Tasha Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Jakich kosmetyków używacie do pielęgnacji swoich grzywków? Nazwy kosmetyków, gdzie można kupić, cena, jakie dają efekty. ;-) Jeśli temat się powtarza, przepraszam. Nie spotkałam się. Quote
mychaaaaa Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Tasha, nie jestem hodowcą, ale do pielęgnacji mojej suni używam kosmetyków z serii All Systems, szczególnie odżywkę (z szamponów ostatnio używałam championa do sierści jedwabistej, gdy AS się skończył, a w sklepie nie było wyboru - przy championie i odżywce AS nie widzę różnicy między szamponem i odżywką AS jednocześnie). Włos jest po niej mięciutki, nie kołtuni się, skóra przyjazna w dotyku. Skórę mojej naguski nawilżam mleczkiem nawilżającym dla niemowląt Nivea, ale teraz przejdziemy na nawilżacz Pet Society Hydra-T. Kupuję najczęściej na Allegro. Quote
paniMysza Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 to Pet Society Hydra-T jest strasznie drogie. tańszy jest sensivet spray bayera. moja frania używa i jestem bardzo zadowolona. Quote
mychaaaaa Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 [quote name='paniMysza']to Pet Society Hydra-T jest strasznie drogie. tańszy jest sensivet spray bayera. moja frania używa i jestem bardzo zadowolona.[/QUOTE] o-o-o! Dziękuję pani Myszo, Ty zawsze jesteś zorientowana w grzywkowych trendach hihi :lol: Więc kupimy sensivet spray. Quote
Tasha Posted January 11, 2011 Author Posted January 11, 2011 A szamponiki? Jakieś ładnie pachnące? :-) Kolekcjonuję wyprawkę dla małej. Już połowa rzeczy jest, a psa nie widać. Ale lepiej się wcześniej przygotować. Quote
paniMysza Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 [quote name='Tasha']A szamponiki? Jakieś ładnie pachnące? :-) Kolekcjonuję wyprawkę dla małej. Już połowa rzeczy jest, a psa nie widać. Ale lepiej się wcześniej przygotować.[/QUOTE] a można wiedziec co to za psiak?:) ja uzywam najzwyklejszego szamponu dla psow o wrazliwiej skorze - za 6 zł kupiłam w tesco. jestem bardzo zadowolona. az sama sie zdziwiłam:) Quote
paniMysza Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 [quote name='mychaaaaa']o-o-o! Dziękuję pani Myszo, Ty zawsze jesteś zorientowana w grzywkowych trendach hihi :lol: Więc kupimy sensivet spray.[/QUOTE] marcelek tez tego uzywał, a on mial problemy skorne. po tym sprayu bardzo mu sie poprawilo. za to franie najpierw tez balsamowałam ludzkimi specyfikami (dla dzieci), ale strasznie sie drapała. Quote
Tasha Posted January 11, 2011 Author Posted January 11, 2011 Sama jeszcze nie wiem. Póki co, czekamy na jakieś sensowne ogłoszenie. Było jedno co prawda, ale za sunię bez badań i gwarancji chcieli 1500zł, więc nie mogłam się jakoś przełamać. Quote
mychaaaaa Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Z szamponów używałam All Systems, teraz przeszłam na champion do sierści jedwabistej i nie widzę różnicy (zawsze po kąpieli nakładam odżywkę z AS). Wydaje mi się, że bardziej niż szampon ważna jest odżywka, choć mogę się mylić. Ja dla psa też znacznie wcześniej kompletowałam wyprawkę ;) Dzisiaj znajoma z innego forum pojechała kupić grzywacza pp za 600zł z rodowodem, po przebadanych rodzicach. I jeszcze nie wróciła, więc nie wiem czy wybrała pieska czy suczkę. Quote
Tasha Posted January 11, 2011 Author Posted January 11, 2011 O, do Sulimeru pewnie po Bibi, co? ;-) Quote
mychaaaaa Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 [quote name='Tasha']O, do Sulimeru pewnie po Bibi, co? ;-)[/QUOTE] Tak, już wróciła z Bibi, są nią zachwyceni :) Quote
Tasha Posted January 12, 2011 Author Posted January 12, 2011 Nie wątpię. Bibi jest fantastyczna, przebadana, wystawowa, cudowna. Pani Justyna to naprawdę super hodowca, jestem pod wrażeniem 3 hodowli póki co w Polsce. Sulimeru, Nadobnisie i Koczkodany, Nesjana. Naprawdę zazdroszczę im psów i podejścia do szczeniąt. Idzie się z nimi dogadać w każdej sytuacji. Wiem, że to może taka reklama, ale naprawdę ci hodowcy w pełni na to zasłużyli. :-) Dałabym medale nie tylko pieskom, ale przede wszystkim im! :D I cieszę się, że Bibi domek znalazła, i to wystawowy. A ta znajoma z forum udziela się na wątku "grzywacze"? Jestem ciekawa, jak tam mała się u niej zadomowi. Quote
mychaaaaa Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Ta znajoma pisze na innym forum, ale zaproponowałam, żeby przyszła do nas poznać innych grzywkomaniaków i założyła galerię Bibi ;) Jeśli chodzi o hodowle jestem pod dużym wrażeniem hodowli Innowacja (naprawdę wspaniała hodowczyni, zawdzięczam jej połowę wiedzy), podoba mi się też hodowla Gattaca. W pozostałych hodowlach zbytnio się nie zagłębiałam, więc trudno mi tu coś faworyzować :) Myślę, że nie da się podzielić hodowli na te najlepsze i najgorsze, każdy ma swoje podejście do rasy, swoje założenia hodowlane i jeśli psom nie dzieje się krzywda, są wykochane i szczęśliwe - jest wspaniale :) Quote
Tasha Posted January 12, 2011 Author Posted January 12, 2011 Widziałam stronę Innowacji, ale jakoś nie mignął mi nigdy ich przydomek, oglądając psy w różnych hodowlach. Nie za bardzo się orientuję w tej hodowli. No pewnie, że tak, ale mimo wszystko, gdy dzwoniłam do kilku hodowli i zadawałam pytania odnośnie badań, czy charakterów rodziców, rodowodów, itd., a Pani mówiła, że nie ma czasu na takie rozdrabnianie się, albo próbowała mi kłamać i wciskać za parę setek pieska z wadami, to ja już raczej podziękuję za taką hodowlę. Choćby nie wiem, jak kochała i szanowała swoje psy. Po prostu mnie takie podjeście nie odpowiada. Hodowca nie tylko powinien się komunikować dobrze z psami, ale też z przyszłymi właścicielami. I stwierdzam, że hodowle, w których hodowcy odnosili się z rezerwą, a potem już z sympatią i szacunkiem - tak powinno być - to hodowcy z Sulimer i Nadobnisie. To tylko moja opinia, żadne faworyzowanie. Aczkolwiek, te posty to już offtop. Quote
Tasha Posted January 12, 2011 Author Posted January 12, 2011 A i niecierpliwie czekam na galerię Bibi! Quote
mychaaaaa Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 [QUOTE]Widziałam stronę Innowacji, ale jakoś nie mignął mi nigdy ich przydomek, oglądając psy w różnych hodowlach. Nie za bardzo się orientuję w tej hodowli.[/QUOTE] W hodowli Sulimer jest sunia z Innowacji - Anormalna Złośnica ;) Pieska z tej hodowli ma też na dogomanii Jaga - Boski Johnny, jest też na dogo najbardziej utytułowane szczenię z Innowacji - Blask Księżyca, zwany Boo (Anusia&Ajlu). Quote
Tasha Posted January 12, 2011 Author Posted January 12, 2011 Właśnie obejrzała stronę Innowacji i poczytałam kilka wątków na forum starszych. Ale Boo nie widziałam. Ma galerię? Quote
mychaaaaa Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 A, ma ;) Musisz poszukać użytkowniczki Anusia&Ajlu. W offtopie pisała i tam jest odnośnik do galerii. Boo jest boski po prostu, niesamowity ;) Quote
*anusia&ajlu* Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 haha dzieki ze o mnie gadacie :loveu: :D co do hodowli to tez duzo zawdzieczam Ilonie (h.Innowacja) bo na temat grzywkow wiedzialam niewiele, teraz wiem bardzo duzo chociaz caly czas sie ucze, mam staly kontakt jezdzimy w odwiedzinki i bardzo sie ciesze ze akurat pierwszego grzywka ktorego mam to jest akurat z Innowacji :) a co do kosmetykow uzywam SPA odzywke a szampon do bialej siersci ale nie pamietam jakiej firmy wiem ze jest niebieski :) i do skory mleczko nawizlajace nivea, i fajny peeling co nie podraznia skory ale tez nie pamietam jakiej firmy wiem ze dla ludzi;) Quote
paniMysza Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 ja tez peeling dla ludzi. wcześniej uzywałam zmielonej kawy, ale wypróbowałam na frani mojego i podpasował:) i robimy co jakiś czas psie spa:) Quote
psyja Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 o rzeczywiście spory offtop się już zrobił odnośnie kosmetyków to my próbujemy ciągle czegoś nowego, jak narazie mam taką kolekcję: szampon Vellus Show Shampoo, szampon Tropiclean nawilżający, szampon PSH nawilżający, szampon Ring5 do białego, szampon Pet Socienty do białego, szampon Espree Silky show (Pet Socienty i Espree będą na próbe, mam ich po trochu), odżywke Bio-groom Silk, odżywke 1AllSystem Super Rich - troche sie tego nazbierało:lol: do tego olej palmowy i jedwab. jak narazie najbardziej mogę polecić szampon PSH i odżywke 1AllSystem (którą mi poleciłą mychaaaaa:)), szampon Vellusa też nie najgorzej się sprawuje. Z kosmetyków które wypisałam zdecydowanie najmniej zadowolona jestem z szamponu Tropicleana, włos po nim był matowy i twardy, nieprzyjemny w dotyku i niefajny w wyglądzie. oprócz tego używaliśmy też zestawu ludzkiego Pantene, efekt był wcale nie gorszy od 'psich' kosmetyków, ale maluch coś mi się po nim drapał.. zresztą i tak każdemu psu posłuży co innego, ja wypisałam to co mam sprawdzone i najlepiej działa u nas. Quote
magdola Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 [quote name='*anusia&ajlu*']haha dzieki ze o mnie gadacie :loveu: :D co do hodowli to tez duzo zawdzieczam Ilonie (h.Innowacja) bo na temat grzywkow wiedzialam niewiele, teraz wiem bardzo duzo chociaz caly czas sie ucze, mam staly kontakt jezdzimy w odwiedzinki i bardzo sie ciesze ze akurat pierwszego grzywka ktorego mam to jest akurat z Innowacji :) [/QUOTE] Jak mozna o Tobie nie mowic???? (pisac), zwlaszcza ze masz "mojego"psa :D:D:D (pamietaj: czerwec! ;p) A Innowacja.....cóz ....nic dodac, nic ującć! Profesjonalizm i zaangażowanie. Elita.... Niestety nie powiem tego o NIEKTÓRYCH znanych chodowlach, pomimo, ze mam poniekąd z którejś psa....... Quote
*anusia&ajlu* Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 magdola pamietam, juz w marcu bede zalatwiala wolne na szczecin :D a my dzis sie kapalismy, uwielbiam Boo takiego pachnacego i mieciutkiego :) a wczoraj na allegro wypatrzylam jeden kosmetyk odżywka Pearl SPA dla szaty białej, czy ktos ja uzywal na hl? Quote
magdola Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 [quote name='*anusia&ajlu*']magdola pamietam, juz w marcu bede zalatwiala wolne na szczecin :D [/QUOTE] wszystko do uzgodnienia....;D PS/. Golę Aire na hl....ze wzgledow medycznych(głównie) i higienicznych ........:(:(:( BUUUUUUU........ Quote
Recommended Posts