Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

oj wiem, wiem będę konsekwentna w wychowaniu postaram się sama wpoić mu do głowy podstawowe rzeczy, a później chcę iść z nim na szkolenie. Tylko, że teraz będzie zima i szkolenia nie będzie mogę z nim iść dopiero wiosną, będzie miał wtedy ok 10 miesięcy. To chyba odpowiedni wiek???

Posted

Gosia>>>;2145566 napisał(a):
Tylko, że teraz będzie zima i szkolenia nie będzie mogę z nim iść dopiero wiosną, będzie miał wtedy ok 10 miesięcy. To chyba odpowiedni wiek???

To zacznij sama. Im wczesniej tym lepiej. 10 m-cy to wystarczajaco dlugi czas, zeby narobic sobie nawykow i musiec cos zwalczac. Widzialas jaki byl problem z tym szczekaniem.
Kup ksiazki, w Twoim przypadku moze byc Mrzewinska, i zacznij dzialac.

Posted

książki to ja kupiłam jeszcze zanim zjawił się w moim domu pies. Także wiedzę teoretyczna jaką taką mam. Chociaż ja zawsze uważam, że książki swoją drogą a doświadczenie innych to zupełnie co innego. Dlatego zawsze wolę wysłuchać dwóch stron, żeby wybrać odpowiednie rozwiązanie.

Posted

Patka nie wiem jak to jest z samcem AST, ale te co znam psy były "lepsze" od Loony ;) oczywiście na psa składa się jego charakter, nawyki i niewiedza lub wiedza właściceila :D
Gosia a nie ma gdzieś w pobliżu szkoły klikerowej? Z psem to ja już zaczynałam szkolenie jak miał 3 miesiące :cool3: