Gosia>>> Posted September 10, 2006 Author Posted September 10, 2006 oj wiem, wiem będę konsekwentna w wychowaniu postaram się sama wpoić mu do głowy podstawowe rzeczy, a później chcę iść z nim na szkolenie. Tylko, że teraz będzie zima i szkolenia nie będzie mogę z nim iść dopiero wiosną, będzie miał wtedy ok 10 miesięcy. To chyba odpowiedni wiek??? Quote
strumyk Posted September 10, 2006 Posted September 10, 2006 Gosia>>>;2145566 napisał(a):Tylko, że teraz będzie zima i szkolenia nie będzie mogę z nim iść dopiero wiosną, będzie miał wtedy ok 10 miesięcy. To chyba odpowiedni wiek??? To zacznij sama. Im wczesniej tym lepiej. 10 m-cy to wystarczajaco dlugi czas, zeby narobic sobie nawykow i musiec cos zwalczac. Widzialas jaki byl problem z tym szczekaniem. Kup ksiazki, w Twoim przypadku moze byc Mrzewinska, i zacznij dzialac. Quote
Gosia>>> Posted September 10, 2006 Author Posted September 10, 2006 książki to ja kupiłam jeszcze zanim zjawił się w moim domu pies. Także wiedzę teoretyczna jaką taką mam. Chociaż ja zawsze uważam, że książki swoją drogą a doświadczenie innych to zupełnie co innego. Dlatego zawsze wolę wysłuchać dwóch stron, żeby wybrać odpowiednie rozwiązanie. Quote
Asztir Posted September 10, 2006 Posted September 10, 2006 Patka nie wiem jak to jest z samcem AST, ale te co znam psy były "lepsze" od Loony ;) oczywiście na psa składa się jego charakter, nawyki i niewiedza lub wiedza właściceila :D Gosia a nie ma gdzieś w pobliżu szkoły klikerowej? Z psem to ja już zaczynałam szkolenie jak miał 3 miesiące :cool3: Quote
Recommended Posts