wtatara Posted January 7, 2011 Author Posted January 7, 2011 1 I 2011 rok to dzien , w którym zmieniło sie zycie malenkiej młodziutkiej suni. Z zimnego boksu trafia do DT w Krakowie.Malenka jest przerazona, sparaliżowana strachem. Przez pierwsze dwa dni siedzi w jednym pokoju, cały czas czuwając Spacerek to dla niej horror, prawie sie czołga, kazdy szelest paralizuje jej ruchy. Nie minął jeszcze tydzień a sunia bardzo sie zmieniła.Otwarta na człowieka, wesoła, domagająca sie pieszczot. Już zaczyna mój dom traktować jak własny. A my tez kochamy ja coraz bardziej.Najgorzej jest z mężem, który bardzo przezywa oddanie kazdego tymczasowicza. Ostatnio tak sie popłakał , gdy oddawaliśmy Bajkę że nie chciał wziąć innego tymczasowicza. Dlatego bardzo prosze o pomoc w ogłoszeniach. Tekst juz napisałam, zdjecia będa. Gdy przyjechała ze schroniska miała imie Tula. Jednak wołamy ja Figa, Figusia- bardzo ładnie reaguje własnie jak tak ja wołamy Quote
fizia Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 O świetnie, że malutka ma swój watek :) I cudownie, że ma taką wspaniałą opiekę i może sobie w ciepełku czekać na Dom. A to moje ulubione zdjęcia Quote
wtatara Posted January 8, 2011 Author Posted January 8, 2011 Figusia jest cudowna, nie umie jeszcze rozdawac buziaków, tylko tak zbliża pyszczek.Kurcze zaczyna tyć- za tydzien przytyła 40 dkg. Mój mąż juz się martwi jaki będzie jej dom, chociaz jeszcze o domku nie słychac Quote
coronaaj Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 [quote name='wtatara']Figusia jest cudowna, nie umie jeszcze rozdawac buziaków, tylko tak zbliża pyszczek.Kurcze zaczyna tyć- za tydzien przytyła 40 dkg. Mój mąż juz się martwi jaki będzie jej dom, chociaz jeszcze o domku nie słychac Figunia sliczniutka, super.....zagladnijcie tutaj http://www.dogomania.pl/threads/199645-Dogomaniaczka-w-potrzebie-POŻAR-Rodzina-Journey-straciła-wszystko-psy-walczą-o-życie#post16067968 Quote
fizia Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Bardzo proszę o tekst - i zacznę robić ogłoszenia Quote
wtatara Posted January 9, 2011 Author Posted January 9, 2011 dzięki- napisze wieczorkiem Myslałam ze na sniegu zrobie Figuni jeszcze jakieś fajne zdjęcia a tu śniegu nie ma. Figusia ślicznie bawi się zabawkami, zaczepia moje pieski do zabawy i pieknie juz pilnuje domu. Tak szczeka na obcego a gło ma jak wilczur Quote
fizia Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Może wreszcie przypomniała sobie, że jest jeszcze dzieciakiem, który lubi się bawić i szaleć i odrabia stracony czas :) Quote
wtatara Posted January 9, 2011 Author Posted January 9, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/199811-dla-Figusi-z-BDT-do-20-I-2011r-do-godz.22?p=16073486#post16073486 oto bazarek Figusi Quote
AgusiaW Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Jaka piękna,a jaka do Pusi podobna.Pusia to mała suczka do adopcji za która cały czas dzwonią telefony.W jakim wieku jest Figusia i ile waży??? Quote
fizia Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Figusia jest młoda - ma ok. roku, pewnie trochę ponad rok Jest mała, może Wtatara wie dokładnie ile waży, ale myślę, że tak ok. 6-7 kg? Quote
wtatara Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 Figusia ma około roku i waży 8 kg. Quote
AgusiaW Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 No to myślę żę wkrótce będzie miała domek,może nawet w Krakowie-czekam własnie na odpowiedzi:) Quote
wtatara Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 byłoby super aby w Krakowie. W domu będzie znów załoba, bo jeszcze o domku nic nie było wiadomo a mój TZ już rozpacza jaki ten domek będzie. Quote
wtatara Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 tylko proszę pamiętać że na małe dzieci szczeka i nie dam jej do domu z dzieckiem tak myslę do 7-8 lat. Quote
wtatara Posted January 11, 2011 Author Posted January 11, 2011 Figusia to bardzo wrażliwy piesek. Wczoraj po południu pomogła mi szybciutko przeczytac książkę.Nie krzyczałam na nią tylko jej powiedziałam że tak nie wolno. Prawdopodobnie po tym 20 godzin nie sikała, juz miałam jecjać z nią do weta. Quote
Recommended Posts