pumcia02 Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 są sobą praktycznie niezainteresowane. Zas jak sąsiadka przyjdzie ze swoją - to szaleństwo. Oddaliśmy moczyk do badania. Wieczorem były wyniki. O dziwo zapalenia pęcherza nie ma, ale są kryształy (struwity)! Jutro rano ide z nią. Dostanie na pewno tabletki, żeby zakwasić mocz. I porozmawiamy o diecie. Dzisiaj kupiłam jej jeszcze witaminki - 15zł. Quote
ludwa Posted January 17, 2011 Author Posted January 17, 2011 Struwity? U szczeniaka? Matko droga....Co wet mówi? To może się nagle pojawić i zniknąć? Bo, że dorosłe, starsze, wysterylizowane mają, to się spotkałąm nie raz ale taki maluch? Ręce mi opadły właśnie Quote
idusiek Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 koosiek napisał(a):Co Wy wszyscy macie z tymi fotelami? :D Fotelową na fioletową, hotel na fotel ;) no nie?istne szaleństwo, też mi sie od razu skojarzyło z moją fotelowo- fioletową suczką ;) Quote
pumcia02 Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Rozmawiałam o wynikach tylko przez telefon. Jutro pójdę to omówimy szczegółowiej . U dorosłego zwierza zastosowałoby się karmę urinary, jednak nie jest ona dostosowana do szczeniaka. Skąd się wzięło? Jej mocz ma odczyn obojętny. I tak nie jest źle, bo nie jest zasadowy. Wetka powiedziała, że zazwyczaj jest to niezauważalne. Zobaczymy jutro co zaproponują. ludwa napisał(a):Struwity? U szczeniaka? Matko droga....Co wet mówi? To może się nagle pojawić i zniknąć? Bo, że dorosłe, starsze, wysterylizowane mają, to się spotkałąm nie raz ale taki maluch? Ręce mi opadły właśnie Quote
ludwa Posted January 17, 2011 Author Posted January 17, 2011 To ja wiem mniej więcej, bo z kocią moją to przechodziłam...No i przeszłyśmy, za TM. TYlko ona wiekowa była i u psów na szczęscie z nerkami aż tak dramatycznie nie jest jak u kotów. Tylko zastanawia mnie czemu tak młodo i jakie rokowania co do przebiegu choróbska Quote
pumcia02 Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Ja też się nie spotkałam z kryształami u szczeniaka. Pojde to się dowiem. A teraz zobaczcie kupkę szczęścia (ciemne niestety): [video=youtube;mYUg-2651Rs]http://www.youtube.com/watch?v=mYUg-2651Rs[/video] Kot już wyszedł i się ośmielił. Iskra / Chrupcia w stosunku do kota również śmielsza. Dlatego filmik całej spółki. Na końcu zwróćcie uwagę na spojrzenie Pumy: "Czemu znowu mi to zrobiłaś?" [video=youtube;da-mh6ywZVQ]http://www.youtube.com/watch?v=da-mh6ywZVQ[/video] A dla zainteresowanych - kotka była dzika. Teraz już nawet podchodzi ;) Quote
malagos Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 [quote name='ludwa']malagos, mała jest w płatnym dt. A masz wolne miejsce? [FONT=Verdana]Superancka jest, kwintesencja zwariowanej rozkoszy:)[/FONT] nie mam miejsca, wrecz kolejkę mam....... I nie biorę wiecej szczeniaków, Leosia nam robi sodomię i gomorię :placz: :diabloti: Quote
ludwa Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 malagos napisał(a):nie mam miejsca, wrecz kolejkę mam....... I nie biorę wiecej szczeniaków, Leosia nam robi sodomię i gomorię :placz: :diabloti: Nie no, ja myślałam o jakiejś biedzie zes schronista. Te co już trafiły pod naszą opekę tutaj, to już zostają;) Quote
ludwa Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 Pumcia, mając taki ogonek na wyposazeniu, to chyba zamiatać nie musisz:) Quote
ludwa Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 mamy wpłatę na Iskierkę:) 150 zł:) od Agnieszka L. z Brwinowa:) Dziękujemy bardzo:) Quote
pumcia02 Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Więc tak. Mała dostała tabletki urinowet. Za tydzien powtórka badania moczu. Skąd te kryształy? Wyniszczenie, kiepski metabolizm lub po prostu predyspozycje... Miejmy nadzieje, że chwilowe. Wydatki: 34zł urinowet i wizyta 15zł badanie moczu 15zł witaminki Mała ma straaaszny apetyt. Za jedzenie jest wstanie wejść na głowę. Co do ogonka - zdecydowanie idealna szczotka :) Quote
Szarotka Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Pumcia to chyba wpadla w depresje i mowi: niech sie dzieje co chce mnie to nie interesuje.......... Quote
ludwa Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 Trzymam kciuki, żeby to była wersja : przejściowe.... Quote
ludwa Posted January 19, 2011 Author Posted January 19, 2011 bazarkowe wpłaty dla Iskierki: Aska7- 26 rencia42-25 Quote
pumcia02 Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 dzisiaj byłyśmy w lecznicy , bo robiła kupę , taką galaretkę... Prawdopodobnie nie przyjmuje tego urinowetu. Dostała paste na jelitka i odstawiamy lek. Zapłaciłam 21zł Co do niej samej. Zaczyna bac się ulicy. Ale generalnie humor jej dopisuje. W lecznicy była nie do ogarnięcia :) Waży całe 4 kilo. I jest uroczą bestyjką Quote
Szarotka Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 4 kilo, to prawie tyle co moj kot :):) Quote
LadyBell Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 e tam kot! mój 3,5 letni pies tyle waży :evil_lol: Quote
ludwa Posted January 19, 2011 Author Posted January 19, 2011 LadyBell napisał(a):e tam kot! mój 3,5 letni pies tyle waży :evil_lol: Trzeba psa podkarmić;) Moja koculinda waży chyba z 5, bambaryła jedna, w panią poszła......tylko pani jednak rzadziej przy lodówce stoi;) (bo do pracy musi chodzić;)) Dobrze, że to "tylko" reakcja na lek. No i nadal jest bestyjka, czyli jak mniemam, humor w normie:) Quote
pumcia02 Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Tak humor w pełnej normie. Tylko z załatwianiem się jest problem. Bo nie robi juz tego na gazety... Quote
ludwa Posted January 19, 2011 Author Posted January 19, 2011 ooo, zbuntowała się i rozrabia... Nowy bazarek dla podopiecznych:) http://www.dogomania.pl/threads/200600-Rozliczamy-PITY-roczne.-Na-Filipka-i-Iskierkę.-Do-30.04.?p=16147002#post16147002 Quote
idusiek Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 nauczy się .... moj Roman waży 15...a jak przyjechał do mnie to wazył 11,5.. Quote
ludwa Posted January 20, 2011 Author Posted January 20, 2011 I tym sposobem mamy wątek o wagach psów:) Quote
idusiek Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 no własnie. A u Iskierki jak była cisza tak i jest nadal.. Quote
Recommended Posts