Kamila i Fado Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 Dziękujemy, to było jeszcze latem, przed Sopotem. Tu wygląda już trochę lepiej niż po strzyżeniu. Jak tylko go odebraliśmy miał pełno dłuższych włosów na łapkach, jago czuprynka miał ok. 1 cm długości, a futerko na grzbiecie było niewiele dłuższe niż do fryzury na lwa (czy jak tam się ona nazywa) :) Quote
Kamila i Fado Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 [IMG]http://lh3.ggpht.com/_7-O8DHkqPOE/TSslK34kW6I/AAAAAAAAACI/hrtAnno7zdE/s640/P8060017.JPG[/IMG] i jeszcze jedno :) to zrobione przed świętami :) Quote
aneta Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Witam wnusia :) Po pierwsze ważny jest fryzjer - skoro jesteście z Trójmiasta to polecam panią Violę - jak będzie trzeba to dam do niej telefon na priv albo poszukajcie w internecie hodowli Lindeza i powiedzcie że macie pudla na wystawy - to ważne (!) Byle pierwszy fryzjer tak psa może zestrzyc, że szkoda będzie kasy na wystawy -( niestety ... jak sami doświadczyliście groomerzy to często amatorzy -( Musicie się udać do fryzjera - hodowcy pudli żeby wyglądał dobrze. Co jest ważne na wystawę : dobrze przygotowany włos przez doświadczonego fryzjera po kąpieli w odpowiednim szamponie, dokładnym suszeniu i i strzyżeniu nie wolno sobie pozwolić na wypuszczenie psa na spacer w celu pobiegania sobie ... na wystawę po pierwsze zabieramy psa :) po drugie dobry humor :) Szczotki i grzebienie żeby psa wyszczotkować :) Nożyczki żeby podrównać - ale w przypadku początkujących to akurat lepiej swojemu fryzjerowi ;) coś do siedzenia dla siebie (krzesełko) i do przygotowania dla pudla (stoliczek) psa prowadzimy na ringówce po naszej lewej stronie - dostosowujemy tempo do swobodnego kłusu naszego pupila jak jest smakosz i lepiej się będzie zachowywać to można użyć smakołyk lub drobną zabawkę - pies nie może skakać po właścicielu Quote
Kamila i Fado Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 Witamy witamy. U Pani Violi będziemy strzyc się już drugi raz, ringówkę mamy i trenujemy chodzenie po okręgu. Smakołyki już jakieś znaleźliśmy, ale nie mam pewności czy się nadadzą. Pozdrawiamy :) Quote
aneta Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 A tak swoją drogą zaczynam się czuć staro .... Q....cze gdzie nie spojrzę, to wykwitają jakieś wnuki, prawnuki .... i co gorsze zaczynają się i praprawnuki ... Życzę powodzenia na wystawie - przede wszystkim weźcie Dobry Humor :) Jest zbawienny :) Quote
sachma Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 [QUOTE]Jest zbawienny :smile:[/QUOTE] zwłaszcza jak pudle miały wchodzić o 10, jest 12 i końca innych ras nie widać :P a sędzia sobie przerwę herbatkową robi 3 raz :P Quote
Kamila i Fado Posted January 12, 2011 Author Posted January 12, 2011 Mam nadzieję, że w Gdańsku tak nie będzie :) Quote
.:TULA:. Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 życzymy powodzeni na wystawie. Z miniatur czarnych białych brązowych jest tylko Fado więc na pewno dacie radę :-) Quote
Kamila i Fado Posted January 14, 2011 Author Posted January 14, 2011 Dziękujemy i mamy nadzieję, że naprawdę damy radę :) Teraz kilka zdjęć po dzisiejszym fryzjerze. Jesteśmy już gotowi do wystawy :) [IMG]http://pu.i.wp.pl/k,NDk3ODY3NjEsNDg2MTMwNTk=,f,P8290060.JPG[/IMG] [IMG]http://pu.i.wp.pl/k,NDk3ODY3NjEsNDg2MTMwNTk=,f,P8290059.JPG[/IMG] Quote
Kamila i Fado Posted January 16, 2011 Author Posted January 16, 2011 Pierwsza wystawa za nami i jesteśmy zadowoleni. Nie zostaliśmy co prawda na finale, ale to nie ważne. Dostaliśmy ocenę doskonałą i zwycięzce rasy i zwycięzce :). Następna nasza wystawa będzie w Bydgoszczy :) Quote
.:TULA:. Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 GRATULACJE , na pewno dostaliście też CWC a to pierwszy krok do championatu Quote
Kamila i Fado Posted January 16, 2011 Author Posted January 16, 2011 [quote name='.:TULA:.']GRATULACJE , na pewno dostaliście też CWC a to pierwszy krok do championatu[/QUOTE] Nie wiem ma coś tam, że certyfikat cwc/cac. Nie mam pojęcia co to jest :) I oczywiście dziękujemy za gratulacje :) Quote
sachma Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Kamila, to właśnie to o czym Ci mówiłam - certyfikat cwc/cac - czyli nominacja do championatu :) Quote
Kamila i Fado Posted January 16, 2011 Author Posted January 16, 2011 Aaa i wszytko jasne. Dzięki :) Quote
Kamila i Fado Posted January 20, 2011 Author Posted January 20, 2011 Ostatnio Fado ma manię lizania. Liże prawie wszytko: łapki, futerko, kocyki i nas. Nie mamy pojęcia, dlaczego tak się dzieje, wydaje mi się, że nie jest to związane z brakiem witamin, bo takowe dostaję, ale pewności nie mam. Czym to może być spowodowanie??? Quote
sachma Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 brak soli mineralnych? albo zbiera mu się na wymioty.. Lenny tak ma jak jest mu nie dobrze.. ślini się wtedy bardzo, oblizuje się, liże łapy, podłogę itd.. Quote
Kamila i Fado Posted January 21, 2011 Author Posted January 21, 2011 On nie wymiotuje. Jak mam uregulować mu brak soli mineralnych???? Quote
Kamila i Fado Posted January 21, 2011 Author Posted January 21, 2011 [IMG]http://i1180.photobucket.com/albums/x403/kamilaifado/th_P9030103.jpg?t=1295621514[/IMG] Po czesaniu Quote
Kamila i Fado Posted January 22, 2011 Author Posted January 22, 2011 Zastanawiam się czy tran dla zwierząt nie był by dobrym uzupełnieniem diety (może przestanie wszystko lizać). Rozważam zakup omeganu. Jakieś porady/ propozycje??? Quote
Recommended Posts