Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

są sobą praktycznie niezainteresowane. Zas jak sąsiadka przyjdzie ze swoją - to szaleństwo.

Oddaliśmy moczyk do badania. Wieczorem były wyniki. O dziwo zapalenia pęcherza nie ma, ale są kryształy (struwity)!
Jutro rano ide z nią. Dostanie na pewno tabletki, żeby zakwasić mocz. I porozmawiamy o diecie.

Dzisiaj kupiłam jej jeszcze witaminki - 15zł.

• Replies 237
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Struwity? U szczeniaka? Matko droga....Co wet mówi? To może się nagle pojawić i zniknąć? Bo, że dorosłe, starsze, wysterylizowane mają, to się spotkałąm nie raz ale taki maluch? Ręce mi opadły właśnie

Posted

koosiek napisał(a):
Co Wy wszyscy macie z tymi fotelami? :D Fotelową na fioletową, hotel na fotel ;)

no nie?istne szaleństwo, też mi sie od razu skojarzyło z moją fotelowo- fioletową suczką ;)

Posted

Rozmawiałam o wynikach tylko przez telefon. Jutro pójdę to omówimy szczegółowiej .
U dorosłego zwierza zastosowałoby się karmę urinary, jednak nie jest ona dostosowana do szczeniaka.
Skąd się wzięło? Jej mocz ma odczyn obojętny. I tak nie jest źle, bo nie jest zasadowy. Wetka powiedziała, że zazwyczaj jest to niezauważalne.
Zobaczymy jutro co zaproponują.

ludwa napisał(a):
Struwity? U szczeniaka? Matko droga....Co wet mówi? To może się nagle pojawić i zniknąć? Bo, że dorosłe, starsze, wysterylizowane mają, to się spotkałąm nie raz ale taki maluch? Ręce mi opadły właśnie

Posted

To ja wiem mniej więcej, bo z kocią moją to przechodziłam...No i przeszłyśmy, za TM. TYlko ona wiekowa była i u psów na szczęscie z nerkami aż tak dramatycznie nie jest jak u kotów. Tylko zastanawia mnie czemu tak młodo i jakie rokowania co do przebiegu choróbska

Posted

Ja też się nie spotkałam z kryształami u szczeniaka. Pojde to się dowiem.

A teraz zobaczcie kupkę szczęścia (ciemne niestety):

[video=youtube;mYUg-2651Rs]http://www.youtube.com/watch?v=mYUg-2651Rs[/video]

Kot już wyszedł i się ośmielił. Iskra / Chrupcia w stosunku do kota również śmielsza. Dlatego filmik całej spółki. Na końcu zwróćcie uwagę na spojrzenie Pumy: "Czemu znowu mi to zrobiłaś?"

[video=youtube;da-mh6ywZVQ]http://www.youtube.com/watch?v=da-mh6ywZVQ[/video]

A dla zainteresowanych - kotka była dzika. Teraz już nawet podchodzi ;)

Posted

[quote name='ludwa']malagos, mała jest w płatnym dt. A masz wolne miejsce?

[FONT=Verdana]Superancka jest, kwintesencja zwariowanej rozkoszy:)[/FONT]

nie mam miejsca, wrecz kolejkę mam.......
I nie biorę wiecej szczeniaków, Leosia nam robi sodomię i gomorię :placz: :diabloti:

Posted

malagos napisał(a):
nie mam miejsca, wrecz kolejkę mam.......
I nie biorę wiecej szczeniaków, Leosia nam robi sodomię i gomorię :placz: :diabloti:

Nie no, ja myślałam o jakiejś biedzie zes schronista. Te co już trafiły pod naszą opekę tutaj, to już zostają;)

Posted

Więc tak. Mała dostała tabletki urinowet. Za tydzien powtórka badania moczu.
Skąd te kryształy? Wyniszczenie, kiepski metabolizm lub po prostu predyspozycje...
Miejmy nadzieje, że chwilowe.
Wydatki:
34zł urinowet i wizyta
15zł badanie moczu
15zł witaminki

Mała ma straaaszny apetyt. Za jedzenie jest wstanie wejść na głowę.
Co do ogonka - zdecydowanie idealna szczotka :)

Posted

dzisiaj byłyśmy w lecznicy , bo robiła kupę , taką galaretkę...
Prawdopodobnie nie przyjmuje tego urinowetu. Dostała paste na jelitka i odstawiamy lek.
Zapłaciłam 21zł

Co do niej samej. Zaczyna bac się ulicy. Ale generalnie humor jej dopisuje. W lecznicy była nie do ogarnięcia :)
Waży całe 4 kilo. I jest uroczą bestyjką

Posted

LadyBell napisał(a):
e tam kot! mój 3,5 letni pies tyle waży :evil_lol:

Trzeba psa podkarmić;)
Moja koculinda waży chyba z 5, bambaryła jedna, w panią poszła......tylko pani jednak rzadziej przy lodówce stoi;) (bo do pracy musi chodzić;))

Dobrze, że to "tylko" reakcja na lek.

No i nadal jest bestyjka, czyli jak mniemam, humor w normie:)