admiror. Póltora roku temu została mamusia czterech,pięknych buldożerków :) Od kilku dni ma towarzyszkę zycia w postaci dwumiesiecznej mopsiczki Emi. [b]Serdecznie wszystkich pozdrawiamy[/b] :D [URL=http://imageshack.us][img]http://img353.imageshack.us/img353/6155/221025sg.jpg[/img][/URL] [URL=http://imageshack.us][img]http://img353.imageshack.us/img353/5908/221767kt.jpg[/img][/URL] Quote
dorotal Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 Sliczne zdjęcia. A najlepsze sa te, jak buldozek bawi się z mopsem. Quote
Hebulka Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 Ale gapa ze mnie,wstawiam fotki a nie zauwazyłam,ze juz są :oops: Ale slodkosci nigdy za wiele prawda ? Witaj Dorotko ! Quote
dorotal Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 Draczyn, jak długo rośnie głowa dla buldożka? I czy przebiega podobnie u wszystkich buldożków, czy może to wyglądac różnie u różnych osobników? Quote
dorotal Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 Witaj Hebe. Cieszę się, że dołączyłaś do nas. Quote
anutka Posted August 23, 2005 Author Posted August 23, 2005 Witaj Hebulko :) Zdjęcia umieścilam na swoim serwerze, ale nie pomyślałam, że szybko przekrocze limit godzinny. Takze cierpliwości. Fotki niedługo znowu zaczną się otwierać. Quote
burbono Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 Witam wszystkich :D Dobrze że Dorota dała mi namiary gdzie teraz bywacie bo bym Was sama nie znalazla.Syn mnie zalogował ,no i jestem.Hebulka ,oczom nie wierzę : ta rozkoszna mopsiczka jest Wasza :o Super!! Quote
Draczyn Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 Trochę to głuio zabrzmi , bo wzorzec jest jeden, ale z moich długletnich obserwacji wynika, że są dwa typy buldożków: takie jak Tobiasz - kupiliśmy go w wieku 8 mies i od tej pory nic się nie zmienił, może trochę zmężniał, inne natomiast rozrastają się aż do 2,5 roku i to nie tylko głowa, ale i szczęka potrafi się lepiej uformować (leszy przodozgryz). 80 procent buldożków jest w pełni rozwiniętych w wieku 2,5 roku. Dlatego w niektórych krajach w młodzieży nie daję się wogóle ocen dosk. Quote
dorotal Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 Witaj Burbon. Super, że coraz więcej osób do nas dołącza. Quote
Draczyn Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 Ojej jak fajnie , witajcie. Okropnie się cieszę, że znów się spotykamy. Witajcie Hebe i Burbono. No traz będiemy mogli nagadać się dowoli, a ja będę mogła trochę odpocząć, bo przez długi czas prawie sama sztucznie podtrzymywałam te tematy Quote
dorotal Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 Draczyn dziękuję. Ja u siebie obserwuję sporą rożnice w rozwoju Pepe i Leosa. Leos jeszcze wciąż sie zmienia i zmiany były dla mnie w jego rozwoju dość widoczne. A Pepe rozrasta sie bardzo równomiernie. W szczególności zaskakuje mnie różnica w rozwoju głowy obu psów. Quote
Draczyn Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 Nie wiem może się mylę, ale moim zdaniem Pepe będzie jeszcze Ladniejszy od Leosa. A to żę rozwijają się różnie - w tej rasie tak się często zdarza Quote
burbono Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 Ja się też cieszę że jestem i że bedziemy sobie popierduchy buldożkowe popychać :D Quote
dorotal Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 Dla wszystkich nowych od razu napisze, że są jeszcze na dogomanii dwa topiki o buldożkach: jeden o hodowlach i drugi o zlocie. Tam też się spotykamy Quote
burbono Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 Widzisz Dorota coś narobiła ?Teraz Leos może popaś w deprechę że mu konkurencja pod nosem rośnie.Ładnie to tak? Quote
Draczyn Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 Właśnie nie było mnie dość długo, bo czytałam jeszcze raz temat o tuningu optycznym u psów. Moderator nas za tą dyskusję okropnie objechał i zamknął temat, a ja jak to teraz czytałam , to poplakałam się ze śmiechu. Nie wiem sama, może mam jakieś pokręcone poczucie humoru Quote
misiaczek Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 Witaj burbono! Witaj Hebulka!Widzę,że Twoje marzenie się spełniło i zdecydowałaś się na drugiego pieska.Mopsik też śliczny.Czy Hebe nie jest zazdrosna? Quote
misiaczek Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 Draczyn,widzisz jak się forum zabuldoziło w krótkim czasie :D ?A martwiłaś się,że nas tak mało :lol: :lol: :lol: Quote
Draczyn Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 Misiaczek, jak widać na zdjęciach , Hebe nie jest zazdrosna i Ladnie bawi się z maluchem. Ten maluch to sama słodycz Quote
misiaczek Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 Nooo na zdjęciach nie widać żeby Hebe była zazdrosna,ale wiem,że Hebulka się tego obawiała,więc chciałam aby napisała coś bliżej. Quote
anutka Posted August 23, 2005 Author Posted August 23, 2005 Wyszłam na godzine na spacer i widze, że od razu mam duże zaległości. Witaj Burbono :) Quote
dorotal Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 Leos z Pepe cały czas razem sie ladnie bawią. Prawie cały dzień trwa przeciaganie sie, gonitwy, psie zapasy. Gdyby to była pies i suka, to powiedziałbym, ze żyć bez siebie nie mogą. Quote
dorotal Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 Hebe, a jaki jest charakter mopsa w porówaniu z buldozkiem. Mi się zawsze wydawalo, że mops duzo spi i jest spokojniejszy od buldożka. Ale moi znajomi, ktorzy tez maja mopsa i buldożka twierdzą, ich mops to po prostu wulkan energii. Quote
Draczyn Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 Nasz znajomy, a właściwie przyjaciel miał hodowlę mopsów. One są znacznie spokojniejszeod buldożków. To są raczej tylko przytulanki , ale w młodym wieku są żywe i zabawne Quote
Draczyn Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 Opowiedzcie trochę, jak było n wakacach, bo i Burbono i ebunia właśnie powrócili. Chętnie posłuchamy. Jak Burbono zniósł rozłąkę? Quote
Recommended Posts